«Οι μισές αλήθειες είναι ολόκληρα ψέματα», λέει η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων

0
Από αριστερά οι Αχιλλέας Λυγγέρας, Χρήστος Βουρνάς, Δημήτριος Α. Γωνιάς, Νίκος Διαμαντίδης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Δημήτριος Καλαμαράς, Δήμος Σιώκης, Χριστίνα Παναγοπούλου, Λου Κάτσος και Δημήτριος Παλιούρας. Φωτογραφία Ντίνος Αυλωνίτης.

ΝΕΑ  ΥΟΡΚΗ. «Οι μισές αλήθειες είναι ολόκληρα ψέματα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης σχετικά με το ναυάγιο των προσπαθειών της διευρυμένης Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής για τον έλεγχο των οικονομικών της Ομοσπονδίας σε βάθος επταετίας.

Η επιτροπή αυτή, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» εκλέχτηκε από την γενική συνέλευση που συγκάλεσε η Πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και επρόκειτο να στελεχωθεί και με τα μέλη της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής που είχε εκλέξει η έκτακτη γενική συνέλευση της 15ης Ιουλίου 2021.

Οι προσπάθειες δεν καρποφόρησαν διότι η αρχική επιτροπή θεώρησε ολοκληρωμένο τον έλεγχο και διακήρυξε ότι θα παρουσιάσει τα πορίσματα του ελέγχου στην γενική συνέλευση.  

Από αριστερά διακρίνονται οι Αχιλλέας Λυγγέρας, Κώστας Μάστορας, Γιώργος Αλμυρούδης και Δημήτρης Φίλιος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Ωστόσο μέχρι και ετούτη την ώρα ουδείς γνωρίζει τα αποτελέσματα του ελέγχου τους και η Πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων διαμηνύει ότι «η έκδοση οποιουδήποτε  μερικού «πορίσματος», από την πρότερη μη διευρυμένη Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή, πριν από την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ της έρευνας και του δικανικού ελέγχου ( forensic investigation), θα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ηθικά και επιπροσθέτως θα αντίκειται στο Νόμο περί μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Οι μισές αλήθειες είναι ολόκληρα ψέματα».

Η δήλωση της Διοικούσας Επιτροπής της Ομοσπονδίας κοινοποιήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την ίδια περίπου στιγμή που οι «Αναμνήσεις» αποκάλυψαν την παραίτηση του προέδρου του εν εξορία διοικητικού συμβουλίου, Τιμολέοντα Κακούρο, άρα είναι εύλογο να μην υπάρχει καμία νύξη στην εν δική τους ανακοίνωση.  

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Διοικούσας Επιτροπής της Ομοσπονδίας:

Ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροτής

Η Διοικούσα Επιτροπή των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, εκφράζει την πλήρη και ανεπιφύλακτη υποστήριξή της στην διευρυμένη Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή που έχει εκλεγεί ΟΜΟΦΩΝΑ από την Γενική Συνέλευση της 1ης Δεκεμβρίου 2021 στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, με τη συμμετοχή 71 αντιπροσώπων 51 οργανώσεων (Συλλόγων και Κοινοτήτων Μελών της Ομοσπονδίας).

Όπως είναι γνωστό, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, ο πρόεδρος της διευρυμένης Εξελεγκτικής Επιτροπής κ. Κώστας Μάστορας και τα μέλη της Αχιλλέας Λυγγέρας και Ντίνος Ράλλης με γραπτή τους ανακοίνωση γνωστοποίησαν στην Ομογένεια, πως εκ των πραγμάτων υποχρεώνονται να ΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΝ προσωρινά τη λειτουργία της παραπάνω Επιτροπής, καθώς ίσαμε σήμερα ΔΕΝ έχουν παραλάβει ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο που να επιτρέπει τη διεξαγωγή πλήρους και διεξοδικού ελέγχου των οικονομικών της Ομοσπονδίας κατά τα προηγούμενα επτά (7)  χρόνια όπως έχει αποφασιστεί.

Η παράδοση ΟΛΩΝ των στοιχείων που ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ έχουν ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και ´ΟΧΙ ΜΟΝΟ των τραπεζικών λογαριασμών ( bank accounts statements), αποτελεί ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ γιά έναν ΕΝΔΕΛΕΧΗ και ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ ΕΛΕΓΧΟ των οικονομικών στοιχείων της Ομοσπονδίας, με τη  βοήθεια ορκωτού και δικανικού λογιστή.

Με τη σειρά του ο ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΣ και ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ προϋπόθεση γιά την ομαλοποίηση της κατάστασης στην Ομοσπονδία!

Ως εκ τούτου, η Διοικούσα Επιτροπή συμπαρίσταται πλήρως στο αίτημα της διευρυμένης Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής να της ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ τα στοιχεία, έτσι ώστε να  επαναλάβει τη δραστηριότητά της και να φέρει με επιτυχία εις πέρας την σημαντική αποστολή της.

Όλα τα μέλη της διευρυμένης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν το Ομογενειακό καθήκον τους σε αυτή την κρίσιμη καμπή, ολοκληρώνοντας το έργο τους χωρίς προκαταλήψεις και συμβιβασμούς.

Τυχόν έκδοση οποιουδήποτε  μερικού «πορίσματος», από την πρότερη μη διευρυμένη Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή, πριν από την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ της έρευνας και του δικανικού ελέγχου ( forensic investigation), θα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ηθικά και επιπροσθέτως θα αντίκειται στο Νόμο περί μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Οι μισές αλήθειες είναι ολόκληρα ψέμματα!

Ευελπιστούμε πως ΟΛΑ τα υπόλοιπα μέλη της διευρυμένης Ανεξάρτητης  Εξελεγκτικής Επιτροπής, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της, και όχι ΜΟΝΟ οι κ.κ. Μάστορας, Λυγγέρας και Ράλλης, θα πράξουν το καθήκον τους.

Τέλος, η άλλη πλευρά υπό τον κ. Τ. Κακούρο πρέπει να παύσει να βάζει προσκόμματα στο έργο της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής, αν πράγματι επιθυμεί διαφάνεια και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ έλεγχο και όχι συγκάλυψη των τυχόν οικονομικών ατασθαλιών.

Διατελούμε με

Εκτίμηση και Πατριωτικούς Χαιρετισμούς,

Δημήτρης Καλαμαράς,

Νίκος Διαμαντίδης

Συντονιστές

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.