ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Δρ. Κωνσταντίνος Βλάσης το βράδυ του Σαββάτου, 8 Φεβρουαρίου 2020, συμμετείχε στην εκδήλωση για την 28η επέτειο της ιδρύσεως του Συλλόγου Επαρχίας Κυνουρίας που διοργανώθηκε στο κοινοτικό κέντρο της Αγίας Τριάδας στο Χίξβιλ του Λονγκ Αϊλαντ και εξέπληξε τους Αρκάδες και τους φίλους τους με την απλότητά του και με το ενδιαφέρον του για τους συνδαιτυμόνες.

Τον υφυπουργό Εξωτερικών συνόδευαν ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, κ. Παύλος Δριμάλας, οι οποίοι συγχάρηκαν τους Αρκάδες για την αφοσίωσή τους στην διατήρηση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αγίας Τριάδας, π. Θεοφάνης Παπαντώνης, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή και ευλόγησε τη βασιλόπιτα, καλωσόρισε τον Δρ. Βλάση και τους λοιπούς προσκεκλημένους και εστίασε την προσοχή του στην προσφορά των μελών του Συλλόγου Επαρχία Κυνουρίας στην κοινότητα της Αγίας Τριάδας και στην επιμονή τους για την διατήρηση και μεταλαμπάδευση των παραδόσεων.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα αποδήμου ελληνισμού Δρ. Κωνσταντίνος Βλάσης (αριστερά) και ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαρχίας Κυνουρίας Δημήτρης Πανάγος. Φωτογραφία:GANP / Κώστας Μπέη.

Ο π. Θεοφάνης εξέπληξε με τα άψογα ελληνικά του τον Δρ. Βλάση και την Κυριακή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση για την απονομή των πιστοποιητικών Ελληνομάθειας αναφέρθηκε στο γεγονός για να τονίσει την αναγκαιότητα διατήρησης και διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας.

Η β’ αντιπρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής Αγγελική Βουρνά μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του προέδρου Ανδρέα Παπαντωνίου και συνεχάρη την ηγεσία του Συλλόγου Επαρχίας Κυνουρίας για την αφοσίωσή τους για την διατήρηση των παραδόσεων και για την αγαστή συνεργασία που έχουν με τον ιστορικό Σύλλογο Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά» και τους άλλους αρκαδικούς φορείς.

O πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Πανάγος, καλωσόρισε τον υφυπουργό Εξωτερικών και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τον υφυπουργό Εξωτερικών, που παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του τους τίμησε με την παρουσία του.

Στιμγιότυπο από την είσοδο του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα αποδήμου ελληνισμού Δρ. Κωνσταντίνου Βλάση. Φωτογραφία: GANP / Κώστας Μπέη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσφορά του Συλλόγου στην κοινότητα της Αγίας Τριάδας του Χίξβιλ, καθώς επίσης, στην Παναρκαδική Ομοσπονδία  και στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Ο κ. Πανάγος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης και τους εθελοντές.

Η προσφώνηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Δ. Κωνσταντίνου Βλάση εστιάστηκε στον ρόλο της ομογένειας και την προσφορά των Αρκάδων στην Αρκαδία, καθώς επίσης και στην αναγκαιότητα διατήρησης των παραδόσεων, της ελληνικής γλώσσας, των ηθών και των εθίμων.

Από αριστερά οι Δημήτρης Πανάγος, ο π. Θεοφάνης Παπαντώνης, Αγγελική Βουρνά και Κωνσταντίνος Βλάσης. Φωτογραφία: GANP / Κώστας Μπέη.

Εκτενή αναφορά έκανε και στο θέμα της ψήφου του ομογενών και κάλεσε τους συνδαιτυμόνες να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

«Οι προσπάθειες των ομογενειακών συλλόγων είναι συγκινητικές και συνεισφέρουν τα μέγιστα στη διαφύλαξη των εθίμων και της παράδοσής μας», επεσήμανε ο Δρ. Βλάσης.

Το χορευτικό της κοινότητας του Αγίου Ιωάννη στο Μπλου Πόιντ του Λονγκ Αϊλαντ ερμήνευσε τους παραδοσιακούς χορούς και στην κυριολεξία έκλεψε την παράσταση. Ο Σύλλογος προσέφερε $350.00 για την ενίσχυση του ταμείου για την αγορά παραδοσιακών στολών.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις ομιλίες. Φωτογραφία: GANP / Κώστας Μπέη.

Η εκδήλωση συνέπεσε με τα 62α γενέθλια του προέδρου του Συλλόγου Δημητρίου Πανάγου και ήταν άκρως συγκινητική διότι ήταν παρούσα και η μητέρα του Αγγελική Πανάγου.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε ξεφάντωμα με την ορχήστρα του Σταύρου Θεοδώρου. Η γιορτή έληξε με την κλήρωση του λαχείου, το οποίο είχε πολλά δώρα.

΄Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας Ρεβέκκα Παπαδοπούλου, Δρ. Κωνσταντίνος Βλάσης, Δημήτρης Φίλιος, Δημήτρης Πανάγος και Νίκος Κοντολέων.Φωτογραφία: GANP / Κώστας Μπέη.
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα. Φωτογραφία: GANP / Κώστας Μπέη.
Από αριστερά διακρίνονται οι Αγγελική Βουρνά, Δρ. Κωνσταντίνος Βλάσης και Δημήτρης Πανάγος. Φωτογραφία: GANP / Κώστας Μπέη.
Από αριστερά διακρίνονται οι Λέλα Εγγλέζου, Κώστας και Ελένη Μπέη, Σταύρος Παπαγερμανός, Αγγελική Πανάγου, Δημήτρης Πανάγος, Ρεβέκκα Παπαδοπούλου, Μαρία Παπαγερμανού, Δημήτρης Φίλιος, Έλλη και Δημήτρης Τσάκας. Φωτογραφία: GANP / Κώστας Μπέη.
Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Βασίλειος Εγγλέζος, Ρεβέκκα Παπαδοπούλου, Ελένη και Ιωάννης Ψαρός. Φωτογραφία: GANP / Κώστας Μπέη.
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα. Φωτογραφία: GANP / Κώστας Μπέη.
Από αριστερά οι Λέλα και Βασίλειος Εγγλέζος, Δρ. Κωνσταντίνος Βλάσης, Δημήτρης Πανάγος, Ελένη και Ιωάννης Ψαράς. Φωτογραφία: Φωτογραφία: GANP / Κώστας Μπέη.
Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας, Σταύρος Παπαγερμανός, Δρ. Κωνσταντίνος Βλάσης, Δημήτρης Πανάγος, Ελένη Μπέη και Μαρία Παπαγερμανού. Φωτογραφία: GANP / Κώστας Μπέη.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.