ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την επίσημη επιστολή αναγνώρισης του τμήματος Προσκόπων (chapter) του Καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας, από την οργάνωση Boy Scouts of America, παρέδωσε την περασμένη Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στην πρόεδρο του συμβουλίου κ. Στέλλα Παντελίδη, ο επικεφαλής του παραρτήματος κ. Τζον Πατεράκης.

Η τελετή είχε όλα τα χαρακτηριστικά της επίσημης τελετής που συνοδεύει τις συγκεντρώσεις των Προσκόπων ανά τον κόσμο και ξεκίνησε με την παρουσίαση των σημαιών και την ανάγνωση του όρκου προς την σημαία (pledge of allegiance).

Ο κ. Άντριου Γιαννάκος, υπαρχηγός του Παραρτήματος, παρέδωσε στην συνέχεια τα βραβεία στα Λυκόπουλα και αναφέρθηκε  στις δράσεις του τμήματος.

Η τελετή του τμήματος Προσκόπων στον Καθεδρικό ξεκίνησε με την ανάγνωση του όρκου προς την σημαία. Φωτογραφία: ETA / Press.

Όπως εξήγησε, ο κ. Πατεράκης, το παράρτημα των Προσκόπων λειτουργεί εδώ και περίπου έναν χρόνο και στη διάρκεια αυτή έχει συγκεντρώσει ικανό αριθμό παιδιών που μετέχουν σε αυτό.

Η κ. Κάρεν Καλκάνη πρόσφερε στον ιερατικό Προϊστάμενο του Καθεδρικού π. Ιωάννη Βλάχο μια εικόνα σε ένδειξη αναγνώρισης για την βοήθεια που παρέχει με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος.

Ο Καθεδρικός ναός είναι η πιο πρόσφατη περίπτωση λειτουργίας παραρτήματος σε ναούς της περιφέρειας της Νέας Υόρκης. Παρόμοια παραρτήματα λειτουργούν επίσης στο Κουίνς και στο Μπρούκλιν.

Η εθελόντρια του τμήματος Προσκόπων του Καθεδρικού ναού κ. Κάρεν Καλκάνη, πρόσφερε στον π. Ιωάννη Βλάχο μια εικόνα, αναγνωρίζοντας έτσι την βοηθειά και τις υπηρεσίες του προς το παράρτημα. Φωτογραφία: ETA / Press.
Η επιστολή απόδοσης λειτουργίας παραρτήματος των Προσκόπων, στον Καθεδρικό της Αγίας Τριάδας με αριθμό 0074Β . Φωτογραφία: ETA / Press
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.