Οι 4 διαθήκες του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου: Ποιοι είναι οι 6 κληρονόμοι του

0

ΑΘΗΝΑ. (www.mononews.gr) Σε 4 μυστικές διαθήκες, γραμμένες στις απαρχές, μεσούσης και στην κορύφωση της σκληρής δικαστικής διαμάχης με τους δύο γιους του, αποτυπώνεται η τελευταία βούληση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου για το μοίρασμα της περιουσίας του.

Παρά τον οικογενειακό «εμφύλιο», ο βιομήχανος τελικά επέλεξε τα παιδιά του ως βασικούς κληρονόμους του.

«Η πικρία μου είναι αβάσταχτη, αλλά παρά ταύτα δεν παύω να κήδομαι των συμφερόντων αυτών και των εγγονών μου», αναφέρει ο διαθέτης στην προτελευταία χρονικά διαθήκη του, συνταγμένη μεταγενέστερα της προσφυγής των γιων του στα δικαστήρια, με αίτημα τον ορισμό δικαστικού συμπαραστάτη στον πατέρα τους.

Το mononews αποκαλύπτει σήμερα τις 4 διαθήκες του βιομηχάνου, οι οποίες δημοσιεύθηκαν την 1η Σεπτεμβρίου στο Ειρηνοδικείο Πειραιά. 

Η εκφρασθείσα βούληση του για το μοίρασμα της περιουσίας του δεν είναι ίδια και στις 4 διαθήκες. Ιδια, ωστόσο, ήταν η επιθυμία του να «κλείσει» την κάθε διαθήκη απευθυνόμενος στα παιδιά του.

«Σας αγαπώ κι ας δοκίμασα μεγάλες πίκρες από εσάς»

Στις τελευταίες σελίδες των πρώτων 2 διαθηκών ίσως «κρύβεται» η πιο «ακριβή κληρονομιά»: οι τελευταίες συμβουλές του πατέρα στους γιους.

«Να μείνετε για πάντα αγαπημένοι μεταξύ σας και να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον! Στο τέλος της ζωής μου δοκίμασα μεγάλες πίκρες από εσάς, αλλά αυτό δεν με σταμάτησε να σας ενισχύω όλο αυτό το διάστημα στις ποικίλες ανάγκες σας, διότι σας αγαπώ και είστε πάντα τα παιδιά μου», αναφέρεται στις διαθήκες του πατέρα του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου τον Ιούλιο του 2017 και τον Φεβρουάριο του 2018.

Εξέφραζε παράλληλα την τελευταία του επιθυμία: μετά το θάνατο του, τα παιδιά του να σεβαστούν τη σύζυγο του:

«Επιθυμώ εσείς τα παιδιά μου να μη στραφείτε ποτέ εναντίον της συζύγου μου Γέλης με τις άδικες και αβάσιμες κατηγορίες, τις οποίες κατά καιρούς έχετε εκτοξεύσει εναντίον της, αλλά, αντίθετα, να την περιθάλψετε ως άνθρωπο, ο οποίος μου συμπαραστάθηκε με φροντίδα και αγάπη από το πρωί μέχρι το βράδυ όλα αυτά τα χρόνια του πόνου και της ταλαιπωρίας μου με υποδειγματικό τρόπο.»

«Σας έδωσα τα πάντα»

Στην 3η διαθήκη του, γραμμένη λίγους μήνες αργότερα (τον Νοέμβριο του 2018, όταν και ανέμενε την πρωτοβάθμια απόφαση στο αίτημα των παιδιών του για δικαστική συμπαράσταση), ο βιομήχανος χρησιμοποιεί πλέον τρίτο πρόσωπο απευθυνόμενος στους γιους του:

 «Στα παιδιά μου, Παναγιώτη και Γιώργο, προσέφερα ως καλός πατέρας τα πάντα. (…) Το μόνο που ζήτησα από αυτούς ήταν η αγάπη και ο σεβασμός τους. (…) Εύχομαι τα παιδιά μου να αντιληφθούν τα σφάλματά τους και να μεταμεληθούν, ώστε να ανακτήσουν την ψυχική γαλήνη τους και να ζήσουν όλοι μονιασμένοι μαζί με τα εγγόνια μου και τις οικογένειές τους.»

