Γιορτή Τσιπούρας στους Αγίους Αναργύρους του Γκρινπορτ του Λονγκ Άϊλαντ

Καθήμενοι από αριστερά οι Δρ. Βασίλειος Ουραήλογλου, π. Γεράσιμος Μαρουλάς, Ευάγγελος Γερασίμου και Ιωάννης Ζωιτάς.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κοινότητα των Αγίων Αναργύρων, Ταξιάρχη και Γερασίμου στο Γκρινπορτ του Λονγκ Άϊλαντ το απόγευμα του Σαββάτου, 6 Μαϊου 2023 διοργάνωσε την Γιορτή της Τσιπούρας.

Η κυρίες της Φιλοπτώχου ασχολήθηκαν με την προετοιμασία των εδεσμάτων ενώ οι άνδρες έστησαν στο προαύλιο τις ψησταριές και έψησαν τις τσιπούρες, οι οποίες αποτέλεσαν το κυρίως πιάτο της ημέρας.

Πρόκειται για τις τσιπούρες που προσέφεραν οι λάτρεις της αλιείας για να γιορτάσουν την έναρξη της νέας σεζόν για την τσιπούρα.

Στο γεύμα παρέστη και ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου AHEPA της  Θεσσαλονίκης, αναισθησιολόγος – εντατικολόγος Βασίλειος Ουραήλογλου, φίλος του π. Γεράσιμου Μαρουλά, ο οποίος συνεχάρη τους συνδαιτυμόνες για την επιμονή τους στην διατήρηση των παραδόσεων.

Στιγμιότυπο από το γεύμα.

Παρέστησαν επίσης το ζεύγος του Ιωάννη και Μαρίας Ζωιτά, επιχειρηματίες και υποστηρικτές της εν λόγω κοινότητας. Η κ. Μαρία Ζωιτά εξέπληξε ευχάριστα τον π. Γεράσιμο Μαρουλά, δωρίζοντάς του το βιβλίο της «Mediterranean Cuisine – Made With Love – From the Greek Island of Lefkada to Manhattan’s Westside Market – Maria Zoitas».

Τέλος να σημειώσουμε ότι η εκκλησιαστική επιτροπή έχει ναυλώσει για την Κυριακή, 21 Μαΐου 2023 το «Peconic Star IV» από τις 7.00 π.μ. μέχρι και 3.00 μ.μ. προκειμένου να πάνε οργανωμένα για ημερήσιο ψάρεμα τσιπούρας.

Το εισιτήριο είναι στα $150 προς βοήθεια για τα έξοδα του Μετοχίου, ενώ θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις μεταξύ των οποίων και «pool for the biggest porgy».

Τέλος να σημειώσουμε ότι η σεζόν για την αλιεία της τσιπούρας ξεκίνησε την Πρωτομαγιά και θα διαρκέσει μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Στιγμιότυπο από το γεύμα.
Στιγμιότυπο από το ψήσιμο της τσιπούρας.
Τα πλούσια εδέσματα για την Γιορτή της Τσιπούρας.
Οι τσιπούρες οι οποίες αποτέλεσαν το κυρίως πιάτο.
Οι τσιπούρες που δώρισαν τα μέλη της κοινότητας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.