Οι Αιτωλοακαρνάνες τιμούν τον πρέσβη Γιώργο Τσούνη και την ποιήτρια Γεωργία Δούνη

0
Ο Ελληνοαμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Γιώργος Τσούνης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Νέας Υόρκης βραβεύει δύο εξέχουσες προσωπικότητες της ομογένειας και της Ναυπάκτου. Πρόκειται για τον Ελληνοαμερικανό πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Γιώργο Τσούνη και την λογοτέχνιδα – ποιήτρια από τη Ναύπακτο Γεωργία Δούνη.

Η βράβευσή τους θα λάβει χώρα ανήμερα της Τσικνοπέμπτης κατά την διάρκεια της ομώνυμης εκδήλωσης που θα διοργανωθεί το βράδυ της 16ης Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα «Νίκος Ανδριώτης» του ναού των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην διεύθυνση 22-30 33 Street, Astoria, NY, 11105.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Γιάννης Καλτσάς, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποδοχή της πρότασής τους για βράβευση από τον συμπατριώτη του Γιώργο Τσούνη και τόνισε ότι είναι γέννημα και θρέμμα της ομογένειας της Νέας Υόρκης και ότι η ανάληψη των καθηκόντων του ως πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα προκάλεσε χαρά και συγκίνηση σε όλους τους Ρουμελιώτες και στον απανταχού ελληνισμού.

Η αφίσα του Συλλόγυ Αιτωλοακαρνάνων.

Αναφερόμενος στην Γεωργία Δούνη επεσήμανε ότι διατηρεί ιδιαίτερη σχέση με την ομογένεια και έχει ερευνήσει και καταγράψει την ιστορία των Ελλήνων στο Λεπάντο της πολιτείας Άρκανσος.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση ο κ. Καλτσάς επεσήμανε ότι συν τοις άλλοις έχει ψυχαγωγικό και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς θα αναβιώσουν τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης και των Αποκριών.

Για κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο Γιάννη Καλτσά στο (646) 261-3161, τον Αποστόλη Παραλίκα στο (917) 902-0775 είτε τον Σπύρο Μόσχο (917) 455-0098.

108η επέτειο

Ο Αλληλοβοηθητικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Νέας Υόρκης ιδρύθηκε το 1915 και εφέτος γιορτάζει την 108η επέτειο της ιδρύσεώς της και τιμά και αναγνωρίζει την προσφορά των ιδρυτών και των πρωτεργατών του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Καλτσάς με άλλα στελέχη και μέλη του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Σύλλογος διοργανώνει ποικίλες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων την εκδήλωση για την Εξοδο του Μεσολογγίου, (10 Απριλίου 1826), καθώς επίσης και για τον εθνομάρτυρα και ιεραπόστολο, τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.

Οι εκδηλώσεις για τον Πατροκοσμά, όπως τον αποκαλούν οι Ρουμελιώτες και οι Βορειοηπειρώτες διοργανώνονται τον Αύγουστο την παραμονή και ανήμερα (24 Αυγούστου) της εορτής του με την σύμπραξη των Βορειοηπειρωτών, των Αιτωλοακαρνάνων και κατ΄επέκταση των Ρουμελιωτών.

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/ipirotes-kai-etoloakarnanes-timisan-ti-mnimi-tou-agiou-kosma-tou-etolou/ https://www.anamniseis.net/sta-paidia-tis-samarinas-itan-afieromeni-i-epeteios-tis-eksodou-tou-mesologkiou/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.