Οι Ευρυτάνες της Αμερικής και η Ευρυτανία θρηνούν για τον πρόωρο θάνατο της γραμματέως Μαρίας Κουσιαρή

1
415
Η αείμνηστη Μαρία Κουσιαρή Chand.

NEA YOΡΚΗ. Απίστευτη είναι η θλίψη και η συγκίνηση που προκάλεσε στους Ευρυτάνες της Νέας Υόρκης και κατ΄ επέκταση στην Ευρυτανία ο απροσδόκητος και πρόωρος θάνατος της γραμματέως του ιστορικού Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσιώτισσα» Μαρίας Κουσιαρή – Chand.

H Μαρίας Κουσιαρή – Chand (Maria Kousiaris Chand) το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, έχασε την τελευταία μάχη της ζωής της σε ηλικία 63 ετών έχοντας στο πλευρό τον πολυαγαπημένο σύζυγό της Ελευθέριο – Nirman Chand, τα αδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς.

Οι συγγενείς και οι φίλοι, καθώς επίσης και στελέχη και μέλη του Συλλόγου «Παναγία η Προυσιώτισσα» και άλλων ευρυτανικών συλλόγων το απόγευμα της Τετάρτης, 15ης Δεκεμβρίου 2021 συγκεντρώθηκαν στο Γραφείο Τελετών «Frederick Funeral Home» στην διεύθυνση 192-15 Northern Boulevard, Flushing, N.Y. 11358 για να προσκυνήσουν το σκήνωμά της.

Το πρωί της Πέμπτης, 16 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. αναμένεται να συγκεντρωθούν στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην  διεύθυνση 196 – 10, Northern Blvd., Flushing, N.Y. 11358 για να παρακολουθήσουν την Εξόδιο Ακολουθία.  Αμέσως μετά θα μεταβούν στο Κοιμητήριο «Nassau Knolls Cemetery», στην διεύθυνση 500 Port Washington Boulevard, Port Washington, NY 11050 για να παρακολουθήσουν την ταφή της και να της απευθύνουν το ύστατο χαίρε.

Η Μαρία Κιούσαρη με τον σύζυγό της Ελευθέριο – Nirman Chand Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο θάνατός της καταλυπεί τα αδέλφια Αθηνά και Αθανάσιο Τσερπέλη, Γιάννα και Γρηγόριο Φέγγο, Δημήτρη και Cyrille Κουσιαρή, Κωνσταντίνο και Μαρία Κουσιαρή, Βασιλική και Βασίλειο Γεωργακόπουλο, Νίκη κ Αγαθοκλή Χαραλαμπόπουλο, τα ανίψια Γεώργιο, Φωτεινή και Ευάγγελο Τερπέλη, Σταύρο και Ελισάβετ Φέγγου, Πολυτίμη και Κωσταντίνος Καλαργυρός,  Γεώργιο και Colleen Κουσιαρή, Νικόλαο και Βικτώρια Κουσιαρή, Κωνσταντίνο και Μάρθα Κουσιαρή, Γιάννη και Γεώργιο Γεωργακόπουλο, Ιωάννη Χαραλαμπόπουλο και Αναστασία Χαραλαμπόπουλο, τα εγγόνια των αδελφών της, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

Η αείμνηστη γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στα Σίδηρα (Μαυριά) Ευρυτανίας. Προ πέντε δεκαετιών ήρθε με τους αείμνηστους γονείς της Γεώργιο και Πολυτίμη Κουσιαρή στη Νέα Υόρκη, όπου την εποχή εκείνη διέμεναν η Γιάννα και ο Δημήτρης.

Οι αείμνηστοι γονείς της την γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της και της παρείχαν την δυνατότητα να αποφοιτήσει από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Κολλεγίου του Κουίνς.

Η Μαρία Κιούσαρη με τον Ελευθέριο – Nirman Chand την ημέρα του γάμου τους. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Εδώ γνώρισε τον εκλεκτό της καρδιάς της τον Nirman Chand που δεν αγάπησε μόνο την Μαρία, αλλά ασπάστηκε την Ορθοδοξία και βαφτίστηκε Ελευθέριος.

