Του Αποστόλη Ζουπανιώτη *

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση των νέων δανειοδοτικών της προγραμμάτων, διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη στο Terrace on the Park η εταιρεία Lyons Mortgage Services. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη  Lyons, σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο του Κουίνς (Queens Chamber of Commerce), παρουσία περίπου 150 ατόμων, στην πλειοψηφία τους στο χώρο των ακινήτων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Τόμας Γκρέτς, που αναφέρθηκε στις μεγάλες ευκαιρίες που προσφέρει το Κουίνς με την πολιτισμικότητά του, ενώ αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της Amazon. Ο κ. Γκρέτς σημείωσε ότι ο πληθυσμός του διαμερίσματος αυξάνεται, το ίδιο και οι επιχειρήσεις και είναι αναγκαίο να ενθαρρύνονται οι κάτοικοί του να αγοράζουν ακίνητα στο Κουίνς.

Στην ομιλία του o πρόεδρος της Lyons Mortgage Services, Νίκος Τζιάζας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και το Επιμελητήριο του Κουίνς και αναφέρθηκε στη Lyοns, μία δανειοδοτική εταιρεία με άδεια λειτουργίας σε πέντε πολιτείες: στη Νέα Υόρκη, Νέα Ιερσέη, Κονέκτικατ, Πενσυλβάνια και Καλιφόρνια.

Με δεδομένη την πολυπλοκότητα, τόσο του κλάδου όσο και της διαδικασία δανειοδότησης, ο ρόλος της Lyons, είπε, είναι να απλοποιεί, να εξηγεί και να διευκολύνει τους καταναλωτές να εκπληρώσουν το αμερικανικό όνειρο και την επένδυσή τους σε ακίνητα.

Εξήγησε τις διάφορες υπηρεσίες κτηματομεσιτικών δανείων  που προσφέρει η Lyons, η οποία ως εταιρεία της κοινότητας πάντοτε επιδιώκει να εισάγει πρωτοποριακά προϊόντα και προγράμματα, τόσο για εμπορικά όσο και μη εμπορικά ακίνητα.

Στιγμιότυπο από την ομιλία της διευθύνουσας συμβούλου της Lyons Mortgage Services Edith O’Donell. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Αναστάσης Τσάκας

«Πρόσφατα επενδύσαμε στην τεχνολογία δημιουργώντας μία ψηφιακή πλατφόρμα η οποία επιτρέπει στον καταναλωτή να συμπληρώσει την αίτηση δανείου online , με ευκολία, ταχύτητα και ασφάλεια», είπε, σημειώνοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο μέσω του συστήματος ενημερώνονται αυτόματα όλοι οι εμπλεκόμενοι, αιτητές, δικηγόροι και κτηματομεσίτες.

«Αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε ανοιχτή την επικοινωνία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να κλείνουμε τα δάνεια με ταχύτητα και ακρίβεια», συμπλήρωσε ο κ. Τζιάζας.

Μίλησε επίσης η διευθύνουσα σύμβουλος της Lyons Mortgage Services Edith O’Donell.

Η κεντρική παρουσίαση αφορούσε τα δάνεια ΝQM Loans (Non Qualifying Mortgages) και έγινε από τον υπεύθυνο αυτών στων προγραμμάτων στην εταιρεία, Bruce Hills.

Στο βήμα ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Κουίνς, Τόμας Γκρετς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Αναστάσης Τσάκας.

«Είναι προγράμματα τα οποία απευθύνονται ειδικά σε επενδυτές ακινήτων, οι οποίοι διαθέτουν τα χρήματα, αλλά δεν δείχνουν ικανοποιητικό εισόδημα», είπε στη Greek News o πρόεδρος της Lyons Mortgage Services, Νίκος Τζιάζας, σημειώνοντας ότι στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιούνται οι τραπεζικές τους καταστάσεις των τελευταίων 12 μηνών.

«Έπειτα, πρόσθεσε, αφορούν άτομα με χαμηλότερο credit, αλλά που διαθέτουν τα χρήματα. Πρόκειται για  προγράμματα δανείων ΝQM Loans (Non Qualifying Mortgages), διαφορετικά από τα sub-prime του παρελθόντος. Αφορούν ιδιοκτήτες που το ακίνητό τους  αποδίδει σημαντικό εισόδημα, όμως επειδή αφαιρούν πολλά ποσά για έξοδα, δεν μπορούν να λάβουν έγκριση για δάνειο».

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του Γιώργου Σοφοκλέους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Αναστάσης Τσάκας.

Παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε και ο τσέρμαν της Lyons, Γιώργος Σοφοκλέους.

Το κοινό που παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση, θέτοντας ερωτήσεις, ήταν επαγγελματίες του είδους, κυρίως κτηματομεσίτες, λογιστές και δικηγόροι.

Τα κεντρικά γραφεία της Lyons Mortgage Services, Inc. βρίσκονται στην Αστόρια (4802 25th Avenue, Suite 303, Astoria, NY 11103). Τηλέφωνα επικοινωνίας:Toll Free 800 448 8101, Telephone 718 267 2000 Facsimile 718 956 6199, Email contact@elyons.com Ή μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της www.elyons.com.

  • Ο Απόστολος Ζουπανιώτης είναι εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδα “Greek News”
Τα στελέχη της Lyons Mortgage σε μια αναμνηστική φωτογραφία με κτηματομεσίτες και δανειομεσίτες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Αναστάσης Τσάκας
Οι επαγγελματίες και τα μέλη του Εμπορικού Επιμελητήριου του Κουίνς ενώ παρακολουθούν τις ομιλίες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Αναστάσης Τσάκας.
Ο Νϊκος; Τζιάζας και ο Γιώργος Σοφοκλέους με επαγγελματίες του κλαδου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Αναστάσης Τσάκας
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.