Η Παναρκαδική Ομοσπονδία τιμά την 200ή επέτειο του 1821 με διαδικτυακή ημερίδα

0
196
Ο αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Παναγιώτης Κεφάλας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής (ΠΟΑ) το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 και 2:30 μ.μ. ώρα Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ (1:30 Κεντρική Ώρα, 12:30 Ορεινή Ώρα,  11:30 π.μ. Ώρα Δυτικής Ακτής, 8:30 Ώρα Ελλάδος) διοργανώνει μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Η ημερίδα με τίτλο «200η Επέτειος από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 – Ψηφιακός Εορτασμός» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα λάβει χώρα διαδικτυακά και έχει έντονο διδαχτικό χαρακτήρα.

Η ημερίδα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής – Γραφείο Ελληνικής Παιδείας; το EMBCA; το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Νοτιοδυτικών Πολιτειών και το Ελληνικό Κογκρέσο Αμερικής.

Ο διαδικτυακός εορτασμός της 27ης Μαρτίου, θα έχει ως κεντρικούς ομιλητές:

  • την Δρ. Μαρία Ευθυμίου, καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, που θα μιλήσει με θέμα «Η Πελοπόννησος ως Ναυαρχίδα της Επανάστασης του 1821»
  • και τον Δρ. Αλέξανδρο Κιτρόεφ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Haverford in Pennsylvania με τίτλο «Ο ρόλος των Αμερικανών Φιλελλήνων στην Ελληνική Ανεξαρτησία»

Στο πάνελ των ομιλητών θα συμμετέχουν επίσης:

  • Ο Ηλίας Κάτσος, πρόεδρος του EMBCA, θα μιλήσει για την «Αρχή της πραγματικότητας μιας ελεύθερης Ελλάδας».  Ο τίτλος αναφέρεται στο περίφημο ποίημα του Λόρδου Βύρωνος “Don Juan” στο οποίο περιλαμβάνεται το πιο έντονα Φιλελληνικό του όραμα για μια ελεύθερη Ελλάδα.
  • Ο Δρ. Μάνος Παπαδάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Houston και αντιπρόεδρος του HCC-SW, θα μιλήσει για την «Φιλική Εταιρία».
  • Ο Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, διευθυντής Ελληνικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, θα αναλύσει την σημασία της ιστορίας της Ελληνικής Επανάστασης και τον τρόπο με τον οποίο διδάσκεται στα Ελληνικά σχολεία της Αμερικής.
  • Η Ευαγγελία Σουρούνη, φαρμακοποιός και 3η Αντιπρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, θα μιλήσει με θέμα «Τιμώντας το Πνεύμα της Ελληνικής Ελευθερίας Διαχρονικά».

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται ακόμα η Δρ. Αναστασία Γιαννακίδου, πρύτανης του University of Chicago και η Αθηνά Κρομμύδα, πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Ελληνικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής θα απαγγείλει κείμενο με τίτλο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Εμβληματικός Ηγέτης και ο Φλογερός Πατριώτης».

Ο Δημήτρης Φίλιος, δημοσιογράφος και τέως Προέδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής θα είναι ο τελετάρχης της εκδήλωσης. 

Θα καλωσορίσει ο Προέδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Ανδρέας Παπαντωνίου, ενώ χαιρετισμούς αναμένεται να απευθύνουν: 

  • Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος
  • Ο Δρ. Κώστας Βλάσης, Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος
  • Ο κ. Δημήτρης Λογοθέτης, Πρόεδρος της επιτροπής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για τον Εορτασμό της 200ης Επετείου και οι πρόεδροι των Οργανισμών που συνδιοργανώνουν την εκδήλωση.

Σύνδεσμος εκδήλωσης  http://bit.ly/200yearsArcWhd

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.