ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σείστηκε, στην κυριολεξία, το Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια από τις ιαχές και τους λεβέντικους χορούς των χορευτικών του Συλλόγου Κρητών «Μίνως» που συμμετείχαν στο τρικούβερτο γλέντι για την 44η επέτειο της ιδρύσεως του Συλλόγου.

Το γέντι έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 12η Νοεμβρίου 2022 και η αίθουσα του 1ου ορόφου φάνταζε πολύ μικρή, διότι η ανταπόκριση των μελών και των φίλων στην έκκληση του διοικητικού συμβουλίου με επικεφαλής τον Μιχάλη Παναούση ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

Τόσο ο πρόεδρος Μιχάλης Παναούσης, όσο και τα άλλα στελέχη εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για τα παιδιά του χορευτικού, τους χορηγούς και όλους τους παρισταμένους που με την παρουσία τους ήρθαν να υπενθυμίσουν σε όλους ότι όταν οι σύλλογοι και οι φορείς επενδύουν στην διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς και την μεταλαμπάδευση των παραδόσεων το μέλλον είναι ευοίωνο και εγγυημένο.

Οι γονείς και οι παππούδες έραναν με μονοδόλαρα τα παιδιά του χορευτικού του Συλλόγου Κρητών “Μίνως” Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Facebook.

Αμέσως μετά την παράσταση του χορευτικού ξεκίνησε το τρικούβερτο γλέντι με τους διάσημους

καλλιτέχνες Βασίλη Σταυρακάκη, Γιώργη Μανωλάκη και Γιώργη Σκορδαλό.

Ο Σύλλογος Κρητών «Μίνως» είναι ένας από τους πιο δυναμικούς συλλόγους όχι μόνο της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης, αλλά και όλης της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής.

Εξ άλλου κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι το χορευτικό του Μίνωα ήταν το μόνο που συμμετείχε στο δείπνο που παρέθεσε πρόσφατα η Παγκρητική Ένωση προς τιμή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, κ. Θεόδωρου.

Ο εν λόγω σύλλογος συγκαταλέγεται στους πιο τυχερούς, διότι οι ιδρυτές, οι πρωτεργάτες και η πρώτη γενιά συνέλαβε την ιδέα της απόκτησης ιδιόκτητης στέγης και προ 25 ετών εγκαινίασαν το Μινωϊκό Σπίτι, το οποίο αποτελεί κόσμημα και συνάμα μνημείο της παρουσίας των Ελλήνων στην ελληνοκρατούμενη Αστόρια.

Το χορευτικό του Συλλόγου Κρητών “Μίνως” Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Facebook.
Στιγμιότυπο από το χορό του Συλλόγου Κριτών “Μίνως” Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Facebook.
Το χορευτικό του Συλλόγου Κρητών “Μίνως” Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Facebook.
Στιγμιότυπο από την 34η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Κρητών “Μίνως” της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Facebook.
Oι καλλιτέχνες Βασίλης Σταυρακάκης, Γιώργης Μανωλάκης και Γιώργης Σκορδαλός επί τω έργω. Φωτογραφία: Facebook.
Τα μέλη του Συλλόγου Κρητών “Μίνως” τα οποία κατέκλεισαν το Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια. Φωτογραφία: Facebook.
Στιγμιότυπο από την προσφώνηηση του προέδρου Μιχάλη Παναούση. Φωτογραφία: Facebook.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.