ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. ‘Οαση με όλη την σημασία της λέξεως ήταν για τους διακοσίους και πλέον συγγενείς, φίλους και συνεργάτες τα εγκαίνια των νέων γραφείων της δικηγορικής εταιρείας «Koutsoudakis & Iakovou Law Group, PLLC» (Κ. Ι. Legal). Στα πρόσωπα των συνεταίρων Ανδρέα Κουτσουδάκη (Andreas Koutsoudakis) και Μιχαήλ Ιακώβου (Michael Iakovou) και των συνεργατών τους διέκρινε κανείς την ικανοποίηση και συνάμα την υπερηφάνεια για την ελληνική τους καταγωγή και την αγάπη για την ομογένεια.

Η τελετή ξεκίνησε με τον αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον, π. Ιωάννης Λαρδάς, ο οποίος συνεχάρη τους συνεταίρους και τους συνεργάτες τους για τα νέα τους γραφεία, τους ευχήθηκε να βαδίζουν από επιτυχία σε επιτυχία».

Τόσο ο Ανδρέας Κουτσουδάκης, όσο και ο Μιχάλης Ιακώβου υποδέχονταν με χαρά τους προσκεκλημένους και τους ξεναγούσαν με έκδηλη την υπερηφάνεια στα νέα τους γραφεία τα οποία καταλαμβάνουν ολόκληρο τον 49ο όροφο του κτιρίου στην διεύθυνση 40 Wall Street στο Νότιο Μανχάταν. Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια πλησίον του Χρηματιστηρίου Αξιών της Νέας Υόρκης, το οποίο θυμίζει Ελλάδα.   

Εισερχόμενος κανείς στα γραφεία αντιλαμβάνεται καλύτερα την σημασία της ρήσης «A Million Dollar View», κι αυτό διότι όλα τα γραφεία έχουν την δική τους θέα του Νοτίου Μανχάταν, του Αγάλματος της Ελευθερίας, του Πύργου της Ελευθερίας, του κεντρικού Μανχάταν, του Κουίνς και τις γραφικές γέφυρες που τριγυρίζουν το Μανχάταν.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε πολυμελή αντιπροσωπεία από το Μπρούκλιν μεταξύ των οποίων και η αντιπρόεδρος της Signature Bank, Ζωή Κουτσουπάκη και ο αντιπρόεδρος της «Island Federal» Αντώνιος Γρίγος, οι οποίοι συνεργάζονται με τον Ανδρέα Κουτσουδάκη σε διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Παραβρέθηκε επίσης και ο τέως πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου της Νέας Ιερσέης Μιχάλης Χατζηλούκας, ο οποίος την προηγούμενη δεκαετία απένειμε στον Ανδρέα Κουτσουδάκη το βραβείο του Νέου Επιχειρηματία της Χρονιάς.

«Κ. Ι. Legal»

Η εταιρεία «Κ. Ι. Legal» ιδρύθηκε το 2018 από τους Ανδρέα Κουτσουδάκη και Μιχαήλ Ιακώβου. Εξάλλου και το ίδιο το όνομα της εταιρείας εμπεριέχει τα αρκτικόλεξά τους.

Ο Ανδρέας Κουτσουδάκης με την οικογένειά του. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Μιχάλης Ιακώβου είναι γέννημα και θρέμμα της Αστόριας και γιος του γιατρού Χρήστου Ιακώβου και έλκει την καταγωγή του από την Κω και την Κάλυμνο.

Ο Ανδρέας Κουτσουδάκης γεννήθηκε στο Στάτεν Αϊλαντ και όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι γιος του αειμνήστου Ανδρέα Κουτσουδάκη και της Βαρβάρας το γένος Κουνδουράκη που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στα Χανιά.

Ο πατέρας του Ανδρέας Κουτσουδάκης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», είναι το δεύτερο θύμα που θρήνησε η ομογένεια από τον κορωνοϊό.  Απεβίωσε στις 27 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 59 ετών και είχε προκαλέσει σοκ στους συγγενείς και φίλους και κατ΄ επέκταση στην ομογένεια.

Ο Μιχάλης Ιακώβου με την οικογένειά του. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο γιος του, επίσης Ανδρέας μαζί με τον συνέταιρό του Μιχάλη Ιακώβου αποφάσισαν στις δύσκολες εκείνες ώρες να ανοίξουν ειδικό λογαριασμό στον ιστότοπο www.gofundme.com και να καλέσουν συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη του για την αγορά υγειονομικού υλικού για το νοσοκομείο Richmond University Medical Center. Και κατάφεραν να ανεβάσουν αρκετά ψηλότερη τον πήχη και να συγκεντρώσουν πενήντα πέντε χιλιάδες δολάρια.

Και δεν αρκέστηκαν μόνο με αυτό, αλλά ενέτειναν την φιλανθρωπική δράση.

Η διετής περίοδος της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως επεσήμαναν, ήταν από τις πιο δύσκολες και συνάμα πιο παραγωγικές για τους συνεταίρους. Αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες των δικών τους οικογενειών αποφάσισαν να μεγαλώσουν την εταιρεία και να την καταστήσουν μοναδική για τους πελάτες τους, διότι στο εξής δεν χρειάζεται να περιφέρονται από το ένα δικηγορικό γραφείο στο άλλο για την κάλυψη των αναγκών τους για νομικές υποθέσεις.

Από αριστερά οι Νίκος Παναγιωτάκης, Ζωή Κουτσουπάκη, Ανδρέας Κουτσουδάκης και η μητέρα του Βαρβάρα Κουτσουδάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι γονείς τους ήρθαν προ τεσσάρων περίπου δεκαετιών στη Νέα Υόρκη και όπως όλοι οι Έλληνες μετανάστες της πρώτης γενιάς κατάφεραν να αποκτήσουν μια αξιοζήλευτη περιουσία και να ζήσουν στο ακέραιο το αμερικανικό όνειρο. Σ΄αυτή την φάση της ζωής τους οι πατεράδες μας και όλοι οι συνομήλικοί τους χρειάζονται νομική προστασία και συμβουλές για την διασφάλιση των συμφερόντων και την προστασία της περιουσίας τους και ερχόμενοι στην εταιρεία «K.I.Legal» θα βρουν στην ίδια στέγη άψογη εξυπηρέτηση και το πιο σημαντικό φιλότιμο και σεβασμό.

Τα νέα γραφεία παρέχουν την δυνατότητα στην «K.I.Legal» να διευρύνει τις υπηρεσίες και να ασχολείται με όλους τους τομείς του αστικού και ποινικού δικαίου και να αποκτήσουν τα δικά τους γραφεία στο Μαϊάμι της Φλώριδας και στην Ευρώπη

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσφέρει η εν λόγω εταιρεία στο: https://kilegal.com   

Από αριστερά διακρίνονται η Λώρα Νερούλια – Μπισιώτη, ο Μιχάλης Χατζηλούκας και ο Μιχάλης Ιακώβου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Ανδρέας Κουτσουδάκης, αριστερά και ο Μιχάλης Ιακώβου, συνέταιροι της “K. I. Legal” Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα νέα γραφεία της εταιρείας “K.I.Legal” με την μοναδική θέα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.