ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Όαση με όλη την σημασία της λέξεως αποτέλεσε το δείπνο των Κυπριακών Οργανώσεων προς τιμή του νέου γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου.

Το δείπνο παρατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 17ης Νοεμβρίου 2022, στο εστιατόριο «Διόνυσος» στην Αστόρια με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, της ΠΣΕΚΑ και του Κυπροαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. 

Παραβρέθηκαν η μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Μαρία Θεοφίλη, ο πρόεδρος του Ταμείου Κυπριοπαίδων, Νίκος Ζίττης, οι ηγέτες όλων των τμημάτων του Παγκυπρίου, ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Ευστάθιος Βαλιώτης μετά της συζύγου του Σταματικής, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης.

Πρόκειται για την πρώτη ομογενειακή εκδήλωση που διοργανώθηκε στο φιλόξενο εστιατόριο αμέσως μετά τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2022 και στα πρόσωπα των συνδαιτυμόνων διέκρινε κανείς την ικανοποίηση διότι η ομογένεια κατάφερε να διατηρήσει την πολιτική της ισχύ τόσο σε πολιτειακό, όσο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, κ. Κυριάκος Παπαστυλιανού ανέλαβε τον συντονισμό της εκδήλωσης και απέδειξε αφ ενός μεν ότι είναι άξιος μαθητής του προέδρου του Παγκυπρίου και της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, αφ ετέρου δε ότι ανήκει στο «Εμείς», που έλεγε και ο στρατηγός Μακρυγιάννης.

Αναφερόμενος στην ομογένεια επεσήμανε «Η Ομογένεια εδώ είναι μια μεγάλη οικογένεια. Δουλεύουμε όλοι μαζί με κοινούς στόχους, έχουμε τα δικά μας θέματα, αλλά εστιάζουμε την προσοχή μας και στα εθνικά θέματα».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσαεων Αμερικής, Κυριάκος Παπαστυλιανού (αριστερά) και ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η πρόεδρος του Κυπροαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Μαρία Παππά, καλωσόρισε τον Γενικό Πρόξενο και εξέφρασε την πεποίθησή της ότι θα έχουν εξαιρετική συνεργασία σε όλους τους τομείς.  

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής και της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ καλωσόρισε τον κ. Κωνσταντίνου στην αίθουσα εκδηλώσεων από την οποία έχουν περάσει εκατοντάδες Έλληνες, Ελληνοαμερικανοί και Αμερικανοί πολιτικοί μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν όταν ήταν γερουσιαστής.

Αναφερόμενος στον αγώνα για τα εθνικά μας θέματα επεσήμανε ότι «εμείς αγωνιζόμαστε και για την σκλαβωμένη και για την ελεύθερη Κύπρο και δεν ανακατευόμαστε στα εσωτερικά πολιτικά ούτε της Κύπρου, ούτε της Ελλάδας. Το κόμμα μας είναι η Κύπρος και ομάδα μας ο Παγκύπριος».  

Η μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Μαρία Θεοφίλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αναφερόμενος στις ενδιάμεσες εκλογές εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επανεκλογή των πέντε Ελληνοαμερικανών βουλευτών και συγκεκριμένα των Γκας Μπιλιράκη, Ντίνα Τάιτους, Τζον Σαρμπάνη, Νικόλ Μαλλιωτάκη και Κρις Πάππα, την εκλογή του Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ στο Κογκρέσο, την ήττα του Τουρκο-Αμερικανού, Δρα Μεχμέτ Οζ στην Πενσυλβάνια και την παραμονή την του Ρέμπερτ Μενέντεζ στην προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Ταμείου Κυπριοπαίδων (Cyprus Children’s Fund) Νίκος Ζίττης και η πρόεδρος του Κυπροαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Μαρία Παππά.

Η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Εθνη, πρέσβης Μαρία Θεοφίλη, έπλεξε το εγκώμιο του νέου Γενικού Προξένου και μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο κ. Κωνσταντίνου είναι «εξαιρετικά έμπειρος, ένας από τους άριστους συναδέλφους, έχει ανανεωτικές ιδέες και οργανωτικό πνεύμα και θα δώσει τη νέα πνοή που χρειάζεται η Ομογένεια».

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου και της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα εθνικά μας θέματα και κάλεσε τους ομογενείς να προσφέρουν την συμβολή τους στην προώθηση της υποψηφιότητας της Ελλάδας για θέση μη – μονίμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τον Ιούνιο του 2024.

«Η Κύπρος κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου» επεσήμανε ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου υπενθυμίζοντας ότι έχει ασχοληθεί διεξοδικά με το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου κατά τη διετία 2011 – 2013.

«Έχω δει από κοντά τον πολύ μεγάλο αγώνα που γίνεται τόσο στη Λευκωσία όσο και στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες και στη Νέα Υόρκη για να διορθωθεί η τεράστια αδικία του 1974, για την οποία αγωνιζόμαστε όλοι για να ανατραπεί και να επανέλθει το δίκαιο, διότι άνευ του Διεθνούς Δικαίου δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της προσέλκυσης της νέας γενιάς και μεταξύ άλλων τόνισε: «Θεωρώ ότι η νεολαία είναι εκείνη που πρέπει να εμπλακεί, να δώσουμε τη σκυτάλη σ’ αυτούς γιατί είναι η γενιά εκείνη που πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα».

Ο Κυριάκος Παπαστυλιανού και η πρόεδρος του Κυπροαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μαρία Παππά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, κ. Κυριάκος Παπαστυλιανού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας. .
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις ομιλίες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.