ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Πλατανιωτών Ναυπακτίας καλεί τα μέλη, τους φίλους και κατ΄ επέκταση του Ναυπάκτιους της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης να παραστούν στο γεύμα που θα παραθέσουν την Κυριακή του Θωμά, 1η Μαϊου 2022, προς τιμή του νεοδιορισμένου πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γιώργου Τσούνη.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το μεσημέρι και ώρα 2.00 μ.μ. στο «Swan Club on the Harbor» στην διεύθυνση 90 Glenwood Road Roslyn, NY 11579. To εισιτήριο έχει οριστεί στα $100.00 και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν τις επιταγές του πληρωτέες στην The Benevolent Society of Platanos Naupactias στην διεύθυνση 15-29 144 Street, Whitestone, NY, 11357.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τις κ.κ. Ιωάννα Μπακατσιά (718) 219-0558, την πρόεδρο Γεωργία Πουγιουκλίδη (917) 696-3500, είτε την κ. Βασιλική Βλάντη.

Η αφίσα της εκδήλωσης.

Ο Σύλλογος Πλατανιωτών Ναυπακτίας είναι ένας από τους δραστήριους συλλόγους της ομογένειας της Νέας Υόρκης και του χρόνου αναμένεται να εορτάσει την 60ή επέτειο της ιδρύσεώς του.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργία Πουγιουκλίδη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εκλογή του Γιώργου Τσούνη ως του δεύτερου Ελληνοαμερικανού πρέσβη των ΗΠΑ που υπηρέτησε ποτέ την γενέτειρα και μεταξύ άλλων τόνισε ότι η εκλογή του ποιεί ιδιαίτερη τιμή για τους Ναυπάκτιους και κατ΄ επέκταση την ομογένεια.

Πληροφορίες των «Αναμνήσεων» αναφέρουν ότι την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι όλων των Ναυπακτιακών Συλλόγων και κατ΄ επέκταση των Ρουμελιωτών και μάλιστα θα τον καλέσουν να παραστεί στα πανηγύρι που θα διοργανώνουν το καλοκαίρι στα χωριά τους.

Στο στιγμιότυπο από τον επίσημο χορό του 2019 διακρίνονται οι τιμώμενοι σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τις οικογένειές τους, το συμβούλιο, την πρόεδρο Γεωργία Πουγιουκλιδη και τον Επίσκοπο Μηδείας Απόστολο.

Γιώργος Τσούνης

Ο κ. Τσούνης, όπως έγραψαν οι “Αναμνήσεις” είναι Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας που έχει εκτεταμένη εμπειρία στον κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς είναι ο ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του ξενοδοχειακού ομίλου Chartwell Hotels. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει ισχυρή παρουσία σε όλες τις βορειοανατολικές πολιτείες και συνεργάζεται με σημαντικά ονόματα του χώρου όπως η «Hilton», «Marriott» και «Intercontinental».

Ισχυρές Διασυνδέσεις με τον Επιχειρηματικό και Πολιτικό Κόσμο των ΗΠΑ

Το 2013, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, είχε εξεταστεί η πιθανότητα της τοποθέτησης του στη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στη Νορβηγία, μιας προσπάθειας, όμως, που τελικά δεν κατάφερε να ευδοκιμήσει. Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο κ. Τσούνης είχε την ευκαιρία να αναλάβει μια σειρά ρόλων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, αποκομίζοντας νέες εμπειρίες που εκτιμάται ότι θα ισχυροποιήσουν τη νέα του υποψηφιότητα. Ειδικότερα, η εμπειρία του στο τιμόνι της Chartwell Hotels αλλά και η ανάληψη της διεύθυνσης της Arbor Realty Trust και της New York’s Signature Bank, δύο εταιριών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, του έχει δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξει σημαντικές επαφές στα υψηλότερα κλιμάκια της επενδυτικής κοινότητας της Νέας Υόρκης.

Εξίσου, όμως, σημαντικές θεωρούνται και οι πολιτικές διασυνδέσεις που διατηρεί ο 53χρόνος ομογενής στην αμερικανική πρωτεύουσα. Πρόκειται άλλωστε για έναν πολιτικό διορισμό, με δεδομένο ότι ο Τζορτζ Τσούνης δεν είναι διπλωμάτης καριέρας. Υπό αυτό το πρίσμα, αξίζει να επισημανθεί η μακροχρόνια σχέση που διατηρεί με τον πρόεδρο Μπάιντεν, καθώς στην προεκλογική μάχη του 2012 είχε διατελέσει πρόεδρος των «Ελληνοαμερικανών για τον Ομπάμα-Μπάιντεν». Επιπλέον, γνωρίζεται καλά με τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, και απολαμβάνει τη πλήρη στήριξη του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, με τον οποίο έχει αναπτύξει στενή φιλία. Παρά το γεγονός ότι συγκαταλέγεται κυρίως στους χορηγούς του Δημοκρατικού Κόμματος, ο ομογενής επιχειρηματίας διατηρεί ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας στο Καπιτώλιο με βουλευτές και γερουσιαστές από τα δύο μεγάλα κόμματα.

«Παιδί» της Ομογένειας

Μετανάστης δεύτερης γενιάς με γονείς από την ορεινή Ναυπακτία, ο Τζορτζ Τσούνης μεγάλωσε μέσα στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης. Παρακολουθούσε το ελληνικό σχολείο, συμμετείχε στην ελληνική παρέλαση που γίνεται κάθε χρόνο για την 25η Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν και ήταν ενεργό μέλος της κοινότητας της Αγίας Παρασκευής. Αυτή τη στενή σχέση με την εκκλησία και την ελληνοαμερικανική κοινότητα την διατήρησε καθόλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, καθώς είναι μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, του Faith and Leadership 100, του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), και της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI).

Μάλιστα, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είχε παρασημοφορήσει τον κ. Τσούνι με το Μετάλλιο του Αγίου Παύλου, την υψηλότερη αναγνώριση που απονέμει η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Επιπλέον, ο κ. Τσούνης έχει λάβει το Βραβείο «Justice for Cyprus» της Ομοσπονδίας Κυπριακών Αμερικανικών Οργανισμών που του απονεμήθηκε από τον πρώην Κύπριο Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και το βραβείο Athens-Wishner που απονέμει από κοινού η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC) και το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC).

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.