Ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου αναγνώρισε την προσφορά του Λ. Ραπτάκη και Δ. Γιάνναρου

0
Από αριστερά διακρίνονται ο πρώην πολιτειακός βουλευτής του Κονέκτικατ Δημήτρης Γιάνναρος, η κ. Κατερίνα Μονογιού και ο Λεωνίδας Ραπτάκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Στέλλας Κοκόλη.

NEA ΥΟΡΚΗ. Ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου με πρόεδρο το Μάκη Κουρτέση κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης βράβευσε τον ομογενή πολιτειακό γερουσιαστή του Ροντ Αϊλαντ Λεωνίδα Ραπτάκη και τον εφοπλιστή, Δρ. Σπύρο Πολέμη για την προσφορά τους στη σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και κυρίως στην δωρεά και παραχώρηση στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2008  του “Hellas Liberty”.

H εκδήλωση έλαβε χώρα την Κυριακή, 14 Ιουλίου 2018 και παραβρέθηκαν μέλη του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου και εφοπλιστές, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρώην πολιτειακός βουλευτής του Κονέκτικατ, Δημήτρης Γιάνναρος, ο οποίος μαζί με τους δύο τιμώμενους ανέλαβαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην δωρεά του πολεμικού πλοίου στη γενέτειρα, καθώς επίσης και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής Στέλλα Κοκόλη.

Από αριστερά διακρίνονται ο πολιειακός γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης, ο πρώην βουλευτής από το Κονέκτικατ Δημήτρης Γιάνναρος με τη σύζυγό του Λίζα, η Στέλλα Κοκόλη, η Δρ. Ντάνα Ραπτάκη και ο γιος της Νικόλαος Ραπτάκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Στέλλας Κοκόλη.

Η κ. Κοκόλη μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος προς τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την βράβευση  των κ.κ. Ραπτάκη και Πολέμη και για την παρουσία του κ. Γιάνναρη και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό για τη γενέτειρα να αναγνωρίζει και να τιμά την προσφορά των ομογενών.

Ο κ. Ραπτάκης μετά την Άνδρο επισκέφθηκε τη Ρόδο, από όπου και επικοινώνησε με τις «Αναμνήσεις».

«Στην εκδήλωση επρόκειτο να συμμετάσχει και ο πρέσβης Τζέφρι Παϊατ, αλλά λόγω του τραυματισμού του παρέστη εκπρόσωπός του», επεσήμανε ο κ. Ραπτάκης υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση του Ναυτικού Ομίλου να τιμήσουν όσους συνέλαβαν για την υλοποίηση του φιλόδοξου για την εποχή εκείνη στόχου έρχεται να επιβραβεύει την ελληνοαμερικανική φιλία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως επεσήμανε ο κ. Ραπτάκης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη ναυτιλία και στην προσέλκυση της νέας γενιάς σ’ αυτόν το νευραλγικό κλάδο της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας.

Από αριστερά διακρίνονται ο πρώην πολιτειακός βουλευτής του Κονέκτικατ Δημήτρης Γιάνναρος, η κ. Κατερίνα Μονογιού και ο Λεωνίδας Ραπτάκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Στέλλας Κοκόλη.

Αναφερόμενος στο Hellas Liberty επεσήμανε ότι δεν είναι απλά και μόνο ένα πλωτό μουσείο, αλλά και ένα μνημείο το οποίο έρχεται να αναγνωρίσει τη συμβολή της Ελλάδας και της ελληνικής ναυτιλίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και να υπενθυμίσει ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει ο πιο αξιόπιστος στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και όχι μόνο.

Hellas Liberty

Το πλωτό μουσείο ΕΛΛΑΣ ΛΙΜΠΕΡΤΥ, αποτελεί ένα από τα 3 εναπομείναντα πλοία Liberty, το οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ δέχθηκε χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της πολιτείας και της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας να δωρίσει προς την Ελληνική κυβέρνηση το 2007. Το πλοίο έφθασε ρυμουλκούμενο εις τον Πειραιά τον Ιανουάριο του 2009 και περί τον Μάιο άρχισαν εργασίες αποκατάστασης εις την αρχική του μορφή, οι οποίες περατώθηκαν τον Ιούλιο του 2010. 

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.