Στις 2 Απριλίου με εκπλήξεις και καινοτομίες η Παρέλαση της Φιλαδέλφειας

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτριος Ροζανίτης, Παναγιώτης Παπαδέας, Καλλιόπη Κοκόλη, (πρόεδρος της Πανικαριακής Αδελφότητας), Γεωργία Χλέτσου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ζωή Τριπολίτη και Χάρης Καραπαλίδης. Φωτογραφία: www.photobystellios.com.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την Κυριακή, 2α Απριλίου 2023 θα λάβει χώρα η παρέλαση για την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησία στην καρδιά της Φιλαδέλφειας. Η παρέλαση διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ και περιλαμβάνει πολλές καινοτομίες, μεταξύ των οποίων και την φορά της παρέλασης. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το Μουσείο – το σημείο στο οποίο κατέληγε τις δύο τουλάχιστον δεκαετίες η παρέλαση και θα λήξει στο σημείο από όπου ξεκινούσε η παρέλαση.

Και αυτό διότι το διοικητικό συμβούλιο και η επιτροπή παρελάσεως αποφάσισαν την παράσταση με τα χορευτικά των κοινοτήτων και των συλλόγων που ανέκαθεν λάμβανε χώρα στο Άπερ Ντάρμπι να την μεταφέρουν στην αίθουσα «Liberty» του ξενοδοχείου «Sheraton Hotel» στην διεύθυνση 201 N. 17th St. Philadelphia PΑ.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεωργία Χλέτσου και ο αντιπρόεδρος και συνάμα συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Χάρης Καραπαλίδης, το βράδυ της Τρίτης, 17ης Ιανουαρίου 2023, ενημέρωσαν τα στελέχη και τους αντιπροσώπους των σωματείων που παρέστησαν στην εκδήλωση για την Κοπή της Βασιλόπιτας που έλαβε χώρα στην Ικαριώτικη Λέσχη στο Πενσόκεν της Νέας Ιερσέης.

Από αριστερά διακρίνονται οι Παναγιώτης Παπαδέας, Δημήτριος Ροζανίτης, Καλλιόπη Κοκόλη, (πρόεδρος της Πανικαριακής Αδελφότητας), Γεωργία Χλέτσου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας και Ζωή Τριπολίτη.. Φωτογραφία: www.photobystellios.com.

Οι εκδηλώσεις για την 202ή επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας θα ξεκινήσουν στις αρχές του Μαρτίου με τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν οι σύλλογοι, τα σχολεία, οι κοινότητες και η AHEPA και θα κορυφωθούν το τριήμερο της Παρελάσεως.

Την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 και ώρα 1.00 το μεσημέρι θα λάβει χώρα η καθιερωμένη τελετή έπαρσης της σημαίας στον ιστό του Δημαρχείου (City Hall  Philadelphia) και η εκδήλωση κατά την διάρκεια της οποίας ο εκάστοτε δήμαρχος ανακηρύσσει την 25η Μαρτίου ως Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησία.

Το βράδυ του Σαββάτου, 1ης Απριλίου 2023 και ώρα 5.00 μ.μ. θα παρατεθεί στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «Adelphia» στο Deptford της Νέας Ιερσέης το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο του οποίου θα απονείμουν το Μετάλλιο της Ελευθερίας στην πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Καλλιόπη Κοκόλη, Δημήτρης Ροζανίτης, Παναγιώτης Παπαδέας, Γεωργία Χλέτσου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ζωή Τριπολίτη και Χάρης Καραπαλίδης. Φωτογραφία: www.photobystellios.com.

Η πρώτη πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 3023 και ώρα 7.00. μ.μ. στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.

Η επόμενη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας θα λάβει χώρα την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Μίντια Πενσιλβάνιας.

Μετά από τις εισηγήσεις της προέδρου και του αντιπροέδρου ακολούθησε ειλικρινής διάλογος για τα θέματα της παρέλασης.

Στην παρέλαση – εκτός απροόπτου – αναμένεται να συμμετάσχει και να παρελάσει και το Άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Από αριστερά διακρίνονται οι Καλλιόπη Κοκόλη, (πρόεδρος της Πανικαριακής Αδελφότητας), Γεωργία Χλέτσου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας και Ζωή Τριπολίτη και Χάρης Καραπαλίδης. Φωτογραφία: www.photobystellios.com.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.