Ομογενείς χρηματοδότησαν την προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Στεμνίτσα

0
143
Η προτομή του Κολοκοτρώνη στην Στεμνίτσα - δώρο των ομογενών.

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέλαβε ένα ζευγάρι Ελλήνων Ομογενών που ζει τα τελευταία χρόνια στον Καναδά, δωρίζοντας μία μαρμάρινη προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στη Στεμνίτσα, το χωριό του μεγάλου Έλληνα Στρατηγού της Επανάστασης του ‘21.

Η οικογένεια του Αναστασίου και Ζαμπέτας Δημακοπούλου, με καταγωγή από τη Στεμνίτσα, αποφάσισε να προχωρήσει σε μία ξεχωριστή κίνηση, δίνοντας ένα μεγάλο ποσό για να φιλοτεχνηθεί μαρμάρινη προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και να τοποθετηθεί στην πλατεία Πελοποννησιακής Γερουσίας της Στεμνίτσας, μπροστά στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Η σκέψη που έγινε πράξη στην ιστορική Στεμνίτσα

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έλαβαν χώρα την Κυριακή, 17 Ιουλίου, στην πλατεία του χωριού, με την παρουσία πλήθους προσκεκλημένων που τίμησαν την οικογένεια Δημακοπούλου και την ευχαρίστησαν παράλληλα για την πρωτοβουλία και την υλοποίηση της σκέψης που είχαν εδώ και πολλά χρόνια. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Το πρόγραμμα των αποκαλυπτηρίων περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, αποκαλυπτήρια της προτομής, κατάθεση στεφάνων και ομιλία από τον καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θανάση Χρήστου. Τέλος, η οικογένεια των δωρητών προσέφερε γεύμα στους συμμετέχοντες και κάλυψε εξ΄ολοκλήρου τα έξοδα της εκδήλωσης.

Πηγή: ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.