ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Κυπροαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το τμήμα των Νέων Επαγγελματιών  σε συνεργασία με την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, το βράδυ της Δευτέρας διοργάνωσαν στο εστιατόριο «Διόνυσος» στην Αστόρια μια εκδήλωση για την ενίσχυση της προεκλογικής εκστρατείας του ομογενή Μιχάλη Ταννούση.

Ο κ. Ταννούσης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι γιος προσφύγων από τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου και έχει διατελέσει βοηθός εισαγγελέας στις κομητείες του Μπρονξ  για πέντε χρόνια και Ρίτσμουντ (Στάτεν Αϊαλαντ) τα τρία τελευταία χρόνια και στις προσεχείς εκλογές θα διεκδικήσει το χρίσμα του υποψήφιου πολιτειακού βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την 64η εκλογική περιφέρεια του Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντ.

Πρόκειται για το αξίωμα το οποίο κατέχει για πέντε θητείες η ομογενής Νικόλ Μαλλιωτάκη, η οποία στις επικείμενες εκλογές θα διεκδικήσει την εκλογή της στο Κογκρέσο.

Ο υποψήφιος πολιτειακός βουλευτής του Στάτεν Αϊλαντ Μιχάλης Ταννούσης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι γονείς του ομογενή Τόνυ και Καίτη Ταννούση οι οποίοι παρακολούθησαν με συγκίνηση τις αναφορές των ηγετών της κυπριακής παροικίας στα επιτεύγματα του Μιχάλη και της Τζοβάννας Ταννούση, που είναι πρόεδρος των Νέων Επαγγελματιών του Κυπροαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου.

Παραβρέθηκε επίσης και πολυμελής αντιπροσωπεία του νεοσύστατου Συλλόγου Κυπρίων του Στάτεν Αϊλαντ.  

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος ανάλαβε και τον συντονισμό της εκδήλωσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλουν για τέσσερις και πλέον δεκαετίες για να την ενίσχυση των ομογενών και φιλελλήνων πολιτικών, καθώς επίσης και στον αγώνα για την προώθηση και επίλυση του Κυπριακού.

Ο Μιχάλης Ταννούσης με τους γονείς του Τόνυ και Καίτη και την αδελφή του Τζοβάνα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αναφερόμενος στις συνέπειες της παράνομης εισβολής και κατοχής επεσήμανε ότι πάνω από πέντε χιλιάδες Κύπριοι – οι οποίοι σήμερα είναι Αμερικανοί πολίτες – κατέληξαν στην προσφυγιά και έχασαν τις περιουσίες τους και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την απελευθέρωση και επανένωση του νησιού σε μια ελεύθερη πατρίδα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής Κυριάκος Παπαστυλιανού εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί τον περασμένο Απρίλιο είχε την τύχη και το προνόμιο να αναγγείλει στη συνεδρίαση την απόφαση του Μιχάλη να κατέβει στον πολιτικό στίβο.

Ο κ. Παπαστυλιανού κάλεσε τους συνδαιτυμόνες να στηρίξουν την προεκλογική του εκστρατεία και να αποδώσουν τη δέουσα σημασία στις προκριματικές εκλογές.

Ο πρόεδρος του Κυπροαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νίκος Νικολάου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου και συνάμα της AHEPA, Νικόλαος Καρακώστας συνεχάρη τον κ. Ταννούση και εξέφρασε την ολόθερμη υποστήριξη τόσο του Επιμελητηρίου όσο και της AHEPA.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Νικολάου συνεχάρη τους γονείς και εστίασε την προσοχή του στην προσφορά του Μιχάλη και τόνισε ότι είναι ένας καταξιωμένος δικηγόρος και εισαγγελέας και δραστήριο μέλος του Τμήματος Νέων Επαγγελματιών του Επιμελητηρίου και ότι δικαιούται της πολύπλευρης υποστήριξής μας.

Ο Άρης Κουρκουμέλης κάλεσε τους συνδαιτυμόνες να αποδώσουν ιδιαίτερη σημασία στις προκριματικές εκλογές και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ομογενείς του Στάτεν Αίλαντ και του Μπρούκλιν θα κάνουν τη διαφορά.

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η εκτελεστική διευθύντρια του Επιμελητηρίου Δέσποινα Αξιωτάκη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την συμμετοχή των μελών του Επιμελητήριου στην εκδήλωση και τόνισε ότι γνώρισε τον Μιχάλη και την Τζιοβάννα πέντε χρόνια πριν και ότι είναι εντυπωσιασμένη από το ήθος και τα επιτεύγματά τους.

Ο πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Ασγατητών Πίτερ Λούκας αναφέρθηκε στις δικές τους εμπειρίες όταν ένα μέλος του Συλλόγου τους και συγκεκριμένα ο Κώστας Κωνσταντινίδης αποφάσισε να διεκδικήσει το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου της Αστόριας και κατάφεραν να εκλέξουν τον πρώτο ομογενή και δη κυπριακής καταγωγής δημοτικό σύμβουλο στη Νέα Υόρκη.

Ο Μιχάλης Ταννούσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την αγάπη και την υποστήριξη των παρισταμένων και εστίασε την προσοχή του στην προεκλογική εκστρατεία.

Ο κ. Ταννούσης αναφέρθηκε με υπερηφάνεια στην κυπριακή του καταγωγή και υποσχέθηκε ότι «δε θα απογοητεύσει ποτέ ούτε τους γονείς του, ούτε την ομογένεια και ούτε την Κύπρο.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Δημήτρη Κομωδρόμου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.