Ανυπολόγιστες οι ζημιές από την πυρκαγιά στον Άγιο Ισίδωρο του Μπέθπεϊτζ

Απίστευτη η θλίψη και η ανταπόκριση στον έρανο για την ανοικοδόμηση

1
Οι πυροσβέστες ενώ προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά στον ιερό ναό του Αγίου Σιδώρου στο Μπέθπεϊτζ του Λογνκ Άϊλαντ, Φωτογραφία: Facebook / C Cutieri

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ανυπολόγιστες είναι οι υλικές ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης, 24 Ιανουαρίου 2023 στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Ισιδώρου στο Μπέθπεϊτζ του Λονγκ Αϊλαντ.

Πρόκειται για έναν από τους ιστορικούς ναούς της Μητροπόλεως των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών (ΓΟΧ) που ιδρύθηκε το 1974 από τον μακαριστό Επίσκοπο Πέτρο Αστυφίδη και ο οποίος ήταν αγιογραφημένος και με σπάνιες εικόνες από τις αρχές του 18ου αιώνα.

Η πυρκαγιά, όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ξέσπασε στις 1.40 μ.μ. της Τρίτης, 24 Ιανουαρίου 2023. Η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής και των σωστικών συνεργείων ήταν άμεση και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Αν και τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από τους εμπειρογνώμονες, εν τούτοις τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αποδίδουν την πυρκαγιά σε βραχυκύκλωμα των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Οι πυροσβέστες ενώ προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά στον ιερό ναό του Αγίου Σιδώρου στο Μπέθπεϊτζ του Λογνκ Άϊλαντ, Φωτογραφία: Facebook / C Cutieri

Οι προσπάθειες των «Αναμνήσεων» να επικοινωνήσουν με την κοινότητα και την ίδια την Μητρόπολη των ΓΟΧ δεν καρποφόρησαν μέχρι και ετούτη την ώρα.

Η κοινότητα λίγες ώρες μετά το συμβάν ανήρτησε την θλιβερή είδηση στον λογαριασμό της στο Facebook και εκφράζει την πεποίθηση ότι με την βοήθεια των μελών της κοινότητας και κατ’ επέκταση της ομογένειας και με τις ευλογίες του Θεού θα ανοικοδομήσουν τον ιερό ναό.

Οι ιερές ακολουθίες και οι λειτουργίες στο εξής θα τελούνται στην Γυναικεία Μονή της Αγίας Συγκλητικής στην διεύθυνση 55 Fairview Rd στο Farmingdale του Λονγκ Άϊλαντ.

Έρανος

Λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά η κοινότητα του Αγίου Ισιδώρου άνοιξε ειδικό λογαριασμό στον ιστότοπο https://www.gofundme.com/ με την επωνυμία «Greek Orthodox Church Fire» και έθεσε ως αρχικό στόχο την συγκέντρωση πενήντα τουλάχιστον δολαρίων.

Οι πυροσβέστες ενώ προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά στον ιερό ναό του Αγίου Σιδώρου στο Μπέθπεϊτζ του Λογνκ Άϊλαντ. Φωτογραφία: Facebook / C Cutieri

Η ανταπόκριση είναι κάτι παραπάνω από συγκινητική καθώς στην έκκληση της κοινότητας τις δύο πρώτες ώρες του εράνου ανταποκρίθηκαν 36 ομογενείς οι οποίοι προσέφεραν το συνολικό ποσό των $6.929.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν την συμπαράσταση στην κοινότητα και καλούν το αναγνωστικό τους κοινό να προσφέρουν τον οβολό τους κάνοντας κλικ στο https://www.gofundme.com/f/greek-orthodox-church-fire/donate

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της κοινότητας στην αγγλική γλώσσα:

Todays events are devastating to the parishioners that regularly attend services here. While we were able to salvage many of our important relics and treasures, most of the artwork and icons were destroyed by the flames and smoke. Unfortunately, most of the interior of the church has been severely damaged. We have a long and difficult road ahead of us before being able to hold services again. We pray that with God’s help and with the help of our parishioners and community we will bring this chapel back to its former beauty.

Ο έρανος της κοινότητας.

As of now, services will be held at the convent of St. Sygglitiki located at 55 Fairview Rd in Farmingdale until further notice. Please check back on this page for updates.

If anyone is able to assist us in gathering funds for the rebuilding of our parish, please visit our website to make a donation, or click on the link below. We humbly ask for your prayers and support.

https://www.gofundme.com/f/greek-orthodox-church-fire

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

  1. Γεια σας. Είμαι ο υπεύθυνος για δημόσιες σχέσεις για την ενορία του Αγίου Ισιδώρου στο Bethpage. Εάν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες για την ζημιά που έπαθε ο ναός μας, σας παρακαλώ, να μου στείλετε e-mail και θα σας δόσω αριθμό τηλεφώνου να μιλήσουμε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.