Η Μαρία δεν ασχολήθηκε μόνο με την επαγγελματική της καριέρα και με την οικογένειά της, αλλά ασχολήθηκε όσο ελάχιστοι με τα κοινά. Ξεχωριστή θέση στην κοινωνική της δράση καταλαμβάνει η ενασχόλησή της με τον ιστορικό Σύλλογο Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσιώτισσα», τον οποίο υπηρέτησε με αφοσίωση και πάθος με την ιδιότητα του μέλους και για πολλά χρόνια από την θέση του Γραμματέως.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Καλογερά έγραψε: Αιωνία η μνήμη σου αξιομακάριστη Μαρία. Το έργο σου για την «Παναγία την Προυσιώτισσα» στην Ομογένεια της Νέας Υόρκης και για την Πατρίδα θα μείνει αλησμόνητο και έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Συλλόγου μας!

Η Μαρία Κουσιαρή με την οικογένειά της. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Το όνομά σου και η πορεία σου μαζί μας, που συνοδεύονται με την προσφορά σου, τη γνησιότητά σου ως άνθρωπος και συνάνθρωπος, το γέλιο σου κι η μεγάλη σου καρδιά θα είναι στη μνήμη μας ενώ θα μνημονεύεσαι πάντα στο Ετήσιο Μνημόσυνο των Κεκοιμημένων Μελών του Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσιώτισσα».

Tα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που συνεργάστηκαν μαζί σου, τα πολλά χρόνια της προσφοράς της Γραμματείας του Συλλόγου μας και τα μέλη μας που από τη στιγμή που σε γνώρισαν έγινες ένας δικός τους άνθρωπος αυτή την ιερή στιγμή θρηνούν.

Σε αποχαιρετoύμε αγαπημένη μας Μαρία καθώς ανεβαίνεις τη σκάλα του Καλού Παραδείσου με την εικόνα σου – ενεργή παρουσία στο Σύλλογό μας στο έργο του της αλληλεγγύης, της σύνδεσης με τη Μονή της Παναγίας Προυσιώτισσας στον Προυσό, των παραδοσιακών προγραμματισμένων εκδηλώσεων, αλλά και στην άμεση ανταπόκρισή του σε ιστορικές στιγμές και των δύο Πατρίδων μας, όπως η 11 Σεπτεμβρίου 2001, ο αγώνας για την Μακεδονία…

Η Μαρία Κουσιαρή με τις οικογένειες Κουσιαρή και Καλογερά σε ένα από τα αποκριάτικα γλέντια. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Η Μαρία Κουσιαρή την ημέρα της αποφοίτησής της. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Σε αποχαιρετούμε με την αυθεντική εικόνα σου: του γέλιου σου και της χαράς αντί της λύπης και της πίκρας, της περηφάνειας σου για τα πιστεύω σου, το καμάρι σου για την «αυξάνεσθε και πληθύνεσθαι» οικογένειά σου, της μαχητικότητάς σου και της αγάπης σου Μαρία!

Της ανταπόκρισής σου και της εγρήγορσής σου στην ανάγκη των συνανθρώπων σου, της απλοχεριάς σου ανεπιφύλαχτα, της κριτικής σου σκέψης αντί της αποσιώπησης, του σεβασμού σου προς στους σεβάσμιους, της αλήθειας εντός σου κι εκτός! Της μνημοσύνης σου αντί της λήθης στη μητρική σου γη, τον Μαυριά Ευρυτανίας και της παντοτινής γέφυρας με αυτή! Της ακλόνητης πίστης σου στην Παναγία και του ασταμάτητου, μοναδικού αγώνα σου σε κάθε κακουχία της ζωής σου!

Ο ΘΕΟΣ, ΜΕΣΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΝΑ ΣΕ ΑΝΑΠΑΥΕΙ! ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Η φωτογραφία του λευκώματος την ημέρα της αποφοίτησης της Μαρίας Κουσιαρή από το Κολέγιο του Κουίνς. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
- Advertisement -

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.