Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με άρτια οργάνωση έληξε σήμερα Κυριακή 4 Ιουλίου το νέο, πρωτόγνωρο εγχείρημα διαδικτυακής οργάνωσης συνδιάσκεψης και ψηφοφορίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η Συνδιάσκεψη ξεκίνησε την Παρασκευή 2 Ιουλίου με ομιλία του προέδρου Αλέξη Τσίπρα και στο διήμερο που ακολούθησε έλαβαν το λόγο 128 ομιλητές σύνεδροι μέλη του κόμματος από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έγινε εκτεταμένη εμβάθυνση των προγραμματικών θέσεων του κόμματος και κατέληξε σε ηλεκτρονική ψηφοφορία αποδοχής επι της αρχής των θέσεων και της πολιτικής που θα ακολουθήσει το κόμμα βαίνοντας προς τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.   

Τα αποτελέσματα της ψηφοφόρίας διαμορφώθηκαν ως εξής: 

Για την πολιτική απόφαση – Επί της αρχης Υπέρ 96.3, Κατά 0.4, Λευκά 3.3

Για τις Προγραμματικές Θέσεις: Υπέρ 97%, Κατά 0.4% και Λευκά 2.6%

Inline image

Το προεδρείο της Πανελλαδικής συνδιάσκεψης θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποίησε ένα δεύτερο ψηφιακό άλμα με την πετυχημένη διαδικτυακή Πανελλαδική Συνδιάσκεψη η οποία ακολούθησε τις 67 πετυχημένες Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το δίμηνο Φλεβάρης-Μάρτης του 2021.

Η επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με την κοινωνία θα συνεχιστεί με την ανοιχτή διαβούλευση – συζήτηση για τη διαρκή επικοινωνία και προβολή των προγραμματικών του θέσεων.     

Ο Κώστας Πουλάκης εκ μέρους του προεδρείου της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά το πέρας της ψηφοφορία ανακοίνωσε:

«Έληξε με επιτυχία την Κυριακή το βράδυ η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή, με την δημόσια ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά παρακολούθησαν 1602 σύνεδροι από όλες τις Νομαρχιακές Επιτροπές και από τα συντονιστικά των οργανώσεων του εξωτερικού.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου της Συνδιάσκεψης, εκτός από την ολομελειακή διαδικασία, πραγματοποιηθήκαν και τραπέζια διαλόγου με θέματα, την Εργασία, την Οικονομία, το Περιβάλλον, το Κοινωνικό κράτος, τον Πολιτισμό και το Κράτος-Δημοκρατία-Θεσμοί, στα οποία συμμετείχαν κατ’ επιλογή τα μέλη της συνδιάσκεψης.»

Μετά το πέρας των ομιλιών ο Γιώργος Σταθάκης, επικεφαλής της επιτροπής προγραμματικών θέσεων, παρουσίασε το τελικό κείμενο με τις τροπολογίες που είχαν ενσωματωθεί από τις τοποθετήσεις τόσο από την διαδικασία της ολομέλειας όσο και από τα τραπέζια διαλόγου. Στη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν 128 ομιλητές.

Στην ψηφοφορία για τις προγραμματικές θέσεις ψήφισαν 1076 σύνεδροι. Υπέρ ψήφισαν 1044 (97,0%), κατά 4 (0,4%) και υπήρχαν 28 λευκά (2,7%).Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος, επικεφαλής της επιτροπής για την πολιτική απόφαση εισηγήθηκε το κείμενο της πολιτικής απόφασης με τις τροπολογίες που είχαν ενσωματωθεί από τις τοποθετήσεις των συνέδρων. Στην ψηφοφορία για την πολιτική απόφαση ψήφισαν 1067 σύνεδροι. Υπέρ ψήφισαν 1027 (96,3%), κατά 4 (0,4%) και υπήρχαν 36 λευκά (3,4%).

Inline image

Ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της κεντρικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρόεδρος της προγραμματικής Συνδιάσκεψής που έλαβε χώρα διαδικτυακά 2, 3 & 4 Ιουλίου 

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.