Παραιτήθηκε ο Κώστας Κωνσταντινίδης – Συρρικνώθηκε η ισχύς της ομογένειας στην Μέκκα του Ελληνισμού

0
453
Ο ομογενής δημοτικός σύμβουλος της Αστόριας Κώστας Κωνσταντινίδης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ομογενής δημοτικός σύμβουλος της Αστόριας, Κώστας Κωνσταντινίδης (Costa Constantinides) το πρωί της Τετάρτης, 31ης Μαρτίου 2021 ανακοίνωσε την παραίτησή του από το αξίωμα, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα του διευθύνοντα συμβούλου του οργανισμού «Variety Boys and Girls Club» του Κουίνς.

Η παραίτησή του, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, τίθεται σε ισχύ την Παρασκευή,  9 Απριλίου 2021.

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ήταν ο πρώτος Ελληνοαμερικανός που εκλέχτηκε ποτέ στον Δήμο της Νέας Υόρκης και με την πρόωρη αποχώρησή του από τα καθήκοντα δεν αποκλείεται να είναι και ο τελευταίος ομογενής δημοτικός σύμβουλος.

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης το 2013 διεκδίκησε το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου της 22ης Εκλογικής Περιφέρειας της Αστόριας και με την πολύπλευρη στήριξη της ομογένειας εκλέχτηκε πανηγυρικά και την 1 Ιανουαρίου 2014 ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Το 2017 επανεκλέχτηκε θριαμβευτικά, αλλά λόγω των περιορισμών στην θητεία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου δεν δικαιούνταν να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Πέρσι ο κ. Κωνσταντινίδης διεκδίκησε ανεπιτυχώς το χρίσμα του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία του Κουίνς. Η εν λόγω ήττα έβαλε τέλος στην πολιτική του καριέρα.

Η παραίτηση του Κώστα Κωνσταντινίδη συμβάλει στην περαιτέρω συρρίκνωση της πολιτικής ισχύος της ομογένειας στην Αστόρια, στην Μέκκα του Ελληνισμού της Αμερικής.

Η Αστόρια μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο ήταν η μόνη εκλογική περιφέρεια όχι μόνο στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε όλη την αμερικανική επικράτεια που όλοι οι αιρετοί αντιπρόσωποι σε δημοτικό και πολιτειακό επίπεδο ήταν ομογενείς.

Η ήττα της πολιτειακής βουλευτού της Αστόριας Αραβέλλα Σιμωτά στις περσινές εκλογές και η παραίτηση του Κώστα Κωνσταντινίδη οδήγησαν στην συρρίκνωση κατά τα 2/3 της ισχύος της ομογένειας.

Ο μόνος αιρετός της ομογένειας στην Αστόρια παραμένει ο πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης.  

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.