ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο χώρος μπροστά στo Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ (Ronald McDonald House) στον οίκο του Μανχάταν, όπου φιλοξενούνται καρκινοπαθή παιδιά από την Αμερική και όλον τον κόσμο το πρωί του Σαββάτου, 11 Μαϊου 2019, είχε πλημμυρίσει από ομογενείς,  οι οποίοι πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους περιέβαλαν με αγάπη τα άρρωστα παιδιά και τις οικογένειές τους και προσέφεραν τον οβολό τους για την ενίσχυση του Ελληνικού Τμήματος.

Πρόκειται για τον 24ο Μαραθώνιο της Αγάπης, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη της ιδρύτριας και πρώτης προέδρου του Ελληνικού Τμήματος Νίκης Σιδέρη και ο οποίος ήταν επιτυχημένος τόσο ως προς την συμμετοχή των δρομέων, όσο και ως προς τον έρανο.  

Ο πρόεδρος του Διοικητικού του Ελληνικού Τμήματος, Σπύρος Μαλιαγρός απαντώντας σε ερώτηση των Αναμνήσεων επεσήμανε ότι ξεπέρασαν τον αρχικό στόχο και ότι συγκεντρώθηκαν πάνω από εκατό χιλιάδες δολάρια.

Στον Μαραθώνιο παρέστησαν ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, η πρόξενος Λάνα Ζωχιού, μαθητές, ιερείς, δάσκαλοι και γονείς από τις διάφορες κοινότητες της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης.

Ο Σπύρος Μαλιαγρός, ο οποίος είναι πρόεδρος της εταιρείας «TIG Advisors» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για όλουςσυνεργάστηκαν για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου καθώς επίσης και του εράνου και μεταξύ άλλων τόνισε ότι τιμούμε τη μνήμη της ιδρύτριας και συνάμα μεγάλης φιλανθρώπου Νίκης Σιδέρη,

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ  Ρουθ Μπράουν έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στην προσφορά του Οίκου Φιλοξενίας για τα άρρωστα παιδιά και τόνισε ότι τα 40% προέρχονται από ξένες χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας και της Κύπρου. Το έργο ξεκίνησε προ τεσσάρων δεκαετιών με τη φιλοξενία 24 οικογενειών, το 1998 μεταφέρθηκαν στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνταν 84 οικογένειες, ενώ προ δύο ετών προστέθηκαν δέκα επί πλέον δωμάτια και έξι δωμάτια για τη φιλοξενία των παιδιά μετά τη μεταμόσχευση.

Οι ομογενείς με τα άρρωστα παιδιά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Εκτενή αναφορά η κ. Μπράουν έκανε και στον ρόλο του Ελληνικού Τμήματος του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ.

Ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας συνεχάρη τους εθελοντές και όλους όσους συμμετείχαν στον Μαραθώνιο και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «είχαμε μια εξαιρετικά καλή ημέρα για έναν υπέροχο σκοπό».

Την οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου ηγούνταν ο Νίκος Καφές και η σύζυγός του Χριστίνα Βουτσινά, οι οποίοι αναφέρθηκαν με δέος στη ζωή και στο έργο του πεθερού – πατέρα τους, του αειμνήστου Σπύρου Βουτσινά, που είχε διατελέσει πρόεδρος της Atlantic Bank και ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Ελληνικού Τμήματος του Ρόναλντ ΜακΝτόναλτν Χάουζ.

Στο βήμα η Χριστίνα Βουτσινά και ο Νικόλαος Καφές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Άκρως συγκινητική ήταν η ομιλία της μαθήτριας Μαρίας Μιχαλοπούλου, η οποία έπασχε από λευχαιμία και προ δέκα ετών της προσέφερε το φιλί της ζωής ο αδελφός της Γιάννης, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε αντιμέτωπος και ο ίδιος με τον καρκίνο.

Ο Γιάννης, όπως επεσήμανε η μητέρα του Λεμονιά Μιχαλοπούλου, είναι 22 ετών και προ δύο διαγνώστηκε ότι έπασχε και ο ίδιος από καρκίνο.

Ο Γιάννης υποβλήθηκε σε όλες τις ενδεδειγμένες παρεμβάσεις και θεραπείες και εδώ και τρεις μήνες είναι απαλλαγμένος από τον καρκίνο.

Η διευθύντρια του Ελληνικού τμήματος του Ρόναλντ ΜακΝτοναλντ Χάουζ, Σπυριδούλα Κατέχη, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχία του 24ου Μαραθώνιου της Αγάπης και τόνισε ότι με τη βοήθεια του Θεού είχαν μια υπέροχη μέρα και ότι περιέβαλλαν με αγάπη τα άρρωστα παιδιά και τις οικογένειές τους.  

Το χορευτικό της κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Μετά το πέρας των ομιλιών τα χορευτικά της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον παρουσίασαν τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τους χορούς, ενώ οι ακροβάτες της Σχολής Λουπάκη με έδρα την Αστόρια έκλεψαν την παράσταση.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο Μαραθώνιος της Αγάπης και η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή αποτελούν δύο από τις πιο μαζικές και ταυτοχρόνως ερανικές εκδηλώσεις.

Από αριστερά διακρίνονται οι Νικόλαος Καφές, Χριστίνα Βουτσινά, Σπύρος Μαλιαγρός, Μαρία Μιχαλοπούλου και Σπυριδούλα Κατέχη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο βήμα ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ Σπύρος Μαλιαγρός. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρα. Κωνσταντίνου Κούτρα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.