Παγκόσμιος συναγερμός: H Ρωσία απειλεί να κόψει το φυσικό αέριο αν δεν πάρει ρούβλια

«Οι εξαγωγές φυσικού αερίου θα συνεχισθούν με τους όρους της Ρωσίας» λέει η Gazprom

0
33
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Φωτογραφία: ΑΠΕ.

ΑΘΗΝΑ. Οι εξαγωγές φυσικού αερίου θα συνεχισθούν με τους όρους της Ρωσίας, ανακοίνωσε η Gazprom, προσθέτοντας ότι σήμερα ξεκίνησε να ενημερώνει τους πελάτες της για την αλλαγή, σύμφωνα με την οποία η εξόφληση των λογαριασμών θα γίνεται σε ρούβλια.

Η Gazprom προσθέτει στην ανακοίνωσή της ότι παραμένει αξιόπιστος εταίρος και ότι θα διατηρήσει ασφαλή την προμήθεια φυσικού αερίου.

Η Ρωσία δεν θα διακόψει την τροφοδοσία με φυσικό αέριο της Ευρώπης από σήμερα, καθώς οι πληρωμές για τις παραδόσεις μετά την 1η Απριλίου πραγματοποιούνται κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου και τον Μάιο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η διαταγή του Βλαντιμίρ Πούτιν για την πληρωμή της προμήθειας φυσικού αερίου σε ρούβλια είναι μη αναστρέψιμη και ότι το ρούβλι είναι το προτιμώμενο και ασφαλέστερο νόμισμα για τη Ρωσία αυτήν την στιγμή.

Ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι συνεχίζει να τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, συμβαδίζοντας με τα αιτήματα από Ευρωπαίους καταναλωτές.

Η εταιρία δήλωσε ότι τα αιτήματα ανέρχονται σε 108,4 εκατ.

Πηγή: https://www.mononews.gr/

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.