ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τις παλιές καλές εποχές θύμισε στους παρισταμένους και στον γράφοντα η προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της ομογενούς ομοπονδιακού βουλευτή της 11ης Περιφέρειας της Νέας Υόρκης (Στάτεν Άϊλαντ και Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν) Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis), που διοργάνωσε το βράδυ της Τρίτης, 22 Μαρτίου 2022 ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αμερικής στο εστιατόριο «Διόνυσος», στην Αστόρια.

Κι αυτό διότι παραβρέθηκαν ηγέτες και επιχειρηματίες της ομογένειας από τις διάφορες περιοχές της Νέας Υόρκης και της Νέας Ιερσέης, καθώς επίσης και οπαδοί τόσο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος με το οποίο πολιτεύεται η Νικόλ Μαλλιωτάκη, όσο και του Δημοκρατικού Κόμματος.

Αν και η Νικόλ Μαλλιωτάκη στις εκλογές του 2020 αναμετρήθηκε με τον Μαξ Ροζ και κέρδισε με μεγάλη διαφορά και η επανεκλογή της θα θεωρούνταν βέβαιη, εν τούτοις η ανακατανομή των εκλογικών περιφερειών άλλαξε τα δεδομένα και  θα χρειαστεί να ξοδέψει περισσότερα χρήματα για την επανεκλογή της. Κι αυτό διότι είναι η μόνη Ρεπουμπλικανή στον Δήμο της Νέας Υόρκης και έχει μπει στο στόχαστρο του Δημοκρατικού Κόμματος που όπως και το 2020 έτσι και το 2022 θα ξοδέψει πακτωλό χρημάτων για να ανατρέψει τα δεδομένα.

Η Νικόλ κατακεραύνωσε τον ομογενή πολιτειακό γερουσιαστή Μιχάλη Γιάνναρη και μάλιστα τον θεώρησε υπεύθυνο για την αλλαγή της σύνθεσης της εκλογικής της περιφέρειας.  

«Λόγω των δημογραφικών αλλαγών μειώθηκαν κατά μία οι βουλευτικές έδρες στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και έπρεπε να γίνουν αλλαγές στις εκλογικές περιφέρειες, χωρίς ωστόσο να αλλοιώσουν την σύνθεση της εκλογικής βάσης. Αυτό που έκαναν στη δική μου Περιφέρεια είναι πως δεν την εμπλούτισαν, αλλά την άλλαξαν. Από τους 5000 συνδυασμούς που έβγαλε ο υπολογιστής, επέλεξαν αυτόν που έθετε εκτός το Μπέι Ριτζ και προσέθετε το φιλοπροοδευτικό Παρκ Σλόουπ. Να εκπροσωπώ, δηλαδή, την περιοχή του Μπιλ ντε Μπλάσιο και του Τσακ Σούμερ», επεσήμανε η κ. Μαλλιωτάκη.

«Δυστυχώς, όλη αυτή η διαδικασία χαλιναγωγήθηκε από τον Μιχάλη Γιάνναρη. Ήταν ένα χτύπημα από έναν Έλληνα προς μια Ελληνίδα», πρόσθεσε.

Όρθιοι ο Σάββας Τσίβικος, αριστερά και ο πρόεδρος του Παγκυπρίου και της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Φίλιπ Κρίστοφερ, εξήρε τον αγώνα της Νικόλ Μαλλιωτάκη για την προώθηση των εθνικών θεμάτων και δη του Κυπριακού και υπενθύμισε το χρέος των Ελληνοαμερικανών να την στηρίξουν αγνοώντας τις πολιτικές τους προτιμήσεις.

«Φανταστείτε για παράδειγμα εάν ένας Αφροαμερικανός είχε στοχοποιηθεί για να χάσει, τι θα είχε γίνει. Είμαστε Ελληνοαμερικανοί, είμαστε υπερήφανοι για τη Νικόλ και θα έπρεπε να είμαστε εξοργισμένοι για αυτό που έκανε η πολιτειακή αντιπροσωπεία, καθώς την στοχοποίησε. Έβγαλαν το Μπέι Ριτζ από την Περιφέρεια για να διασφαλίσουν την ήττα της», πρόσθεσε ο κ. Κρίστοφερ.

