ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Απίστευτη είναι η ανταπόκριση των ομογενών και άλλων συμπολιτών τους στον έρανο για την αγορά υγειονομικού υλικού στη μνήμη του 59χρονου εστιάτορα Ανδρέα Κουτσουδάκη. Σε λιγότερο από μια ώρα επιτεύχθηκε ο αρχικός σκοπός των $2.500 και οι πρωτεργάτες του ανέβασαν τον πήχη στα $7.500.00 και σε λιγότερες από 24 ώρες (το μεσημέρι της Κυριακής, 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 12.30 μ.μ.) συγκεντρώθηκαν $ 20.435.00 και αν διατηρηθεί αυτή η δυναμική, όπως επεσήμανε ο Μιχάλης Ιακώβου θα ανεβάσουν ψηλότερα τον πήχη.

Ο έρανος διοργανώνεται στην πλατφόρμα https://www.gofundme.com/ με την επωνυμία «Medical Supplies in Memory of Andreas Koutsoudakis».

Ο δικηγόρος και συνάμα συνέταιρος του Ανδρέα Κουτσουδάκη μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την ανταπόκριση των συγγενών και φίλων, γνωστών και αγνώστων που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή τους για την συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά υγειονομικού υλικού για το νοσοκομείο Richmond University Medical Center, όπου νοσηλευόταν ο 59χρονος Ανδρέας Κουτσουδάκης.

Ο αείμνηστος Ανδρέας Κουτσουδάκης.

Η απόφαση, όπως επεσήμανε, ήταν εύκολη, διότι τόσο ο ίδιος όσο και ο συνέταιρός του Ανδρέας Κουσουδάκης είδαν ιδίοις όμμασι τις ανάγκες σε αναλώσιμα υλικά του νοσοκομείου και τις ηρωικές προσπάθειες των γιατρών και των νοσοκόμων.

Ο κ. Ιακώβου επεσήμανε ότι η κατάσταση είναι περίπου η ίδια σε όλα τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον την αγωνία των οικογενειών του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, των αστυνομικών και των πυροσβεστών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου με την πανδημία.

Ο κ. Ιακώβου επεσήμανε ότι η σύζυγός του Ισαμπέλα Ιακώβου είναι νοσοκόμα στον Νοσοκομείο Κορνέλ, ενώ ο πατέρας του Δρ. Χρήστος Ιακώβου και η αδελφή του, Δρ. Άννα – Μαρία Ιακώβου είναι πνευμονολόγοι και συμβεβλημένοι με το Σύστημα Υγείας “Northwell Health”, το οποίο έχει 23 νοσοκομεία και 800 περίπου εξωτερικά ιατρεία στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης.

Ο Ανδρέας Κουτσουδάκης με τους συνεργάτες του στο εστιατόριο.

«Θέλαμε μέσω αυτού του εράνου να διαιωνίσουμε τη μνήμη του Ανδρέα Κουτσουδάκη και συνάμα να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη στους γιατρούς, στις νοσοκόμες και σε όλο το προσωπικό το οποίο έκαναν το παν μέχρι την ύστατη στιγμή να προσφέρουν το φιλί της ζωής στον Ανδρέα», επεσήμανε με τρεμάμενα χείλη ο Μιχάλης Ιακώβου.

Ο Ανδρέας Κουτσουδάκης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ηττήθηκε από τον κορωνοϊό το πρωινό της Παρασκευής, 27 Μαρτίου 2020 σε ηλικία 59 ετών.

Ο πρόωρος και απροσδόκητος θάνατός του προκάλεσε θλίψη στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Τα μηνύματα των συγγενών και φίλων τόσο στο Facebook των Αναμνήσεων, όσο και στους προσωπικούς λογαριασμούς της χαροκαμένης συζύγου του Βαρβάρα Κουτσουδάκη και του μονάκριβου γιου του Ανδρέα μιλούν από μόνα τους.

Αν και διαφέρουν ως προς το περιεχόμενο, εν τούτοις έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και προβάλλουν τα προσόντα του εκλιπόντα, την φιλαλληλία του, την φιλανθρωπία και την αγάπη για την ομογένεια και τη λεβεντογέννα Κρήτη.    

Περισσότερα για τη ζωή και το έργο του Ανδρέα Κουτσουδάκη στο: https://www.anamniseis.net/exase-tin-teleytaia-maxi-tis-zois-tou-se-ilikia-59-eton-o-omogenis-estiatoras-agonistis/

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.