Πάνω από 40 διαμορφωτές πολιτικής ΗΠΑ στο 38ο συνέδριο ΠΣΕΚΑ στην Ουάσινγκτον

0
Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου, Φίλιπ Κρίστοφερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Πάνω από 40 υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι που εμπλέκονται στη διαμόρφωση της πολιτικής των ΗΠΑ για την Κύπρο, την Τουρκία και την Ελλάδα θα συμμετάσχουν στο 38ο Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαΐου έως την Πέμπτη 11 Μαϊου στην Ουάσινγκτον.

Παρόντες θα είναι περισσότεροι από 30 Γερουσιαστές, μεταξύ αυτών και ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, αλλά και Ελληνοαμερικανοί βουλευτές Gus Bilirakis, John Sarbanes, Dina Titus, Chris Pappas και Nicole Malliotakis.

Ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ δήλωσε μεταξύ άλλων πως “η ΠΣΕΚΑ είναι πολύ περήφανη για τους εξαιρετικά υψηλού επιπέδου ηγέτες του Κογκρέσου από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων που θα συμμετέχουν στο συνέδριό μας. Αυτή η πρόσβαση σε τόσους πολλούς κορυφαίους ηγέτες μας δίνει την ανεκτίμητη ευκαιρία να τους ενημερώσουμε για σημαντικά γεγονότα που αφορούν στην Κύπρο, για τις βάναυσες παραβιάσεις του νόμου, της ανθρωπότητας και του πολιτισμού από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στις οποίες αντιτίθενται τόσο αξιοθαύμαστα αυτοί οι ηγέτες. Είναι ακριβώς οι παραβιάσεις που επιβάλλει η Τουρκία στη σύμμαχο της Αμερικής Κύπρο, και θα τους ενθαρρύνουμε να δώσουν την δέουσα προσοχή”, πρόσθεσε.

Τα βασικά μέλη της ηγεσίας των δύο κλάδων του Κογκρέσου που επικεντρώνονται στην Κύπρο περιλαμβάνουν τον αρχηγό της πλειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ Chuck Schumer και τον αρχηγό της μειοψηφίας της Βουλής Hakeem Jeffries, καθώς και τους αναπληρωτές αρχηγούς, Γερουσιαστή Dick Durbin και το μέλος του Κογκρέσου Steve Scalise.

Φέτος στη συνάντηση θα συμμετάσχουν επίσης δύο πρώην Ρεπουμπλικάνοι Πρόεδροι της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Ed Royce και η Ileana Ros-Lehtinen, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε πάνελ συζήτησης για την Κύπρο.

Ο κ. Κρίστοφερ τόνισε πως η Κύπρος επωφελείται από το σπάνιο γεγονός ότι στο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ θα συμμετάσχουν οι Πρόεδροι και τα βαθμολογικά μειοψηφούντα μέλη της επιτροπής κάθε οργάνου που ηγείται στην εξωτερική πολιτική. Από την Γερουσία εκτός από τον Ρόμπερτ Μενέντεζ συμμετέχει και το μέλος της μειοψηφίας Τζιμ Ρις.

Πάντως εξέφρασε την απογοήτευση του όσον αφορά την πρόοδο στο ζήτημα της Κύπρου: “Αν και είμαστε απογοητευμένοι από την έλλειψη προόδου στο ζήτημα της Κύπρου, παραμένουμε δυνατοί και ενωμένοι στον αγώνα του κυπριακού λαού για ελευθερία και δικαιοσύνη”, σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ ευχαρίστησε όλες τις οργανώσεις που συντονίζονται μαζί τους (AHEPA, AHI, HALC, FCAO, HANC και Εμπορικό Επιμελητήριο Κύπρου-ΗΠΑ).

Πηγή: ΚΥΠΕ

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.