Ο Μάικ Μανάτος που ήρθε από την Ουάσινγκτον και ο οποίος ανέλαβε την παρουσίαση της Νικόλ Μαλλιωτάκη αναφέρθηκε στην συνέπεια και στην μαχητικότητα της Νικόλ Μαλλιωτάκη στην προάσπιση των συμφερόντων της Ελλάδας και της Κύπρου στο Κογκρέσο.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Φίλιπ Κρίστοφερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αναφερόμενος στις εμπειρίες του και της ομώνυμης εταιρείας με έδρα την Ουάσινγκτον επεσήμανε ότι στο διάστημα των οκτώ δεκαετιών που λειτουργεί το γραφείο τους έχουν περάσει εκατοντάδες γερουσιαστές και βουλευτές που μίλησαν για τα εθνικά θέματα και ότι «ελάχιστοι έχουν υποστηρίξει την Ελλάδα και την Κύπρο με τόσο σθένος όσο η Νικόλ».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο ύπατος γραμματέας της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, ο οποίος ταξίδεψε δύο τουλάχιστον ώρες για να παραστεί στην εκδήλωση εξήρε την αγωνιστικότητα της Νικόλ και κάλεσε το ακροατήριο να στηρίξουν οικονομικά τον αγώνα και συνάμα να ζητήσουν από συγγενείς και φίλους που διαμένουν στην 11η βουλευτική περιφέρεια να κινήσουν γη και ουρανό και να διασφαλίσουν την επανεκλογή της.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών, Τζορτζ Ντέλης θεώρησε χρέος την επανεκλογή της Νικόλ Μαλλιωτάκη και εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την πολιτική του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία οδήγησε στην αύξηση της εγκληματικότητας και στην επιδείνωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στην πρώτο σειρά ο Σάββας Τσίβικος και ο Στυλιανός Ζαρβούδης,, ενώ όρθιοι οι Τζορτζ Ντέλης (αριστερά) και ο Γιώργος Αλεξίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων Γιώργος Αλεξίου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λόγω των πολιτικών του Δημοκρατικού Κόμματος και της στάσης τους στα θέματα των επενδύσεων και στην εγκληματικότητα.

Ο πρόεδρος του «Aldos Democratic Club» Τζέρυ Φραγκιάς επεσήμανε ότι στηρίζουν όλους τους ομογενείς υποψηφίους άσχετα με το κόμμα με το οποίο πολιτεύονται και ότι στόχος είναι η αύξηση της πολιτικής ισχύος της ομογένειας.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Μάικ Μανάτου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

1 COMMENT

  1. B”H It seems that our Greek American leadership continues to be in the throes of the fringe right-wing elements of my nominal Republican Party, having learned nothing from its drubbing in the ‘20 national elections. Most egregious such people lacking vision and not being protective of the interests of an migrant/refugee population as many of our compatriots are falling into lockstep support for the freshman Congresswoman and rabid Trumpist Nicole Maliotakis. The usual retreads that have brought our Greek Americans, including Cypriot Americans, to the current political paralysis —- as starkly viewed in the machinations of the Federation of Hellenic Societies —- continue their divisive, ineffective tactics destined for more failures, by supporting Maliotakis! A wiser Manatos, father Andy, stayed home, sending Mike (our President’s fair weather friend who voted for Trump); George Dellis tips an opportunistic toe in national politics from his Athens Square perch; Phillip Christopher, the aging hectoring Cypriot who hasn’t advanced the island’s unification and reconciliation with its Turkish minority for nearly half a century; and other hangers on united in unjustified condemnation of my friend and NYS Senator Michael Gianaris, allegedly for not safeguarding Nicole’s seat in the required decennial redistributing which resulted in the loss of a seat in the House of Representatives. Taking together, one surmises that the hope that waves of immigrants from an underdeveloped Greece would transform their descendants into sympathetic, compassionate, embracing of diversity American citizens has not been in the main realized. Instead, ignorance and intolerance have often prevailed; depressingly giving their precious ballot to an unfit, malignant, lying, twice-impeached, seditionist, insurrectionist, disloyal (to spouses and country) 45th President, and his coterie of whom Maliotakis is a vocal adherent. She, and the aforementioned, represent our collective katantia mas, a most unenviable condition that evokes embarrassment and even shame. The incumbent’s retirement is devoutly recommended by this moderate-progressive-liberal Republican who cheerfully labor in a bipartisan fashion to defeat all Trumpists in the next several election cycles in order to one day make it again the Grand Old Party (GOP)! Amen. With fraternal affection, Asher 🙏😩🇺🇸😢🇬🇷🤣

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.