Παρέμβαση Μονίμου Αντιπροσώπου Κύπρου στη Γ. Σ. ΟΗΕ – Αθλητισμός για την ανάπτυξη και την ειρήνη

0
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, Πρέσβης Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου, εκπροσώπησε χθες (2.12.21) την Κυπριακή Δημοκρατία στη συζήτηση της Ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το Ολυμπιακό Ιδεώδες. Η συζήτηση γίνεται ανά διετία και προηγείται της διεξαγωγής της κάθε Ολυμπιάδας. 

Στην παρέμβαση του ο κ. Χατζηχρυσάνθου ανέδειξε τους στενούς δεσμούς της Κύπρου με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους συμμετέχει από την έναρξη τους στην αρχαιότητα, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ιερή παράδοση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Υπογράμμισε ότι πέρα του πυλώνα της ειρήνης και της ασφάλειας, ο αθλητισμός μπορεί να διδάξει πολλά όσον αφορά την ισότητα, σε μια εποχή όπου οι ανισότητες αυξάνονται τόσο εντός όσο και μεταξύ των κρατών.

Τόνισε ότι ο αθλητισμός έχει μια μοναδική ικανότητα να ενώνει τους ανθρώπους και είναι το ισχυρότερο εργαλείο για τη δημιουργία ήθους στους νέους. Έχοντας πλήρη επίγνωση αυτού, πρόσθεσε, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει από καιρού αναπτύξει ειδικά προγράμματα με στόχο την ενθάρρυνση της συμμετοχής στον αθλητισμό και την καλλιέργεια του Ολυμπιακού Ιδεώδους, ιδιαίτερα στους νέους. 

Τέλος, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος υπογράμμισε την προσήλωση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ανάπτυξη νέων προγραμμάτων στις προσπάθειες της για προώθηση της ειρήνης και της επίλυσης συγκρούσεων μέσω του αθλητισμού, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της βιώσιμης ανάπτυξης και της ευρύτερης συμμετοχής του κοινού.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.