ΑΘΗΝΑ. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέστη σήμερα, Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 106η επέτειο της ανακήρυξης της αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου.

Οι εκδηλώσεις, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου της Περιφέρειας Αττικής, ξεκίνησαν με τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Καρύτση, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εκτός από τον περιφερειάρχη Αττικής Γεωργίου Πατούλη στεφάνια κατέθεσαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι  κομμάτων, του δήμου Αθηναίων και της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια».

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Σ. Βούλτεψη, Α. Μυλωνάκης, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Λ. Σκιαδάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και Εντεταλμένος σε θέματα Βορειοηπειρωτών  Α. Κούρτης και ο πρώην Υπουργός Α. Φούσας.

Ο περιφερειάρχης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους εκπροσώπους των Βορειοηπειρωτών. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Γραφείο Τύπου.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος, ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη  καθώς με τη στήριξή του απέδωσε η προσπάθεια για κατοχύρωση πλήρους  δικαιώματος σύνταξης σε Βορειοηπειρώτες, θέμα για το οποίο υπήρξε πρόσφατα δέσμευση και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή τη σημερινή επέτειο δήλωσε: «Τιμούμε διαχρονικά τις προσπάθειες των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών και στηρίζουμε τον αγώνα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους. Τελευταίος ήρωας αυτών των αγώνων ο Κωνσταντίνος Κατσίφας. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η Ελληνική Εθνική Μειονότητα και θα τους στηρίξουμε για μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι Βορειοηπειρώτες είναι δύο φορές Έλληνες. Πρόκειται για ανθρώπους με υψηλό εθνικό φρόνημα, μεγάλη αγάπη για τα ελληνικά χώματα και ακόρεστη διάθεση προσφοράς στην πατρίδα. Θα είμαστε δίπλα τους όποτε χρειαστεί».

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ενώ καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Γραφείο Τύπου.
Ο περιφεριάρχης και οι λοιποί προσκεκλημένοι στις εκδηλώσεις για την 106η επέτειο της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Γραφείο Τύπου.
Στιγμιότυπο από τη Δοξολογία. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Γραφείο Τύπου.
Στιγμιότυπο από την πορεία προς το Σύνταγμα. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Γραφείο Τύπου.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.