Οι Πόντιοι του Τορόντο κρατούν, εδώ και 60 χρόνια, αναμμένη τη φλόγα του Πόντου

0
Η ψυχή της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» (πηγή: facebook.com/brotherhoodpontiontoronto)

Εξήντα χρόνια έχουν περάσει από την ίδρυση της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» και  τα μέλη της το γιόρτασαν στην ετήσια εκδήλωσή τους, το περασμένο Σάββατο, στο χώρο δεξιώσεων Parkview Manor του Τορόντο, μαζί με συγγενείς και φίλους. Περισσότεροι από 800 άνθρωποι γλέντησαν με μουσικές και χορούς του Πόντου ενώ τα χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας εντυπωσίασαν.

Την παράσταση έκλεψαν, για ακόμα μια φορά, τα Ποντιόπουλα που κρατούν ψηλά τη σημαία της αλησμόνητης πατρίδας και επιβεβαιώνουν ότι ο Πόντος ζει, όπου γης.

Πόντιοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το Τορόντο ξεσήκωσαν τον κόσμο και μετέτρεψαν τον ετήσιο χορό της Αδελφότητας σε ένα γεγονός που θυμούνται για πολλά χρόνια.

Τα κορίτσια φορούν τις νέες φορεσιές της Αδελφότητας που φέρουν την
υπογραφή «Παραδοσιακές φορεσιές Ζερζελίδη» (πηγή: facebook.com/vasilikibessie.katerinios.5)
Τα «χρήματα» που έριχναν οι Πόντιοι του Καναδά, αντί για λουλούδια, στα χορευτικά συγκροτήματα που παρουσίασαν χορούς του Πόντου (πηγή: facebook.com/brotherhoodpontiontoronto)

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο Παναγιώτης Αντωνάτος με τη σύζυγο και τα παιδιά τους ενώ το παρών έδωσε μεταξύ άλλων και η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο Μπέτυ Σκουτάκη.

Στιγμιότυπο από την ποντιακή βραδιά (πηγή: facebook.com/vasilikibessie.katerinios.5)
(Πηγή: facebook.com/vasilikibessie.katerinios.5)

Και του χρόνου!

Πηγή: https://www.pontosnews.gr/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.