ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σπουδαίο εκτός έδρας παιχνίδι κέρδισε η στο Randall’s Island η ΔΟΞΑ ΝΥ. Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία κέρδισε τους Ιρλανδούς της NY Shamrock SC με 1 – 0.

Η ελληνική ομάδα που βλέπει την αγωνιστικότητά της να ανεβαίνει κάθε βδομάδα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, άργησε όμως να ανοίξει το σκορ και το κατόρθωσε στο 12’ λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου. Είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες και δεν ήταν λίγες οι φορές που επιθετικοί της Δόξας βρέθηκαν σε κενή εστία για να στείλουν τη μπάλα έξω εκτός αγωνιστικού χώρου. 4 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και ενώ είχε χαλαρώσει η αγωνιστική διάθεση, η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι της Δόξας. 

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, ο πρόεδρος της Δόξας Παναγιώτης Λεγάκης έκανε δηλώσεις στις «Αναμνήσεις»

Ο επιθετικός της Δόξας σε κενή εστία, στέλνει την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Παναγιώτης Λεγάκης – Έχει κάνει πολύ καλή δουλεία ο προπονητής μας και σε αυτόν χρωστάμε τις καλές εμφανίσεις της ομάδας. Έχει παλιούς παίκτες και δουλεύει μαζί τους τα δυο – τρία τελευταία χρόνια και αυτό είναι ένας δυνατός παράγοντας για να δέσει η ομάδα. Έχουμε αποτελεσματικό συμβούλιο από δεκατρία άτομα όλοι τους ενεργοί που ενδιαφέρονται για την ομάδα.

Το δυναμικό ΔΣ είναι ένας άλλος παράγοντας που ενισχύει την αποτελεσματικότητα της ομάδας. Καλούμε τα ελληνάκια που παίζουν ποδόσφαιρο να συνεχίσουν να αγωνίζονται. Εμείς έχουμε τις παιδικές μας ομάδες που έχουν διακριθεί και θα συνεχίσουν να διακρίνονται παναμερικανικά.

Στο τέλος του αγώνα ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών της Δόξας Πολύκαρπος Γράφας δήλωσε. 

Ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών της Δόξας, ομογενής προπονητής Πολύκαρπος Γράφας. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Πολύκαρπος Γράφας – Είδαμε απόψε να γίνεται ένα ακόμη πολύ καλό παιχνίδι. Δεν επιτρέψαμε στην αντίπαλη ομάδα να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει φάσεις. Τους παίζαμε. Ήταν ένας σκληρός αντίπαλος. Κατεβήκαμε δυνατά και πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Κερδίσαμε με 1 – 0 και πήραμε τους τρις πόντους.

Οι παίκτες μας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και το πιστεύουν. Είναι συμπαγείς και δεμένοι. Έχουν μάθει από τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν και παίζουν στο βαθμό των δυνατοτήτων μας. Είμαι από οικογένεια με ποδοσφαιρική παράδοση.

Ο πατέρας μου από δεκαεφτά χρονών ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στον Εθνικό Αστέρα. Ο αείμνηστος Μιχάλης Κριτικόπουλος ήταν θείος μου. Από οκτώ χρονών ήμουν με το Greek American. Κάτι έμαθα από όλα αυτά. Τώρα τα μεταφέρω στους παίκτες μου και φαίνεται ότι όλη αυτή η εμπειρία πιάνει τόπο.

Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Οι Ελληνικές ομάδες είναι οι καλύτερες στην Αμερική σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Είμαστε εμείς που έχουμε ανεβάσει το ποιοτικό επίπεδο του Κοσμοπόλιταλ Λιγκ. Το αν έχουν ανέβει και οι υπόλοιπες ομάδες είναι γιατί είμαστε το πρότυπο. Είμαστε το μέτρο σύγκρισης και προσπαθούν όλοι οι άλλοι να μας φτάσουν.

Με λίγη προσπάθεια και συνεννόηση θα μπορούσαν οι τρις Ελληνικές ομάδες (Greek American, Παγκύπριος, Δόξα) να δημιουργήσουν μια αξιόλογη ανταγωνιστική ομάδα στο MLS.

Μία ακόμη χαμένη ευκαιρία για γκόλ. Επιθετικός της Δόξας τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, στέλνει τη μπάλα έξω. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Στιγμιότυπο από τον αγώνα της Δόξας. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Στιγμιότυπο από τον αγώνα της Δόξας. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Στιγμιότυπο από τον αγώνα της Δόξας. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Στιγμιότυπο από τον αγώνα Δόξα ΝΥ με την NY Shamrock SC. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.