 «Αιτία για όλα η απληστία τους»

Τον Φλεβάρη του 2020, στην κορύφωση της δικαστικής διαμάχης με τους γιους του, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος συντάσσει την τελευταία από τις διαθήκες που δημοσιεύθηκαν. Αυτή τη φορά, τα λόγια προς τα παιδιά του είναι σκληρά. Δεν υπάρχουν φράσεις αγάπης. Ούτε συμβουλές. Παρά μόνο μία ευχή:

«Εύχομαι στα παιδιά μου να μη βιώσουν αυτά που εγώ και η σύζυγός μου βιώσαμε εξ αιτίας τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια. (…) Επέδειξαν απέναντι μου μεγάλη σκληρότητα και αχαριστία παρά το γεγονός ότι τα ευεργέτησα εν ζωή σε βαθμό που λίγοι γονείς κάνουν.

Με εξύβρισαν επανειλημμένως εγγράφως με χυδαίες εκφράσεις. (…) Θλίβομαι βαθειά γιατί η αιτία για όλη αυτή την συμπεριφορά των παιδιών μου υπήρξε η απληστία τους (…)», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος. Η πικρία του για την επιμονή των γιων του να του οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης ξεχείλιζε:

« Την αίτησή τους αυτή την υπέβαλαν στο Δικαστήριο με κίνητρο την ικανοποίηση της απληστίας τους, έχοντας πλήρη γνώση ότι είναι ψευδής κατά το περιεχόμενό της αλλά και επίγνωση ότι από την στενοχώρια μου εξ αυτής θα μπορούσα να φύγω νωρίτερα από αυτή την ζωή.»

 «Με πλήρη συνείδηση σας ορίζω κληρονόμους μου»

Σε αυτές τις 4 διαθήκες (παραμένει άγνωστο εάν υπάρχουν κι άλλες) ως κληρονόμους του ο βιομήχανος ορίζει τα παιδιά του Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, τη σύζυγο του Ευανθία (Γέλη) Παπαγιαννοπούλου, την εγγονή του, την κόρη της συζύγου του από τον πρώτο της γάμο κι ένα ίδρυμα με έδρα το Πριγκιπάτο του Λίχτενσταϊν.

Κάθε μεταγενέστερη διαθήκη ακυρώνει την προγενέστερη κατά το μέρος εκείνο που δεν ταυτίζεται η διάθεση του κληροδοτήματος.

Οι υπ’ αριθμόν 603, 604, 605 και 606 -1/9/2021 διαθήκες αρχίζουν με μία φράση τυπική σε όλες τις διαθήκες αλλά, εν προκειμένω, με βαθύτερο νόημα (καθώς οι γιοι του αμφισβητούσαν τη νοητική του διαύγεια):

«Εχων πλήρη συνείδηση των πράξεών μου, ων ψυχικώς και διανοητικώς υγιής και τελών σε πλήρη νηφαλιότητα και ψυχική και διανοητική ηρεμία, χωρίς να δέχομαι απειλή ή πίεση από κανέναν, γνωρίζων ανάγνωση και γραφή, επειδή επιθυμώ εγώ ο ίδιος να ορίσω σε ποια πρόσωπα θα περιέλθει η κάτωθι περιγραφόμενη περιουσία μου μετά από το θάνατό μου, με την παρούσα διαθήκη μου, υπερισχύουσα οποιοσδήποτε προηγούμενης κατά το μέρος, κατά το οποίο δεν ταυτίζονται, εγκαθιστώ και ονομάζω κληρονόμους μου…»

Και οι 4 διαθήκες συντάχθηκαν στην οικεία του βιομηχάνου στο Παλαιό Ψυχικό. «Η παρούσα διαθήκη μου γράφτηκε ολόκληρη, από την αρχή έως το τέλος της, με μηχανικό μέσο, χρονολογήθηκε, αναγνώσθηκε από μένα τον ίδιον από την αρχή έως το τέλος της, βεβαιώθηκε από μένα τον ίδιον στο σύνολό της και υπογράφτηκε από μένα τον ίδιον σε όλες ανεξαιρέτως τις σελίδες και το τέλος της», αναφέρει ο διαθέτης στο τέλος κάθε διαθήκης.

Πρόκειται δηλαδή για μυστική διαθήκη. Δεν υπήρξε μάρτυρας κατά τη σύνταξη της και το κάθε έγγραφο παραδόθηκε σε κλειστό, σφραγισμένο φάκελο σε συμβολαιογράφο, η οποία και ανέλαβε την υποχρέωση δημοσίευση της στο Ειρηνοδικείο Πειραιά.

