ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Περισσότερο κέφι είχε η προτελευταία Ελληνική Βραδιά που διοργανώθηκε το βράδυ της Τρίτης, 17 Σεπτεμβρίου 2019, στην Πλατεία Αθηνών με τον Ανδρέα Μοδινό, την Έλενα Κρις, την Αγγελική Ψώνη και την ορχήστρα Geminis. Οι ομογενείς μοιράστηκαν τη σκηνή με το χορευτικό «Noora Belly Dancers», το οποίο ερμήνευσε παραδοσιακούς χορούς.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών Τζορτζ Ντέλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της ελληνικής βραδιάς και συνεχάρη τους ερμηνευτές του ελληνικού πενταγράμμου και τις χορεύτριες. Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και για τον Ηλία Ρίζο που ήταν ο χορηγός της βραδιάς.

Ο κ. Ντέλης έκανε και μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Αστόριας καθώς επίσης και της ίδιας της Πλατείας Αθηνών.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο οποίος συνεχάρη τη Διοικούσα Επιτροπή της Πλατείας Αθηνών και τους καλλιτέχνες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην επικείμενη παρέλαση, τόνισε ότι θα λάβει χώρα στις 29 Μαρτίου 2020 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης και κάλεσε τους ομογενείς να συμμετάσχουν στις πανομογενειακές συγκεντρώσεις για την διοργάνωση της παρέλασης.  

Οι ελληνικές βραδιές θα λήξουν την ερχόμενη Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. με τη συναυλία της χορωδίας «Long Island Voices Choir». Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το University Orthopedics και ο ιστορικός Σύλλογος Αθηναίων της Νέας Υόρκης. 

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Πλατεία Αθηνών

Η Πλατεία Αθηνών, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ανήκει στην Υπηρεσία Παρκών του Δήμου της Νέας Υόρκης, ενώ οι προτομές, τα αγάλματα και οι μαρμάρινες κολώνες θα συντηρούνται από την εν λόγω Υπηρεσία, διότι για κάθε έργο υπάρχει ξεχωριστό αποθεματικό ταμείο.

Η Πλατεία Αθηνών βρίσκεται στη συμβολή της 30ής Λεωφόρου και της 30ής Οδού στην Αστόρια. Στην είσοδό της υπάρχει άγαλμα της θεάς Αθηνάς, ενώ στο βάθος υπάρχουν κολώνες παρόμοιες με εκείνες των Δελφών και κοντά τους, το άγαλμα του Σωκράτη. Στην αριστερή γωνία είχε τοποθετηθεί η προτομή του Αριστοτέλη, ενώ στη δεξιά γωνία της Πλατείας έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του Σοφοκλή.

Ο Δήμος της Νέας Υόρκης έχει αναγνωρίσει τον ρόλο της Διοικούσας Επιτροπής και της Ομογένειας στη δημιουργία της Πλατείας Αθηνών και το 2015 αποφάσισε να μετονομάσει την 30ή Λεωφόρο μπροστά στην Πλατεία Αθηνών σε «Οδός Ντένη Συντήλα» («Dennis Syntilas Way») τιμώντας έτσι την μνήμη του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Πλατείας, του αειμνήστου Ντένη (Δημοσθένη) Συντήλα.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την Ελληνική Βραδιά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από τη συναυλία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν το ξεφάντωμα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.