ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ομάδα Ανω των ‘30 του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής (The NY Pancyprian Freedoms) το απόγευμα της Κυριακής, 16 Ιουνίου 2019 κέρδισε το κύπελλο της Πρώτης Περιφέρειας (USASA Region I Gerhard Mengel Over-30 Cup) και χάρισε στον Παγκύπριο Σύνδεσμο το τρίτο τρόπαιο για τη φετινή σεζόν.

Η θετική αυτή εξέλιξη άλλαξε τα δεδομένα για την ηγεσία του Αθλητικού Τμήματος του Παγκυπρίου και τον ίδιο τον Παγκύπριο και τους ώθησε να αναβάλλουν για την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Μαϊου 2018 τα επινίκια.

Πρόκειται για τη μεγάλη γιορτή που είχε προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019, για το ομογενειακό κέντρο  «The Cove Restaurant» στη διεύθυνση 74 Shore Rd, Glen Cove, NY 11542, προκειμένου να εορτάσουν την κατάκτηση του Κυπέλλου και του Πρωταθλήματος.

Η ομάδα άνω των 30 σε μια αναμανηστική φωτογραφία με το Κύπελλο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Παγκυπρίου Συνδέσμου,

Η Ομάδα άνω των 30, όπως επεσήμανε ο προπονητής Πανίκος Ονησιφόρου την Κυριακή αναμετρήθηκε με την  «Maryland Bays» η οποία τα τρία τελευταία χρόνια είχε σαρώσει τα κύπελλα  και κατάφερε να τις αποσπάσει το τρόπαιο με το εντυπωσιακό σκορ 4 με 2.

Ο κ. Ονισηφόρος επεσήμανε ότι ήταν όντως ένας δύσκολος αγώνας διότι είχαν τρεις τραυματισμούς και ότι ήταν αν όχι η πρώτη, τουλάχιστον μια από τις ελάχιστες φορές που ο αγώνας έληξε χωρίς αλλαγές.

Ο αγώνας έλαβε χώρα στο αθλητικό κέντρο «Ukrainian American Sports Center» και οι συνθήκες ήταν δύσκολες λόγω της ζέστης και της αφόρητης υγρασίας.

«Το φρόνημα των παικτών μας υπερίσχυσε και κερδίσαμε μια επάξια νίκη και το κύπελλο. Ευχαριστούμε όλους τους παίκτες και κυρίως τους Kwesi Mills-Odoi, Mauricio Τurizo, Adam Himeno και Χρήστο Ζησιμάτο που σκόραραν και μας χάρισαν τη νίκη», επεσήμανε ο κ. Ονησιφόρου.

Η εν  λόγω ομάδα το βράδυ της Πέμπτης 9.00 μ.μ. θα συμμετάσχει στον τελικό του πρωταθλήματος, ο οποίος θα λάβει χώρα στο 70ό γήπεδο του Randall’s Ιsland και δεν αποκλείεται την ερχόμενη Δευτέρα ο Παγκύπριος να πανηγυρίσει για το τέταρτο τρόπαιο.

Στο κέντρο ο προπονητής Βασίλειος Αντωνίου ενώ παραλαμβάνει το κύπελλο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Παγκυπρίου Συνδέσμου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Παγκυπρίου Συνδέσμου.

Η Ομάδα Ανω των 30 στις 16 Αυγούστου 2019, θα συμμετάσχει στους ημιτελικούς του Εθνικού Πρωταθλήματος και εάν κερδίσει την επόμενη 17 Αυγούστου 2019 θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια των άλλων δύο ομάδων για το τρόπαιο.

Ο γενικός γραμματέας των Ελευθέριων Παγκυπρίου Μαρτίνος Κυπριανού μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα επιτεύγματα των ομάδων και έκανε λόγω για μια «μαγική χρονιά» για όλες τις ομάδες του Παγκυπρίου.

«Συγχαίρουμε τους προπονητές τους αρχηγούς των ομάδων και τους αθλητές διότι τίμησαν τη φανέλα του Παγκυπρίου και δόξασαν το όνομα του θρύλου. Καλούμε τους ομογενείς τη Δευτέρα να έρθουν και από κοινού να σηκώσουμε τα κύπελλα και παράλληλα να προσφέρουμε τον οβολό μας για την ενίσχυση όλων των ομάδων και δεν αποκλείεται αυτή τη βραδιά να σηκώσουμε και το τέταρτο κύπελλο», κατέληξε ο κ. Κυπριανού.

Ο Πανίκος Ονισηφόρου ενώ κρατά στην αγκαλιά του τον Μάικλ Κυπριανό που πανηγυρίζει για τη νίκη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Παγκυπρίου Συνδέσμου.
Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Νίκος Παφίτης, Μαρτίνος Κυπριανού, Κόκος Ανδρέου, Θέμις Πολυδέυκης και ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Φίλιπ Κρίστοφερ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Παγκυπρίου Συνδέσμου,
Οι προπονητές Βασίλειος Αντωνίου (αριστερά) ο Γιώργος Σπανός (κέντρο) και ο Πανίκος Ονησιφόρος, ενώ πανηγυρίζουν για το κύπελλο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Παγκυπρίου Συνδέσμου,
Ο Κρις Μεγαλούδης αριστερά αμέσως μετά τον τραυματισμό του και ο Γκας Ξίκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Παγκυπρίου Συνδέσμου,
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.