 Οι 2 πρώτες διαθήκες

Στις 4 Ιουλίου του 2017 συντάχθηκε η 1η από τις 4 διαθήκες που δημοσιεύθηκαν στο Ειρηνοδικείο Πειραιά. Στις 20 Φεβρουαρίου του 2018, (δηλαδή 1 μήνα πριν οι γιοι του προσφύγουν στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να αμφισβητήσουν την νοητική υγεία του πατέρα τους) γράφτηκε η 2η διαθήκη. Καθεμία αριθμεί 11 δακτυλογραφημένες σελίδες και στις 2 τελευταίες ο διαθέτης κάνει ακριβώς τις ίδιες «δηλώσεις για τα κοντινά μου πρόσωπα, δηλαδή τα παιδιά και τη γυναίκα μου».

Οι δηλώσεις του είναι γεμάτες αγάπη για τα παιδιά του (με τα οποία ήδη από τα τέλη του 2015, βρισκόταν σε άγρια κόντρα για τις επιχειρήσεις της οικογένειας), είναι γεμάτες πατρικές συμβουλές να προχωρήσουν μονιασμένα για να συνεχίσουν την αυτοκρατορία που ο δικός του πατέρας ξεκίνησε. Παράλληλα τους θέτει την τελευταία του επιθυμία: όταν εκείνος θα έχει φύγει από τη ζωή, οι γιοι του να μη στραφούν ποτέ εναντίον της συζύγου του. Της συζύγου που υμνεί με τα πιο θερμά λόγια.

Έλεγε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος στις 2 πρώτες διαθήκες:

«Για τη γυναίκα μου Γέλη, την οποία υπεραγαπώ, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου, διότι διέθεσε όλη της τη ζωή σε μένα με πίστη και αφοσίωση. Έζησα μαζί της μια ζωή ευτυχισμένη και γεμάτη και γι’ αυτό την ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Για εσάς τα παιδιά μου που υπεραγαπώ ζητώ να είστε μονιασμένοι και ενωμένοι και να συνεχίσετε ως αδέλφια τις’ επιχειρήσεις, τις οποίες ξεκίνησε ο μακαρίτης ο πατέρας μου και εγώ συνέχισα και αύξησα. Να μη ξεχνάτε ότι ενωμένοι θα έχετε μεγαλύτερη δύναμη και καλύτερη επιτυχία όχι μόνο στις εταιρείες, αλλά και στη ζωή! Να μείνετε για πάντα αγαπημένοι μεταξύ σας και να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον!

 Στο τέλος της ζωής μου δοκίμασα μεγάλες πίκρες από εσάς, αλλά αυτό δε με σταμάτησε να σας ενισχύω όλο αυτό το διάστημα στις ποικίλες ανάγκες σας, διότι σας αγαπώ και είστε πάντα τα παιδιά μου.

Μέχρι τώρα σας έχω κάνει πολλές δωρεές σε χρήματα και μετοχές και σας έχω ενισχύσει παντοιοτρόπως στην επαγγελματική σταδιοδρομία σας. Άλλωστε, αυτό είναι το όνειρό μου, να σας δω συνεχιστές του έργου μου.

Επιθυμώ εσείς τα παιδιά μου να μη στραφείτε ποτέ έναντίον της συζύγου μου Γέλης με τις άδικες και αΒάσιμες κατηγορίες, τις οποίες κατά καιρούς έχετε εκτοξεύσει εναντίον της, αλλά, αντίθετα, να την περιθάλψετε ως άνθρωπο, ο οποίος μου συμπαραστάθηκε με φροντίδα και αγάπη από το πρωί μέχρι το βράδυ όλα αυτά τα χρόνια του πόνου και της ταλαιπωρίας μου με υποδειγματικό τρόπο.»

Η 3η διαθήκη

Στις 19 Νοεμβρίου του 2018 ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος υπαγορεύει την 3η διαθήκη του. Αριθμεί μόλις 4 σελίδες και στις μισές απευθύνει ένα δριμύ κατηγορώ στους γιους του.

Πλέον γνωρίζει ότι ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος αμφισβητούν την ικανότητα του να συνεχίσει να διοικεί τις επιχειρήσεις τους και να διαχειρίζεται την περιουσία τους. Όταν το Νοέμβρη έγραφε τη διαθήκη και όριζε τα παιδιά του ως συγκληρονόμους του, ανέμενε από μέρα σε μέρα την έκδοση της δικαστικής απόφασης για τον ορισμό ή όχι δικαστικού συμπαραστάτη, όπως αιτούνταν οι γιοι του.

