ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τις τελευταίες ημέρες οι Νεοϋορκέζοι και οι τουρίστες που περνούν από την έδρα του ΟΗΕ στο Μανχάταν κοντοστέκονται να δουν τις 3.758 μπλε τσάντες της UNICEF που εκτίθενται στο προαύλιο του διεθνούς οργανισμού και οι οποίες συμβολίζουν τα 3758 παιδιά που χάθηκαν στα πεδία των μαχών και στις βίαιες συγκρούσεις σε όλον τον κόσμο.

Άλλοι κάνουν τον σταυρό τους, άλλοι προσεύχονται, άλλοι βαριαναστενάζουν και προχωρούν με το κεφάλι σκυμμένο. Η έκθεση αυτή όπως αναφέρεται και στον πίνακα που τη συνοδεύει έχει εγκατασταθεί στην είσοδο του διεθνούς οργανισμού στον οποίο την ερχόμενη εβδομάδα θα συνέλθουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων για την 74η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Κάθε μία από αυτές τις σχολικές τσάντες αντιπροσωπεύει την ειδεχθή απώλεια μιας παιδικής ζωής στις ένοπλες συρράξεις.

Οι μπλε τσάντες στον κήπο του ΟΗΕ στο Μανχάταν. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γιώργου Σαμαρά.

Η έκθεση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, διοργανώνεται στο πλαίσιο της 30ής επετείου της Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Παιδιών και έχει ως στόχο να υπενθυμίζει στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ποιοι πρέπει να είναι οι στόχοι για την διασφάλιση των διεθνώς αναγνωρισμένων δικαιωμάτων των παιδιών.

Οι μπλε σχολικές τσάντες οι οποίες εκπέμπουν SOS για την καταστολή της βίας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γιώργου Σαμαρά.
Η πινακίδα στην είσοδο της έκθεσης με τις 3.758 μπλε σχολικές τσάντες της UNICEF. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γιώργου Σαμαρά.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.