Ο καθηγητής – συγγραφέας Αλέξανδρος Κιτροέφ έκοψε την πίτα της Panatha USA (βίντεο)  

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Σπύρος Παξινός,Βλάσης Αναστασίου, Κώστας Μουστογιάννης, Δρ. Δημήτριος Γεωργίου, Δρ. Αλέξανδρος Κιτροέφ, Νίκος Μπάρδης, Κώστας Παξός και Μάκης Μπουντουράκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο καθηγητής και συνάμα συγγραφέας της ιστορίας του Παναθηναϊκού Αλέξανδρος Κιτροέφ παρέστη στην καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου Φιλάθλων του Παναθηναϊκού της Νέας Υόρκης «Panatha USA», που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής, 15ης Ιανουαρίου 2023 στην ομώνυμη λέσχη και τιμής ένεκεν έκοψε και την βασιλόπιτα.

Στην λέσχη δεν έπεφτε καρφίτσα και όλοι παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκού. Μόλις ο διαιτητής σφύριξε την λήξη του πρώτη ημιχρονίου όλοι έστρεψαν τα βλέμμα στο τραπέζι όπου είχε τοποθετηθεί η βασιλόπιτα, καθώς επίσης και οι τούρτες που δώρισε η Υπεραγορά Ελληνικών Προϊόντων «Τιτάν».

Ο πρόεδρος της «Panatha USA», Βλάσης Αναστασίου, καλωσόρισε τον Δρ. Αλέξανδρο Κιτροέφ και υπενθύμισε σε όλους ότι είναι ο ιστοριοδίφης του Παναθηναϊκού και συνάμα συγγραφέας του βιβλίου «Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός! 100 χρόνια Ελληνικής ιστορίας, 1908-2008».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας και ευχήθηκε όπως στεφθεί εκ νέου τροπαιοφόρος.

Ο επίτιμος πρόεδρος της «Panatha USA», Νίκος Μπάρδης αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία του Συνδέσμου και των ποδοσφαιρικών ομάδων της «Panatha USA» και εστίασε την προσοχή στο γεγονός ότι η ομάδα τους είναι η μόνη – τουλάχιστον για τα δεδομένα της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης – στην οποία την φανέλα με το τριφύλλι την φορούν αποκλειστικά και μόνο Ελληνόπουλα.

Το φλουρί της πίτας έπεσε στον Κώστα Καραθανάση, ο οποίος παρέλαβε ως δώρο την φανέλα του Παναθηναϊκού.  

Από αριστερά διακρίνονται οι Σπύρος Παξινός, Παντελής Γιώργης, Κώστας Καραθανλασης, Νίκος Μπάρδης, Βλάσης Αναστασίου και Μάκης Μπουντουράκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος της «Panatha USA» Βλάσης Αναστασίου επεσήμανε ότι η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί την απαρχή μιας σειράς εκδηλώσεων που έχουν ήδη στα σκαριά για την άνοιξη και εξέφρασε την ικανοποίησή του εγγραφή νέων μελών και την ένταξή τους στους κόλπους του συνδέσμου.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο εν λόγω αγώνας έληξε με την νίκη του Παναθηναϊκού με το μοναδικό γκόλ το οποίο ήταν προϊόν του πέναλτι εις βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα που έδωσε ο διαιτητής λίγο πριν την λήξη του αγώνα.

Από αριστερά διακρίνονται οι Σπύρος Παξινός,Βλάσης Αναστασίου, Κώστας Μουστογιάννης, Δρ. Δημήτριος Γεωργίου, Δρ. Αλέξανδρος Κιτροέφ, Νίκος Μπάρδης, Κώστας Παξός και Μάκης Μπουντουράκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.
Ο Κώστας Καραθανάσης ενώ παραλαμβάνει την φανέλα του Παναθηναϊκού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου Φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τον αγώνα στην λέσχη του Παναθηναϊκού Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.