Τα όσα τους αναφέρει στο τέλος της 3ης διαθήκης του αποτυπώνουν το βαρύ κλίμα εκείνης της περιόδου και μια μεγάλη οργή.

Πλέον απευθύνεται σε τρίτο πρόσωπο στους γιους του και καταγράφει τις εν ζωή δωρεές του προς εκείνους σε ακίνητα, μετοχές και δεκάδες εκατομμύρια. Είναι η πρώτη φορά σε διαθήκη του που ο πατέρας Αγγελόπουλος χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις για τα παιδιά του, κατηγορώντας τα για αχαριστία και ασέβεια. Αναφέρει στη διαθήκη του:

«Στα παιδιά μου, Παναγιώτη και Γιώργο, προσέφερα ως καλός πατέρας τα πάντα. Την αγάπη και αφοσίωσή μου, τις δυνατότητες για την καλλίτερη δυνατή μόρφωση, ατελείωτη οικονομική υποστήριξη, ακίνητα αξίας πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, επιχειρηματικές ευκαιρίες και υποστήριξη και, γενικώς, όλα τα μέσα για μια άνετη ζωή, επιχειρηματική επιτυχία, επιχειρηματική επάρκεια και εξέλιξη. Υπήρξα πάντοτε αρωγός και προστάτης τους. Δεν τους στέρησα ποτέ από οτιδήποτε.

Το μόνο που ζήτησα από αυτούς ήταν η αγάπη και ο σεβασμός τους. Από μικρά παιδιά τούς ενίσχυσα με την αγορά πολλών ακινήτων και, συγκεκριμένα, αγόρασα στο όνομά τους ακίνητα σε πολλές περιοχές της Ελλάδος…. (σ.σ. απαριθμεί 10 ακίνητα).

Τους έδωσα από το ναυτιλιακό μου Όμιλο μέχρι το 2015 και στους δύο μαζί πάνω από εκατόν σαράντα εκατομμύρια (140.000.000) δολάρια ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν καμία μετοχική ιδιότητα στις εταιρείες και αυτά τα ποσά ξεπερνούσαν κατά πολύ την εργασία που πρόσφεραν στο ναυτιλιακό Όμιλο.

Από αυτόν τον Όμιλο τον Οκτώβριο του 2016 τούς δώρισα τα δύο τρίτα (2/3) των μετοχών και τούς ενίσχυσα τα τρία (3) τελευταία χρόνια, δηλαδή το 2016, το 2017 και το 2018 με ποσό, περίπου, εκατόν δέκα εκατομμυρίων (110.000.000) δολαρίων ΗΠΑ, για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες του ναυτιλιακού Ομίλου.

Μέχρι το έτος 2015 έβλεπα ότι η προς εμένα συμπεριφορά των παιδιών μου, πράγματι, εμφορείτο από αγάπη και σεβασμό. Δυστυχώς στις 20 Δεκεμβρίου 2015 μου έστειλαν την από 18 Δεκεμβρίου 2015 επιστολή τους, όπου, χρησιμοποιώντας ένα ασεβές και ιταμό λεξιλόγιο, ούτε λίγο ούτε πολύ με ενεφάνισαν ψευδώς και συκοφαντικώς σαν κλέφτη των μερισμάτων των εταιρειών του Ομίλου, σπάταλο, αγόμενο και φερόμενο από τη σύζυγό μου, την οποία, κακόπιστα και αδικώντας την αλήθεια, παρουσίασαν σαν σύζυγο που έχει στόχο τα χρήματά μου και αναφέρθηκαν στο πρόσωπό της με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και λέξεις.

Στην επιστολή που συνιστά μνημείο ασέβειας και αχαριστίας προς το πρόσωπο μου και προς το πρόσωπο της συζύγου μου, τα παιδιά μου καταλήγουν να μου ζητούν εκατοντάδες εκατομμύρια, καθώς και να τους πω πώς θα υλοποιήσουν τη μεταφορά της περιουσίας μου σ’ αυτά.

Ζήτησα κατ’ επανάληψη από τα παιδιά μου προφορικά και γραπτά να σταματήσουν αυτήν τη συμπεριφορά, να ανακαλέσουν όσα έγραψαν στην επιστολή τους και σε διάφορα εξώδικα και να αλλάξουν μυαλά.

Δυστυχώς, τα παιδιά μου συνέχισαν την ασεβέστατη συμπεριφορά τους και εκτόξευσαν εναντίον μου και εναντίον της συζύγου μου ψεύδη και συκοφαντίες και έπραξαν εναντίον μου πολύ άσχημες πράξεις. Όλα αυτά περιγράφονται στις αγωγές που έχω καταθέσει ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων.»

