ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι ευνοϊκές για την εποχή καιρικές συνθήκες ώθησαν πολλούς ομογενείς και άλλους Αστοριείς το βράδυ της Τρίτης 16 Ιουλίου 2019 να προσέλθουν στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας και να παρακολουθήσουν την δεύτερη Ελληνική Βραδιά.

O Νίκος Νικολαϊδης με την ορχήστρα Cosmopolitans και η Όλγα Παντελή ερμήνευσαν διαχρονικά τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου και έδωσαν το έναυσμα στους ομογενείς να ξεφαντώσουν.

Χορηγοί της βραδιάς είναι ο Ηλίας Ρίζος και ο οδοντίατρος, Δρ. Γεώργιος Β. Γκατζόνης, οι οποίοι όπως και πολλοί άλλοι ομογενείς ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών και με τη γενναιοδωρία τους κάλυψαν τα έξοδα της συναυλίας.

Οι ελληνικές βραδιές, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις ξεκίνησαν την προηγούμενη Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019 και θα συνεχιστούν μέχρι και την τελευταία Τρίτη του Σεπτεμβρίου.

Την ερχόμενη Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. τη σκηνή θα μοιραστούν ο Ανδρέας Μοδινός και η ορχήστρα «Geminis» με το χορευτικό Noora Belly Dancers. Χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρεία «Realty Executives Today».

Την Τρίτη 30η Ιουλίου και ώρα 7.00 μ.μ. τη σκηνή θα μοιραστούν ο Τάσος Παπαϊωάννου και ο Λαογραφικός Όμιλος Αμερικής και με χορηγό την εργολαβική εταιρεία «Mega Contracting, Inc.»

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τη συναυλία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Αναστάσης Τσάκας.

Tην Τρίτη 6η Αυγούστου και ώρα 7.00 μ.μ. θα δώσει συναυλία η ορχήστρα Melodia και το χορευτικό Noora Belly Dancers. Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Ηλίας Ρίζος και το κτηματομεσιτικό γραφείο «Amorelli Realty».

Tην Τρίτη 13η Αυγούστου και ώρα 7.00 μ. τη σκυτάλη θα παραλάβει ο Χρήστος Κωσταράς – Geo Events με χορηγούς την Τέρυ Ντέλη και τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας.

Το βράδυ της Τρίτης, 20ης Αυγούστου και ώρα 7.00 μ.μ. τη σκηνή θα μοιραστούν ο Ανδρέας Μοδινός και η ορχήστρα «Geminis» με τον Λαογραφικό Όμιλο Αμερικής. Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας.

Οι ομογενείς και άλλοι Αστοριείς ενώ παρακολουθούν τη συναυλία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Αναστάσης Τσάκας.

Την Τρίτη, 27η Αυγούστου και ώρα 7.00 μ.μ. οι ομογενείς θα παρακολουθήσουν αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο με χορηγό τον Σύλλογο Κεφαλλονιτών Νέας Υόρκης «Κέφαλος».

Το βράδυ της Τρίτης, 3ης Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. θα δώσει συναυλία ο Γρηγόρης Μανινάκης και η ορχήστρα «Μικρόκοσμος». Χορηγός της βραδιάς είναι η Σύλβια Αδαμοπούλου και η εταιρεία Pilates Designs by Sylvia.

Το βράδυ της Τρίτης, 10ης Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. οι ομογενείς θα παρακολουθήσουν αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο με χορηγό τον Γεώργιο Αλεξίου και το Alexiou Realty.

Το βράδυ της Τρίτης, 17ης Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ τη σκηνή θα μοιραστούν ο Χρήστος Κωσταράς και η Geo Events και το χορευτικό Noora Belly Dancers. Χορηγός της βραδιάς είναι ο Ηλίας Ρίζος.

Σε πρώτο πλάνο ο Νίκος Νικολαϊδης με την ορχήστρα του. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Αναστάσης Τσάκας.

Οι ελληνικές βραδιές θα λήξουν την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. με τη συναυλία της χορωδίας «Long Island Voices Choir». Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το University Orthopedics και ο ιστορικός Σύλλογος Αθηναίων της Νέας Υόρκης. 

Πλατεία Αθηνών

Η Πλατεία Αθηνών, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ανήκει στην Υπηρεσία Παρκών του Δήμου της Νέας Υόρκης, ενώ οι προτομές, τα αγάλματα και οι μαρμάρινες κολώνες θα συντηρούνται από την εν λόγω Υπηρεσία, διότι για κάθε έργο υπάρχει ξεχωριστό αποθεματικό ταμείο.

Η Πλατεία Αθηνών βρίσκεται στη συμβολή της 30ής Λεωφόρου και της 30ής Οδού στην Αστόρια. Στην είσοδό της υπάρχει άγαλμα της θεάς Αθηνάς, ενώ στο βάθος υπάρχουν κολώνες παρόμοιες με εκείνες των Δελφών και κοντά τους, το άγαλμα του Σωκράτη. Στην αριστερή γωνία είχε τοποθετηθεί η προτομή του Αριστοτέλη, ενώ στη δεξιά γωνία της Πλατείας έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του Σοφοκλή.

Η είσοδος στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Αναστάσης Τσάκας.

Ο Δήμος της Νέας Υόρκης έχει αναγνωρίσει τον ρόλο της Διοικούσας Επιτροπής και της Ομογένειας στη δημιουργία της Πλατείας Αθηνών και το 2015 αποφάσισε να μετονομάσει την 30ή Λεωφόρο μπροστά στην Πλατεία Αθηνών σε «Οδός Ντένη Συντήλα» («Dennis Syntilas Way») τιμώντας έτσι την μνήμη του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Πλατείας, του αειμνήστου Ντένη (Δημοσθένη) Συντήλα.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.