Πάνδημη και με δάφνινο στεφάνι η κηδεία του Κωνσταντίνου (Γκας) Χωριάτη

0
Στο κέντρο διακρίνονται ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Δημήτρης Κοκοτας και ο πρόεδρος του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ Γιώργος Χωριάτης. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πάνδημη και άκρως συγκινητική ήταν η κηδεία του 58χρονου Κωνσταντίνου (Γκας) Χωριάτη, που έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης, 29 Νοεμβρίου 2022, στον ιερό ναό του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.

Το προσκύνημα το οποίο προηγήθηκε της Εξοδίου Ακολουθίας διήρκησε περισσότερο του προγραμματισμένου και οι προσκυνητές ανέμεναν υπομονετικά πάνω από μισή ώρα στην ουρά και στα βουρκωμένα μάτια τους διέκρινε κανείς τον πόνο και την θλίψη για τον πρόωρο και άδικο αποχωρισμό του Κωνσταντίνου από την ζωή.

Στο προσκύνημα παρέστη πολυμελής αντιπροσωπεία της AHEPA με επικεφαλής τον ύπατο πρόεδρο Δημήτριο Κόκοτα, η οποία απέτισε φόρο τιμής και εναπόθεσε δάφνινο στεφάνι.

Οι επικήδειοι που εκφώνησαν ο Δημήτριος Κόκοτας εκ μέρους της AHEPA και ο Γιώργος Χωριάτης εκ μέρους της Πανικαριακής Αδελφότητας και της κοινότητας του Αγίου Θωμά άγγιξαν τις καρδιές των ομογενών που στην κυριολεξία είχαν κατακλύσει το ναό.

Ο Κωνσταντίνος Χωριάτης με τον πατέρα του Ηλία Χωριάτη. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

Αμέσως μετά οι προσκυνητές παρακολούθησαν συντετριμμένοι την Εξόδιο Ακολουθία προεξάρχοντος του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου, βοηθούμενου υπό του πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέη, π. Χριστοφόρου Οικονομίδη και του ιερατικού προϊσταμένου του Αγίου Θωμά, π. Αυγουστίνου Ψωμά.

Στην συνέχεα μετέβησαν στο Κοιμητήριο «Locustwood Memorial Park», Cherry Hill, NJ, παρακολούθησαν την ταφή και του απηύθυναν τον ύστατο χαιρετισμό.

Ο Κωνσταντίνος (Γκας) Χωριάτης (Constantine E. “Gus” Horiates), όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 έχασε την σύντομη μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία 58 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Στο κέντρο ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Δημήτρης Κοκοτας και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φιλαδέλφειας Δημήτρης Ροζανίτης. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Georganne το γένος Stover τα παιδιά του Leah και Tyler Place, τα εγγόνια Gabriel, Ava, Evie και Roman Place την μητέρα του Χρυσούλα Χωριάτη, τα αδέλφια Σταματούλα και Κωνσταντίνο Μαυροφίλιππο, Άγγελο Χωριάτη, Ιωάννη και  Galene Χωριάτη, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου 1964 στη Νέα Ιερσέη και μεγάλωσε στους κόλπους της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ και της Πανικαριακής Αδελφότητας «Πανδίκη». Οι γονείς του Ηλίας (αείμνηστος) και Χρυσούλα κατάγονταν από το Περδίκι Ικαρίας και γαλούχησαν τα παιδιά τους με την αγάπη για την Ικαρία, την ομογένεια και την κοινότητα του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ.

Ο αείμνηστος ακολούθησε τα χνάρια του ευπατρίδη πατέρα του, του αείμνηστου Ηλία Χωριάτη και ασχολήθηκε όσο ελάχιστοι με τα κοινά.

Στιγμιότυπο από την τελετή αποχαιρετισμού και της τοποθέτησης δάφνινου στεφανιού στο σκηνωμα του Κωνσταντίνου Χωριάτη. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

Έχει διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ και επί δικής του προεδρίας η κοινότητα απέκτησε την πρωτοποριακή στέγη ηλικιωμένων.

Παράλληλα έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στο 69ο Τμήμα της AHEPA και στην 5η Περιφέρεια, στην Πανικαριακή Αδελφότητα, καθώς επίσης και στις παρελάσεις της ομογένειας της Φιλαδέλφειας και της Μείζονος Περιοχής του Ντελαγουέαρ.

Διαβάστε επίσης Διαβάστε επίσης:

https://www.anamniseis.net/i-megali-ebdomada-irthe-noritera-gia-ton-proin-proedro-tou-agiou-thoma-sto-tseri-hill/

https://www.anamniseis.net/pigan-na-dosoun-alla-elavan-kouragio-apo-ton-konstanino-horiati/

Στιγμιότυπο από το προσκύνημα του σκηνώματος του Κωνσταντίνου Χωριάτη. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Στιγμιότυπο από το προσκύνημα του σκηνώματος του Κωνσταντίνου Χωριάτη. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Ο Κωνσταντίνος Χωριάτης με την μητέρα του Χρυσούλα, το γένος Φράγκου.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.