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος χαρακτήρισε ως «τη μεγαλύτερη ασέβεια παιδιού προς πατέρα» τη δικαστική προσφυγή τους βάσει της οποίας το Εφετείο Αθηνών (λίγο πριν από το θάνατο του στις 24 Μαϊου του 2021) του αφαίρεσε τη δυνατότητα διοίκησης των επιχειρήσεων του, κρίνοντας ότι δεν είχε τη νοητική διαύγεια να την ασκήσει.

Στο τέλος της διαθήκης του εξηγεί γιατί δεν αποκλήρωσε τους γιους του παρά «την αβάσταχτη πικρία του»:

«Το χειρότερο όμως όλων υπήρξε η αίτησή τους να τεθώ υπό δικαστική συμπαράσταση, διότι δήθεν πάσχω από άνοια. Δε γνωρίζω τι τους οδήγησε στην μεγαλύτερη ασέβεια που θα μπορούσε να κάνει ένα παιδί στον πατέρα του και μάλιστα σ’ έναν πατέρα σαν κι εμένα που υπήρξα ευεργέτης και προστάτης τους μέχρι σήμερα.

Γνωρίζουν ότι είμαι διανοητικά και ψυχικά απόλυτα υγιής και όμως συνεχίζουν την απαράδεκτη τακτική τους. Η πικρία μου είναι αβάσταχτη, αλλά παρά ταύτα δεν παύω να κήδομαι των συμφερόντων αυτών και των εγγονών μου. Εύχομαι τα παιδιά μου να αντιληφθούν τα σφάλματά τους και να μεταμεληθούν, ώστε να ανακτήσουν την ψυχική γαλήνη τους και να ζήσουν όλοι μονιασμένοι μαζί με τα εγγόνια μου και τις οικογένειές τους.»

 Η 4η διαθήκη

Δεκαπέντε  μήνες μετά, στις 11 Φεβρουαρίου του 2020, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος συντάσσει την τελευταία από τις διαθήκες που δημοσιεύθηκαν.

Είναι η περίοδος που ο βιομήχανος έχει κερδίσει την πρώτη δίκη, έχει κριθεί ικανός να διοικεί τις επιχειρήσεις του αλλά τα παιδιά του επιμένουν ότι ο πατέρας τους «δεν δύναται» και έχουν ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Τα όσα γράφει για τα παιδιά του αποτελούν την τελευταία (χρονικά) καταγραφή των συναισθημάτων του. Είναι μία σύνοψη της οικογενειακής διαμάχης. Με πολύ σκληρές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς. Με υπονοούμενα για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη προκειμένου να κερδίσουν τη δίκη στο Εφετείο. Και η τελευταία ευχή του πατέρα στους γιους. Πάντα σε τρίτο πρόσωπο:

«Εύχομαι στα παιδιά μου να μη βιώσουν αυτά που εγώ και η σύζυγός μου Ευανθία (Γέλη) Παπαγιαννοπούλου βιώσαμε εξαιτίας τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Επέδειξαν απέναντι μου μεγάλη σκληρότητα και αχαριστία παρά το γεγονός ότι τα ευεργέτησα εν ζωή σε βαθμό που λίγοι γονείς κάνουν.

Με εξύβρισαν επανειλημμένως εγγράφως με χυδαίες εκφράσεις. Μου απέστειλαν κείμενα στα οποία εκδηλώνουν μοναδική απληστία και αχαριστία σε Βάρος μου σε συνδυασμό με συκοφαντία, ψεύδη, αναίδεια και υβριστική συμπεριφορά. Με συκοφάντησαν επανειλημμένως δημοσίως παρουσιάζοντας με ως ανάλγητο και σκληρό άνθρωπο αγόμενο και φερόμενο από την σύζυγό μου Ευανθία (Γέλη).

Συκοφάντησαν επανειλημμένως δημοσίως την σύζυγό μου παρουσιάζοντάς την ως άπληστη και ως αποβλέπουσα στην απομύζηση των χρημάτων μου.

