ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον εορτασμό της 109ης επετείου της ιδρύσεως του, ο οποίος θα λάβει χώρα το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 και ώρα  7:30 μμ στο Leonard’s Palazzo, στη διεύθυνση 555 Northern Blvd, Great Neck, NY.

Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του έτους, η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία και λόγω της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου να βραβεύσει τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής Δημήτριο.

Ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριο ερωτηθείς από τις «Αναμνήσεις», σχετικά με τη βράβευση επεσήμανε ότι ποιεί ιδιαίτερη τιμή, διότι προέρχεται από έναν ιστορικό φορέα που διακρίνεται για την αέναη προσφορά και την πολυσχιδή του δράση.

Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Δημήτρης Τασόπουλος, Γιάννης Μαλεγκάνος, π. Διονύσιος Αναγνωστόπουλος, Δήμος Σιώκης, Τούλα Καλαπούτη και Βασίλειος Ζήσης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ερωτηθείς εάν θα παραστεί για να παραλάβει το βραβείο επεσήμανε χαριτολογώντας «Θεού θέλοντος θα είμαστε παρών και θα ανταποδώσουμε στις τιμές».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δήμος Σιώκης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για τη βράβευση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου έχει προκαλέσει τον ενθουσιασμό των μελών.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η εκδήλωση θα στεφθεί με επιτυχία και το πιο σημαντικό θα συνοδευτεί με καθολική συμμετοχή των τριών γενεών του Συλλόγου», επεσήμανε.

Ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να τιμήσουν τον κ. Δημήτριο επεσήμανε: «Θέλαμε και μέσα από αυτή την τιμή να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αρχιεπίσκοπο για την 20ετή ποιμαντορία στην ομογένεια, καθώς επίσης και για τη σθεναρή στάση που τήρησε στο θέμα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Από την πρώτη στιγμή ευλόγησε τις προσπάθειες για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου και μάλιστα πρωτοστάτησε στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών που διοργανώθηκε στις 18 Μαρτίου 2019 μπροστά στην έδρα του ΟΗΕ στο Μανχάταν».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος στο πρόσφατο συνέδριο της ΑΗΕΠΑ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση ΑHEPA

Αναφερόμενος στην εκδήλωση ο κ. Σιώκης επεσήμανε ότι θα αποτελέσει σταθμό για την περαιτέρω πορεία και αφετηρία για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 110ή επέτειο της ιδρύσεως του Συλλόγου.

Για πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στα γραφεία του Συλλόγου στο (718) 746-4505 είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο societyofkastorians@verizon.net   

-Advertisement / Διαφήμιση-

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.