ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Κωνσταντίνος (Γκας) Χωριάτης (Constantine E. “Gus” Horiates) το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 έχασε την σύντομη μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία 58 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Ο πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης και συνάμα πρώην ύπατος πρόεδρος της AHEPΑ, κ. Γιώργος Χωριάτης, αμέσως μετά την εκδημία του πρώτου εξάδελφού του και συνάμα συναγωνιστή, μοιράστηκε με τους συγγενείς και φίλους την θλιβερή είδηση και τους κάλεσε να προσευχηθούν υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του Κωνσταντίνου.

Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Georganne το γένος Stover τα παιδιά του Leah και Tyler Place, τα εγγόνια Gabriel, Ava, Evie και Roman Place την μητέρα του Χρυσούλα Χωριάτη, τα αδέλφια Σταματούλα και Κωνσταντίνο Μαυροφίλιππο, Άγγελο Χωριάτη, Ιωάννη και  Galene Χωριάτη, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

Οι συγγενείς και οι φίλοι το πρωί της Τρίτης, 29ης Νοεμβρίου 2022, από τις 9.30 – 11.00 μ.μ. θα συγκεντρωθούν στον ιερό ναό του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ στην διεύθυνση 615 Mercer Street,  Cherry Hill, NJ για να προσκυνήσουν το σκήνωμά του και αμέσως μετά να παρακολουθήσουν την Εξόδια Ακολουθία.

O αείμνηστος Κωνσταντίνος Χωριάτης.

Ακολούθως θα μεταβούν στο Κοιμητήριο «Locustwood Memorial Park», Cherry Hill, NJ, για να παρακολουθήσουν τον ενταφιασμό του και να του απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό.

Μεγάλος αγωνιστής

Ο αείμνηστος είναι οικείο πρόσωπο για το αναγνωστικό κοινό των «Αναμνήσεων», διότι με την μαχητικότητά του και την καρτερικότητα με την οποία αντιμετώπισε την ασθένεια συγκίνησε την ομογένεια.

Το 2021 ήταν ένα από τα πιο δύσκολα χρόνια για τον Κωνσταντίνο Χωριάτη και την οικογένειά του αφ ενός μεν διότι στις 18 Μαϊου 2021, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έχασε τον πατέρα του Ηλία Χωριάτη, αφ ετέρου δε, διότι ήρθε και μια νέα, μεγαλύτερη και σκληρότερη δοκιμασία καθώς στις 17 Νοεμβρίου 2021 που ο Κωνσταντίνος διαγνώστηκε με 4ου βαθμού λεμφωσάρκωμα (stage 4 Liposarcoma).  

Έκτοτε άρχισαν οι εξαντλητικές θεραπείες και συνάμα τα υπέρογκα έξοδα για την νοσηλεία. Η ανιψιά του Αικατερίνη Μαυροφιλίππου (κόρη της μεγαλύτερης αδελφής του, της Σταματούλας και του Κωνσταντίνου Μαυροφιλίππου) τον Φεβρουάριο του 2022 άνοιξε έναν λογαριασμό στον ερανικό ιστότοπο www.gofundme.com. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και συγκινητική.

Ο Κωνσταντίνος Χωριάτης με την μητέρα του Χρυσούλα, το γένος Φράγκου.

Ανήμερα του Πάσχα ο ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ, π. Αυγουστίνος Θωμάς και πλειάδα στελεχών και μελών της κοινότητας πέραν έξω από το σπίτι του Κωνσταντίνου και αντάλλαξαν ευχές εκ του μακρόθεν, λόγω του κινδύνου του κορωνοϊού.

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε στη Νέα Ιερσέη και μεγάλωσε στους κόλπους της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ και της Πανικαριακής Αδελφότητας «Πανδίκη». Οι γονείς του Ηλίας (αείμνηστος) και Χρυσούλα κατάγονταν από το Περδίκι Ικαρίας και γαλούχησαν τα παιδιά τους με την αγάπη για την Ικαρία, την ομογένεια και την κοινότητα του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ.

Ο αείμνηστος ακολούθησε τα χνάρια του ευπατρίδη πατέρα του, του αείμνηστου Ηλία Χωριάτη και ασχολήθηκε όσο ελάχιστοι με τα κοινά.

Έχει διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ και επί δικής του προεδρίας η κοινότητα απέκτησε την πρωτοποριακή στέγη ηλικιωμένων.

Παράλληλα έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στο 69ο Τμήμα της AHEPA και στην 5η Περιφέρεια, στην Πανικαριακή Αδελφότητα, καθώς επίσης και στις παρελάσεις της ομογένειας της Φιλαδέλφειας και της Μείζονος Περιοχής του Ντελαγουέαρ.

Ο Κωνσταντίνος Χωριάτης με τον πατέρα του Ηλία Χωριάτη. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο Tαμείο Εικονογραφίας της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ (St. Thomas Greek Orthodox Church Iconography Fund).

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία του η μνήμη.


Constantine E. “Gus”, age 58 of Cherry Hill on November 26, 2022. Beloved husband of Georganne (nee Stover). Devoted father of Leah (Tyler) Place of Deerfield, NJ. Loving son of Hrisoula and the late Elias A. Horiates. Loving grandfather of Gabriel, Ava, Evie and Roman Place. Dear brother of Stamatoula (Gus) Mavrophilipos, Angelo Horiates and John (Galene) Horiates. Also survived by aunts, uncles, and numerous cousins and friends. Relatives and friends are invited to attend funeral services Tuesday 11:00 a.m. at St. Thomas Greek Orthodox Church 615 Mercer Street Cherry Hill where viewing will be held 9:30 a.m. – 11:00 a.m. Interment Locustwood Memorial Park Cherry Hill.

Constantine, affectionately known as “Gus”, was a stalwart at Saint Thomas Greek Orthodox Church. Having grown up in the community, Gus was involved in many of the church’s ministries. He followed his father’s footsteps in serving on the Parish Council, where he served for over 28 years including 2 years as President. During that time, he led the groundbreaking at the Saint Thomas Senior Apartments, chaired the 45th year anniversary of the church and gave selflessly of himself for the community. For this he was selected as the parish’s most recent Ambassador Awardee for his lifetime contributions to the community.

Ο Κωνσταντίνος Χωριάτης με την μητέρα του Χρυσούλα Χωριάτη. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

Gus also spent 2 years as the Parade Director for the Federation of Philadelphia and Greater Delaware Valley’s Greek Independence Parade, helping to build back the parade under new leadership. Gus was an active AHEPA member and officer and was involved in guiding AHEPA’s Fifth District Scholarship funds to new heights. He was selected most recently as AHEPAN of the Year by Camden Chapter 69 of AHEPA. A member of the Pan Icarian Brotherhood of America, Atheras Chapter of Philadelphia, he was proud of his ancestral roots from the island of Ikaria, Greece. Gus assisted in serving Veterans groups and Seniors outside of the community. His infectious smile and calm demeanor were a staple in the community.

The family requests in lieu of flowers donations to St. Thomas Greek Orthodox Church Iconography Fund. 

Ο Κωνσταντίνος Χωριάτης (δεξιά) με τον πατέρα του Ηλία και τον δελφό του. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

Διαβάστε επίσης:

https://www.anamniseis.net/i-megali-ebdomada-irthe-noritera-gia-ton-proin-proedro-tou-agiou-thoma-sto-tseri-hill/ https://www.anamniseis.net/pigan-na-dosoun-alla-elavan-kouragio-apo-ton-konstanino-horiati/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.