Επεστράτευσαν χαμηλής, όπως αποδείχθηκε, ηθικής αντιστάσεως συνεργάτες τους να καταθέσουν ενόρκως ψεύδη σε βάρος μου τα οποία πολλές φορές αντικρουόντουσαν από έγγραφα που οι ίδιοι ή οι συνεργάτες τους σε ανύποπτο χρόνο είχαν υπογράψει. Εμφάνισαν εαυτούς ως κατόχους μετοχών πλοιοκτητριών εταιρειών που ευρίσκοντο στα χέρια μου και έκαναν ψευδοσυνελεύσεις για να σφετερισθούν τα πλοία του Ομίλου εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ως πατέρας τους δεν θα έκανα δικαστικές ενέργειες βλαπτικές γι’ αυτούς και για τον Όμιλο της ArcadiaΈκλεψαν και υπεξαίρεσαν έγγραφα από εμένα περιλαμΒανομένων αξιογράφων. Ιδιοποιήθηκαν χωρίς την άδειά μου μετρητά και κοσμήματα που ευρίσκοντο στο χρηματοκιβώτιο της Arcadia.

Υπονόμευσαν με την συνέργεια μεταξύ άλλων του Γεωργίου Σκινδήλια την διεξαγωγή Γ.Σ. της Χαλυβουργικής προκειμένου να αποφευχθεί η εξυγείανση της ΧαλυΒουργικής, η απομάκρυνση από την διοίκηση της Εταιρείας του Γεωργίου Σκινδήλια και για να με κρατούν όμηρο με συκοφαντικά δημοσιεύματα που διοχέτευαν στον τύπο ότι δήθεν αδιαφορούσα για την ΧαλυΒουργική και για τους εργαζομένους σ’ αυτήν.

Κατέληξαν, το χειρότερο εξ όλων, να καταθέσουν αίτηση στο Δικαστήριο θέσεώς μου υπό δικαστική συμπαράσταση, προσπαθώντας να με βγάλουν ως μη έχοντα σώας τας φρένας και να ορίσουν ως δικαστικό συμπαραστάτη ένα εχθρό μου τον Γεώργιο Σκινδήλια.

Την αίτησή τους αυτή την υπέβαλαν στο Δικαστήριο με κίνητρο την ικανοποίηση της απληστίας τους, έχοντας πλήρη γνώση ότι είναι ψευδής κατά το περιεχόμενό της αλλά και επίγνωση ότι από την στενοχώρια μου εξ αυτής θα μπορούσα να φύγω νωρίτερα από αυτή την ζωή.

Θλίβομαι βαθειά γιατί η αιτία για όλη αυτή την συμπεριφορά των παιδιών μου υπήρξε η απληστία τους και η προσπάθεια τους να με εξαναγκάσουν να τους μεταβιβάσω με το έτσι θέλω όλη μου την περιουσία πριν από το τέλος της ζωής μου.

Για να το επιτύχουν έχουν μέχρι στιγμής κάνει τα πάντα και δεν θα με εκπλήξει αν έχουν κάνει αυτό για το οποίο έχω ήδη κάποιες πληροφορίες δηλαδή ότι προσπαθούν να επηρεάσουν κρίσιμα πρόσωπα που κρίνουν τις υποθέσεις μου.

Ας μη ξεχνούν τα παιδιά μου ότι ακόμη και τον καιρό της αντιδικίας με αυτά που τα ίδια την προκάλεσαν, εγώ τους χάρισα άνω των 100.000.000 Δολ. ΗΠΑ και ότι όχι μόνο δεν μου είπαν έστω και ένα ευχαριστώ γι’ αυτό, αλλά συνέχισαν να με υβρίζουν.»

Σε αυτή την τελευταία διαθήκη, ο βιομήχανος αλλάζει ποσοστά ακινήτων που σε προηγούμενη διαθήκη είχε κληροδοτήσει στα παιδιά του. Πλέον «μοιράζει» τα ποσοστά στα 3.  Συγκληρονόμος, η σύζυγος του.

«Άκυρες οι διαθήκες»

Τα δύο αδέλφια ισχυρίζονται ότι οι δύο τελευταίες διαθήκες του πατέρα τους είναι αυτοδικαίως άκυρες, εφόσον συντάχθηκαν μετά την αίτηση που κατέθεσαν στο πρωτοδικείο για τον διορισμό νομικού συμπαραστάτη. Και για τις δύο πρώτες διαθήκες φέρονται να υποστηρίζουν ότι είναι ακυρώσιμες και επικαλούνται την εφετειακή απόφαση για τον διορισμό δικαστικού συμπαραστάτη βάσει της οποίας είχε τεκμηριωθεί ιατρικώς ότι από τον Απρίλιο του 2017 και μετά ο πατέρας του δεν είχε δυνατότητα, λόγω των προβλημάτων υγείας του, να εκφράσει την πραγματική του βούληση.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.