Ο Σύλλογος Ευρυτάνων «Παναγία η Προυσιώτισσα» καλεί την ομογένεια στο Ετήσιο Μνημόσυνο

0
127
Η πρόεδρος του Συλλόγου Ευρυτάνων "Παναγία η Προυσιώτισσα" Ελένη Καλογερά και τα άλλα στελέχη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Σύλλογος Ευρυτάνων  Αμερικής «Παναγία η Προυσιώτισσα» καλεί τους φίλους και τα μέλη και κατ΄ επέκταση τους ομογενείς της Νέας Υόρκης να παραστούν στο Ετήσιο Μνημόσυνο το οποίο θα διοργανώσουν το πρωί της Κυριακής, 28 Μαρτίου 2021, αμέσως μετά την πρώτη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, στην διεύθυνση 196-10 Northern Blvd, Flushing, N.Y. 11358

Πρόκειται για μια καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος την πλησιέστερη με την 25η Μαρτίου Κυριακή για να τιμήσει την μνήμη των ηρώων και των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς επίσης και τη μνήμη των κεκοιμημένων ιδρυτών, πρωτεργατών, στελεχών και μελών του Συλλόγου και να συνάμα να προσευχηθεί υπέρ υγείας των απογόνων τους και κατ΄επέκταση της ομογένειας.

Το φετινό μνημόσυνο, όπως επεσήμανε η πρόεδρος Ελένη Καλογερά, διοργανώνεται σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους που διανύει η ανθρωπότητα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και θα τους παράσχει την δυνατότητα να αποτίσουν φόρο τιμής και στα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Παράλληλα τόνισε ότι θα προσευχηθούν στην θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας υπέρ της υγείας του κόσμου και κυρίως των ανδρών και των γυναικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημία του κορωνοϊού.

Η κ. Καλογερά κάλεσε τους ομογενείς να φορέσουν μάσκες , να τηρήσουν τους κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό και να προσευχηθούν όπως η εν λόγω εκδήλωση να είναι η τελευταία χωρίς μάσκες και περιορισμούς.

Ο Σύλλογος Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσιώτισσα», όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ιδρύθηκε το 1912 και είναι ένας από τους αρχαιότερους εθνικοτοπικούς συλλόγους της Αμερικής. Είναι ενεργό μέλος της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, καθώς επίσης και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προάσπιση και προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.

Η προσφορά του συλλόγου στην ομογένεια, στην Εκκλησία και στην παιδεία, καθώς επίσης και στην Ευρυτανία είναι αδιάλειπτη και αέναη.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.