Ο Νικόλαος και η Όλγα Μπορνόζη με τα συνέδρια της Capital Link ισχυροποιούν την ελληνική ναυτιλία

0
Ο Νικόλαος και Όλγα Μπορνόζη, πρόεδρος και διευθύντρια της Capital Link, αντίστοιχα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Γράφει ο Σάββας Αθανασίου *

Οταν σε μια αίθουσα συνεδρίων είναι συγκεντρωμένοι σημαντικοί οικονομικοί παράγοντες της παγκόσμιας ναυτιλίας αμέσως αντιλαμβάνεσαι ότι το συνέδριο που διεξάγεται στο χώρο αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι επιτυχημένο.

Ομολογουμένως το συνέδριο που έγινε στο ξενοδοχείο Caravel Divani που οργάνωσε για ένα ακόμη έτος, η Capital Link, αποτέλεσε ένα παγκόσμιο γεγονός και επιβεβαίωσε τις ικανότητες των Ελλήνων, όχι μόνο στην πλοιοδιαχείριση, αλλά και σε όλους τους κλάδους της ναυτιλίας και ειδικότερα στον τομέα της οργάνωσης συνεδρίων και εκθέσεων.

Άλλωστε η διεθνής ανά διετία έκθεση των “Ποσειδωνίων” που ξεκίνησαν ο Θεόδωρος Βώκος και ο Θεμιστοκλής Βώκος, από την δεκαετία του ’60 αποτελούν ένα ναυτιλιακό θεσμό,ελληνικής έμπνευσης με παγκόσμια ακτινοβολία.

Η Capital Link, ιδρύθηκε από τον Νικόλαο Μπορνόζη και σήμερα είναι πρόεδρος της εταιρείας, είναι επίσης γνωστή για την οργάνωση δεκαεπτά μεγάλης κλίμακας και υψηλής ποιότητας συνεδρίων και είκοσι πέντε διαδικτυακών webinars, τα περισσότερα από τα οποία επικεντρώνονται στις θαλάσσιες μεταφορές και στα επενδυτικά προϊόντα των ΗΠΑ σε βασικά βιομηχανικά κέντρα, όπως Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Όσλο, Αμβούργο, Αθήνα, Λεμεσό, Σαγκάη, Σιγκαπούρη, Τόκιο και Χονγκ Κονγκ. (www.capitallinkforum.com).

Η Capital Link επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην εισαγωγή του προφίλ της ελληνικής ναυτιλίας σε ένα ευρύτερο κοινό παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων επενδυτών, αναλυτών, τραπεζιτών, χρηματοπιστωτών και συμμετεχόντων στον κλάδο.

Ο Νικόλας Μπορνόζης και η αδελφή του, Όλγα, τιμήθηκαν επανειλημμένως για τις δραστηριότητες τους με την απονομή του Greek Shipping Lloyds Awards το 2011 και το 2012, καθώς και το 2013 από το Intercontinental Finance Magazine και το AHI-American Hellenic Institute.

Ο Νικόλαος Μπορνόζης

Ο Νικόλαος Μπορνόζης γεννήθηκε στον Βόλο. Αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών κι αφού ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στη Νοµική Σχολή Αθηνών, πήγε στις Ηνωµένες Πολιτείες της Αµερικής όπου και ολοκλήρωσε τις µεταπτυχιακές του σπουδές (MBA) στο Harvard Business School το 1982. Στο Harvard, γνώρισε την σύζυγό του Marie Konstance. Ο Νικόλας και η Marie έχουν δύο παιδιά, τον Γιάννη και την Αλεξάνδρα.

Η καριέρα του ξεκίνησε στον τραπεζικό και οικονομικό τομέα στη Νέα Υόρκη το 1982. Έπειτα, µετακόµισε στον χρηµατιστηριακό τοµέα και στη συνέχεια έγινε και παρέµεινε επί 10 χρόνια Πρόεδρος και ∆ιευθύνων Σύµβουλος της µεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας Credit Commercial de France.

Το 1996 ιδρύει την Capital Link Group στη Νέα Υόρκη, στην οποία αναλαµβάνει Πρόεδρος και ∆ιευθύνων Σύµβουλος. Ο Όµιλος µε έδρα τη Νέα Υόρκη, και γραφεία στο Λονδίνο,στην Αθήνα και στο Οσλο, δραστηριοποιείται σε µια από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές σε παγκόσµιο επίπεδο, στους τοµείς των Επενδυτικών Σχέσεων (Capital Link Inc). Ο Νικόλας είναι πολύ δεµένος µε την αδερφή του Όλγα, η οποία είναι επικεφαλής του γραφείου της Αθήνας και έχει εµπράκτως συνεισφέρει στην ανάπτυξη και επιτυχία της Capital Link.
Με αποδεδειγµένες επιχειρηµατικές και διοικητικές ικανότητες κατορθώνει να ισχυροποιήσει την παρουσία της εταιρίας και να την καταστήσει µια από τις πιο επιτυχηµένες εταιρίες του κλάδου της.

