Ο Παναγιώτης Πικραμμένος μαζί με τη Λίνα Μενδώνη στην κηδεία του τέως Βασιλιά

0
Η Λίνα Μενδώνη και ο Παναγιώτης Πικραμένος.

Και ο Παναγιώτης Πικραμμένος στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Αναβαθμίζεται η εκπροσώπηση της κυβέρνησης στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στην Μητρόπολη Αθηνών.

Ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί την κυβέρνηση να εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σε επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου και από τον Αντιπρόεδρό της Παναγιώτη Πικραμμένο αλλά και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του mononews.

Η εν λόγω αναβάθμιση σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει την ουσία της κεντρικής πολιτικής επιλογής του Πρωθυπουργού, όπως αυτή εκφράστηκε κατά τη συνάντηση, σε «πολύ καλό κλίμα και με απόλυτη κατανόηση στις ευαισθησίες της κάθε πλευράς», του Υπουργού Επικρατείας κ. Γιώργου Γεραπετρίτη με τους γιούς του εκλιπόντος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ταυτοχρόνως και στο πλαίσιο της άτυπης πλην «πλήρους ελευθερίας» που δόθηκε από την Κυβέρνηση, αναμένεται ότι θα παραστούν στην «ιδιωτική τελετή και σε ιδιωτικό επίπεδο», ακόμα και Υπουργοί ή Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες ανέφεραν ότι στη Μητρόπολη θα βρεθούν τελικώς, τουλάχιστον τρείς Υπουργοί και δεκάδες βουλευτές της ΝΔ, χωρίς να είναι δυνατός ο υπολογισμός πολιτευτών ή μεσαίων στελεχών, που ενδέχεται να βρεθούν στον περιβάλλοντα χώρο.

Πάντως, δεν αναμένεται να παραβρεθούν οι Υπουργοί Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου κκ Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης και Μηταράκης αντιστοίχως. Αν και άλλες πηγές, δεν απέκλειαν να παραστεί η σύζυγος του κ. Άδωνη Γεωργιάδη Ευγενία Μανωλίδου.

Ερωτηματικό παραμένει και το αν τελικώς θα παραστεί ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, με συνεργάτες του να δηλώνουν ότι δεν έχει αποφασίσει ούτε ο ίδιος ακόμα.

Από την άλλη, σε επίπεδο βουλευτών, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία της κας. Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, ευρωβουλευτή της ΝΔ, την οποία σημειώνεται, είχε βαφτίσει ο εκλιπών μονάρχης, του Μίλτου Χρυσομάλλη, βουλευτή Μεσσηνίας του κυβερνώντος κόμματος και πολιτικού φίλου του Αντώνη Σαμαρά, και του Περικλή Μαντά, επίσης βουλευτή Μεσσηνίας.

Σε κάθε περίπτωση, κυβερνητικά στελέχη, με το βλέμμα στραμμένο προς τους κεντρώους και αναποφάσιστους ψηφοφόρους, εξακολουθούν να θυμίζουν ότι την μεταπολιτευτική Δημοκρατία στην Ελλάδα θεμελίωσε η παράταξη της ΝΔ και τονίζουν με νόημα ότι «αυτό της δίνει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει χωρίς κομπλεξισμούς, ζητήματα που άπτονται της Ιστορίας».

Στην ίδια κατεύθυνση, ο κ. Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά, διεμήνυσε ότι: «Δεν είναι καιρός να αναζητήσουμε ή να καλλιεργήσουμε εντάσεις, εσωστρέφεια και διχασμούς, με αναφορά στο παρελθόν. Αυτό στο οποίο είναι σταθερά προσηλωμένη η Κυβέρνηση, είναι η διαχείριση του μέλλοντος και όχι η διαχείριση του παρελθόντος».

Συζήτηση προκάλεσαν και πληροφορίες για την ενδεχόμενη παρουσία της κας. Έλενας Κουντουρά, πρώην Υπουργού Τουρισμού επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σημερινής ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς, ο πατέρας της υπήρξε συνιδρυτής και μετέπειτα αρχηγός της ΒΕΟ (Βασιλικής Εθνικής Οργάνωσης), συμμετείχε στο «αντι-πραξικόπημα» του βασιλιά Κωνσταντίνου με το οποίο φέρεται ότι προσπάθησε να ανατρέψει τη χούντα και, σύμφωνα με τον ίδιο τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ήταν αυτός που έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου, το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών».

Η κα. Κουντουρά φέρεται να δηλώνει ότι «δεν έχει σχέσεις με την βασιλική οικογένεια» και ότι θα βρίσκεται στο Στρασβούργο για την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή: https://www.mononews.gr/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.