Οικονομικό Φόρουμ Τορόντο – Ν. Παπαθανάσης: Η Ελλάδα θα προχωρήσει στην κύρωση της CETA

0

Η Ελλάδα θα προχωρήσει στην κύρωση της εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. – Καναδά (CETA) μόλις επιλυθούν κάποια εκκρεμή ζητήματα, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ του Τορόντο, που ολοκληρώνεται σήμερα, 18 Οκτωβρίου, και πραγματοποιείται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Παπαθανάσης, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό να διερευνήσουμε νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη διμερών συνεργασιών ενώ υπογράμμισε τη σημασία και τον ρόλο της ελληνικής κοινότητας του Καναδά.

Επιπλέον, τόνισε ότι υπάρχει πολύ έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και στον τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων και είπε ότι υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν, όπως η εκπαίδευση, η πράσινη μετάβαση, η καινοτομία και η τεχνολογία κ.α.

Σε ό,τι αφορά στη CETA ο κ.Παπαθανάσης επεσήμανε ότι υπάρχουν ακόμη κάποια εκκρεμή ζητήματα αλλά όταν αυτά επιλυθούν, η Ελλάδα θα προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας.

Φρανσουά Φιλίπ Σαμπάν: Ελλάδα και Καναδάς μπορούν να κάνουν πολλά σε συνεργασία

Τώρα είναι η στιγμή με την μεγαλύτερη δυναμική για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Καναδά, ανέφερε στην τοποθέτηση του ο Καναδός υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Βιομηχανίας, Φρανσουά Φιλίπ Σαμπάν,

«Με την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη, είναι η ώρα να κοιτάξουμε τις χώρες που παρέχουν αξιοπιστία, σταθερότητα και με τις οποίες μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και πιστεύω ότι με αυτήν την έννοια, ο Καναδάς και η Ελλάδα μπορούν να κάνουν πολλά σε συνεργασία», σημείωσε ο κ.Σαμπάν.

Ο Καναδός υπουργός αναφέρθηκε στην εμπορική συμφωνία Ε.Ε. – Καναδά (CETA) και τόνισε ότι η Ελλάδα και ο Καναδάς μπορούν να αναπτύξουν ακόμη πιο στενούς δεσμούς και νέες συνεργασίες αλλά και συμφωνίες που αφορούν στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Οικονομικό Φόρουμ του Τορόντο συνδιοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την Enterprise Greece, σε συνεργασία με το Hellenic Initiative Canada καθώς και με την υποστήριξη του Ελληνο-Καναδικού και του Καναδο-Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομικό Φόρουμ Τορόντο: Η Ελλάδα προχωράει προς την ενεργειακή μετάβαση και εξελίσσεται σε σημαντικό «παίκτη» της αγοράς

Οικονομικό Φόρουμ Τορόντο: Μεγάλη η δυναμική Ελλάδας – Καναδά για την ανάπτυξη διμερών συνεργασιών

Οικονομικό Φόρουμ Τορόντο: Συναντήσεις Ι. Σμυρλή με εκπροσώπους της καναδικής επιχειρηματικής κοινότητας

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.