Αναπαράσταση της εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα από τον Σύνδεσμο Αποδήμων

0
Στιγμιότυπο από την αναπαράσταση. Φωτογραφία: https://pafospress.com/

ΠΑΦΟΣ. Σε αναπαράσταση της εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα προχώρησε την Κυριακή 17 Απριλίου του 2022 ο Σύνδεσμος Αποδήμων Προδρομίου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς Γιώτη Παπαχριστοφή.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως με αφορμή την Κυριακή των Βαϊων που αρχίζει ουσιαστικά η λεγόμενη Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών κατά την ημέρα αυτή εορτάζεται η ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, όπου κατά τους συγγραφείς, όπως είπε, των Ιερών Ευαγγελίων , οι Ιουδαίοι τον υποδέχτηκαν κρατώντας βάια ή βάγια ( κλάδους φοινίκων) και απλώνοντας στο έδαφος τα ρούχα τους ζητωκραύγαζαν «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου». Το Προδρόμι η μικρή κοινότητα της Πόλης Χρυσοχούς είπε ο κ. Παπαχριστοφή αλλά και όλη η περιοχή τηρούν ευλαβικά τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας αυτές τις μέρες του Πάσχα με σειρά εκδηλώσεων. Η αναπαράσταση της εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα συνέχισε, έχει καταστεί θεσμός από τον Σύνδεσμο Αποδήμων Προδρομίου και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Έτσι και φέτος συνέχισε , και σύμφωνα με το χαρακτηριστικό της ημέρας στολίστηκε η εκκλησία του Προδρομίου με βάγια, ενώ μετά τη θεία λειτουργία της Κυριακής ο παπάς ευλόγησε τους πιστούς δίδοντας τους σταυρούς από βάγια τους οποίους στην συνέχεια οι πιστοί τους τοποθετούν στα εικονίσματα.Η ταχύτητα σκοτώνει

Ακολούθως είπε απόδημοι αλλά και κάτοικοι της περιοχής στο πλαίσιο της αναπαράστασης, υποδύθηκαν τον Ιησού Χριστό να μπαίνει στην πόλη και μικρά παιδιά κουνούσαν τα βάγια. Πρόσθεσε επίσης πως η είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα είναι τελικά η είσοδος του μαρτυρίου στην επίγεια ζωή του Κυρίου.Ο κ. Παπαχριστοφή καταλήγοντας ανέφερε πως στα βήματα της παράδοσης συνεχίζουν και αυτό το Πάσχα όλες οι κοινότητες του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς αλλά και ευρύτερα η Επαρχία Πάφου.

Πηγή: https://pafospress.com/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.