Στις αρχές του 2006, µέσω της εταιρίας Capital Link Inc επιχειρεί διείσδυση στη ναυτιλιακή αγορά. Μέσα από µια επιτυχηµένη στρατηγική στοχευµένων κινήσεων αναλαµβάνει τη διαχείριση της επενδυτικής επικοινωνίας 25 εκ των 28 ναυτιλιακών εταιριών εισηγµένων στα δυο Αµερικανικά Χρηµατιστήρια, και τα Χρηµατιστήρια του Λονδίνου και Μιλάνου. Η Capital Link είναι η πιο αναγνωρίσιµη εταιρία Επενδυτικών Σχέσεων στον συγκεκριµένο τοµέα µε µοναδική προσβασιµότητα σε επενδυτές, αναλυτές, τραπεζίτες και χρηµατο-οικονοµικά Μέσα Ενηµέρωσης. Έχει δηµιουργήσει µια εκτεταµένη και αποδοτική πλατφόρµα σύνδεσης των ναυτιλιακών εισηγµένων εταιριών µε την επενδυτική κοινότητα Ευρώπης και Αµερικής.

Σήµερα η Capital Link µε έδρα τη Νέα Υόρκη και γραφεία στο Λονδίνο, στην Αθήνα και το Όσλο, δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια στον τοµέα των Επενδυτικών Σχέσεων και της Επικοινωνίας (Investor Relations & Financial Communication) (www.capitallink.com) . Παράλληλα διοργανώνει ετησίως µία σειρά Συνεδρίων στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στην Αθήνα και στη Σαγκάη που αφορούν στους κύριους τοµείς δραστηριότητάς της (www.capitallinkforum.com) .

Η Capital Link στοχεύει πάντα στην ανάδειξη της Ελληνικής Ναυτιλίας σ’ ένα ευρύ και διεθνές κοινό που περιλαµβάνει µεταξύ άλλων επενδυτές, αναλυτές, τραπεζίτες, οικονοµολόγους.
Εις αναγνώριση του έργου της, η Capital Link έλαβε τις ακόλουθες σηµαντικές διακρίσεις : το 2011 το Greek Shipping Lloyds Awards και επί τρία συνεχόµενα χρόνια, το 2012, το 2013 και το 2014 τα βραβεία του Intercontinental Finance Magazine.

Σε προσωπικό επίπεδο Νικόλαος Μπορνόζης, έχει βραβευτεί προσωπικά για την αδιάκοπη, αποτελεσµατική και πετυχηµένη προσπάθειά του να προωθήσει την Ελλάδα και την Ελληνική Ναυτιλία στο εξωτερικό και στις διεθνείς επενδυτικές κοινότητες από AHI-American Hellenic Institute.

Η Όλγα Μπορνόζη

Η Όλγα Μπορνόζη, η οποία είναι διευθύνουσα σύμβουλος της Capital Link γεννήθηκε στην Ελλάδα. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Γενεύης στην Ελβετία με πτυχίο στις Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες. Συνέχισε τις σπουδές της στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών (Institute of International Studies -H.E.I.), στη Γενεύη και απέκτησε Μεταπτυχιακό στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Διπλωματικές Σχέσεις.

Προκειμένου να εμβαθύνει στο αντικείμενο, απέκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό δίπλωμα με περαιτέρω εξειδίκευση στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Σπουδές, από το Institut d’Etudes Europeennes της Γενεύης. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στην Ελβετία, ως βοηθός του καθηγητή Claude Dupraz, σε ένα project Βιομηχανικού Σχεδιασμού, το οποίο είχαν αναλάβει από κοινού ο καθηγητής Claude Dupraz και η ελληνική κυβέρνηση.

Στη συνέχεια εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Γενεύη και μετέπειτα εντάχθηκε στη διοίκηση της εταιρίας GIE SA Generale Import-Export SA με κύριο αντικείμενο θέματα υποστήριξης και μάρκετινγκ.

Για μια περίοδο δέκα ετών εργάστηκε στην οικογένεια Λάτση διαχειριζόμενη τις προσωπικές Δημόσιες Σχέσεις της οικογένειας στη Γενεύη. Το 1988 ήρθε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με την LAVIPHARM Α.Ε., στην Αθήνα αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση Διεθνών Συνεδρίων.

Ενδεικτικά παραδείγματα των Φόρουμ στη διοργάνωση των οποίων συνέβαλε με επιτυχία είναι: η διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός για 3 συναπτά έτη 1992, 1993 και 1994 (σημειώνεται ότι το 1992 η Ελλάδα ήταν η χώρα- οικοδεσπότης που διοργάνωσε δεξίωση για τους 5.000 ξένους συμμετέχοντες στο Νταβός).

Από το 1998 έως το 2000 εργάστηκε στην «Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004» ως επικεφαλής του Γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Η Όλγα Μπορνόζη εντάχθηκε για πρώτη φορά στην Capital Link το 1994. Για δύο χρόνια διηύθυνε το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας στη Νέα Υόρκη και διοργάνωσε Road Shows, επενδυτικά συνέδρια, παρουσιάσεις και συνέδρια της εταιρείας προωθώντας ελληνικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στην αμερικανική επενδυτική αγορά.

Το 1998 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου ίδρυσε το γραφείο της Capital Link στην Αθήνα, το οποίο μαζί με το γραφείο της εταιρείας στη Νέα Υόρκη εισήγαγαν την έννοια των Επενδυτικών Σχέσεων και την υιοθέτηση ποιοτικών κριτηρίων και επενδυτικών σχέσεων από τις ελληνικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από το 2000 έως σήμερα είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος της Capital Link. Με έδρα τη Νέα Υόρκη και παρουσία στο Λονδίνο, την Αθήνα και το Όσλο, η Capital Link δραστηριοποιείται από το 1995 στον τομέα των Επενδυτικών Σχέσεων και της Χρηματοοικονομικής Επικοινωνίας.

Πηγή: https://www.mononews.gr/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.