Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Χριστουγεννιάτικο δείπνο του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου

1
98
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος. Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του δημάρχου του Μητροπολιτικού Δήμου της Πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου, παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν των Χριστιανών θρησκευτικών ηγετών της Πόλης, χθες το βράδυ, εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων.

Τον Παναγιώτατο συνόδευαν οι εν τη Πόλει Ιεράρχες του Θρόνου, ενώ στο δείπνο είχαν προσκληθεί και Κοινοτικοί παράγοντες της Ρωμαίικης Κοινότητας.

Ο δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου καλωσόρισε τους επικεφαλής των Εκκλησιών και τους εκπροσώπους όλων των χριστιανικών Κοινοτήτων της Πόλης και ευχήθηκε προς όλους τους χριστιανούς συμπολίτες του καλά Χριστούγεννα.

Ο Παναγιώτατος, στην ομιλία του, ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του, καθώς και για το γενικότερο ενδιαφέρον του για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη ρωμαίικη κοινότητα, αλλά και για όλους τους χριστιανούς της Πόλης, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και τις προσωπικές ευχαριστίες του προς τον Εκρέμ Ιμάμογλου, για τους θερμούς λόγους που διατύπωσε για το πρόσωπό του στο αφιερωματικό ντοκιμαντέρ «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Τριάντα χρόνια διακονίας».

Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε με εκκλησιαστικούς ύμνους των Χριστουγέννων τους οποίους απέδωσαν μέλη της χορωδίας του Συνδέσμου Μουσικόφιλων Πέραν.

- Advertisement -

1 COMMENT

  1. Πάλι καλά που δεν τους έκανε το τραπέζι
    στο Τζαμί της Αγίας Σοφίας, σαν δεν ντρέπονται
    οι ανάξιες ΣΑΥΡΕΣ…..χρησιμοποιώ πληθυντικό
    διότι και οι υποψήφιοι αντικαταστάτες είναι οι
    ίδιοι και χειρότεροι .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.