ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απίστευτη με όλη την σημασία της λέξεως ήταν η ποιότητα των κρασιών της Ρουμανίας που προβλήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, 30 Νοεμβρίου 2021 στην οινογνωσία που διοργανώθηκε στο ομογενειακό εστιατόριο «Αύρα» στην καρδιά του Μανχάταν.

Η οινογνωσία εντάσσονταν στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου προγράμματος «Open The Romanian Wine» που δημιουργήθηκε από την Carrefour, και συνδιοργανώθηκε από το κτήμα  «The Iconic Estate» που ανήκει στον όμιλο Αλεξάνδρειον.

Παραβρέθηκαν εισαγωγείς και δημοσιογράφοι μεγάλων αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, οινολόγοι οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν τα βραβευμένα ρουμάνικα κρασιά με την συνοδεία εύγευστων ελληνικών εδεσμάτων και την φιλοξενία του εστιατορίου.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Αλεξάνδρειον, κ. Στέλιος Σάββα, ο οποίος αναφέρθηκε στις σχέσεις του με την Ρουμανία και μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι τα 14 χρόνια που επισκέπτεται την Ρουμανία είναι μάρτυρας της μεγάλης προόδου που έχει συντελεστεί τόσο στην αξιοποίηση των γηγενών ποικιλιών σταφυλιών, όσο και στην παραγωγή και τυποποίηση του κρασιού.

Ο κ. Σάββα επεσήμανε ότι η Ρουμανία κατέχει την ΄6η θέση στην Ευρώπη ως προς την παραγωγή οίνου και τόνισε ότι ένεκα των επενδύσεων των τελευταίων ετών έχουν αλλάξει άρδην τα δεδομένα και πλέον μιλάμε για εξαιρετικές ποιότητες.

Παράλληλα συνεχάρη την πρέσβειρα του προγράμματος Open The Romanian Wine, κ. Marinella Ardelean, καθώς επίσης και την διευθύντρια του Αλεξάνδρειου Όμιλου για την Αμερική, κ. Γκρέτα Καματερού για την άψογη συνεργασία τους.

Ο κ. Σάββα με δηλώσεις προς τις «Αναμνήσεις» και το «Hellenic DNA» αναφέρθηκε στις επενδύσεις του ομίλου στην Αμερική καθώς επίσης και στην μεγάλη επένδυση στην Καβάλα.

Η κ. Marinella Ardelean, η οποία είναι οινολόγος και συνάμα συγγραφέας εξέπληξε τους οινολόγους και τους εισαγωγείς με την ευφράδεια και το βάθος του λόγου της και κυρίως με την παρουσίαση των κρασιών που έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς οίνου ανά την Ευρώπη, αλλά και ανά τον κόσμο.

Τα ρουμάνικα κρασιά τα οποία παρουσιάστηκαν ήταν εξαιρετικά κρασιά, τα οποία λόγω έλλειψης μιας οργανωμένης και καλά χρηματοδοτούμενης εκστρατείας δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν την θέση που τους αρμόζει στην αμερικανική αγορά. Η εν λόγω οινογνωσία αποτελεί την αρχή και θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές και πολιτείες των ΗΠΑ.

Οι οινολόγοι δοκίμασαν και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τα κρασιά «The Iconic Estate Rhein Extra Magnifique Brut», «The Iconic Estate Hyperion Feteasca Neagra», «The Iconic Estate Hyperion Rose», «La Sapata Babeasca Neagra», «Avincis Olt de Vie Negru de Dragasani» , «Domeniile Averesti Busuioaca de Bohotin και άλλα κρασιά τα οποία συνοδεύτηκαν με πλειάδα εδεσμάτων του εστιατορίου.

Σε πρώτο πλάνο η πρέσβειρα του ρουμάνικου οίνου, Marinella Ardelean. Φωτογραφία:Αναμνισεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την οινογνωσία για τα ρουμάνικα κρασιά. Φωτογραφία: Αναμνισεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την οινογνωσία. Φωτογραφία:Αναμνισεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.