NEA YOΡΚΗ. Το ενάλαφρο αεράκι και ο έναστρος ουρανός ώθησε τους ομογενείς και τους άλλους Αστοριείς το βράδυ της Τρίτης, 3 Σεπτεμβρίου 2019, να προσέλθουν στην Πλατεία Αθηνών και να παρακολουθήσουν τη Ελληνική Βραδιά με πρωταγωνιστές τον Γρηγόρη Μανινάκη και την Αγγελική Ψώνη και την ορχήστρα «Μικρόκοσμος».

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στο ακροατήριο η απόφαση του Γρηγόρη Μανινάκη να μοιραστεί τη σκηνή με μια νεαρή τραγουδίστρια, όπως η Αγγελική Ψώνη και να ερμηνεύσουν τα αριστουργήματα του ελληνικού πενταγράμμου με τα οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές, και να τα συνδυάσουν και με νεότερα τραγούδια της εποχής.

Οι ελληνικές βραδιές, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» διοργανώνονται από τη Διοικούσα Επιτροπή της Πλατείας Αθηνών με τη χορηγία των ομογενειακών φορέων και επιχειρήσεων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν αρκετοί εκπρόσωποι της ομογένειας μεταξύ των οποίων η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Νομική Καστανά και ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας, κ. Γεώργιος Κίτσιος.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών Τζορτζ Ντέλης συνεχάρη τον Γρηγόρη Μανινάκη που μοιράστηκε τη σκηνή με ένα νέο ταλέντο και εστίασε την προσοχή του στη διαχρονική προσφορά του στα καλλιτεχνικά δρώμενα της ομογένειας.

Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και για την Σύλβια Αδαμοπούλου και την εταιρεία της «Pilates», οι οποίοι ήταν χορηγοί της εκδήλωσης.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής Γρηγόρης Μανινάκης και η Ορχήστρα “Μικρόκοσμος”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η κ. Αδαμοπούλου συνεχάρη τη Διοικούσα Επιτροπή γιατί προβάλει τον ελληνικό πολιτισμό στο ευρύτερο κοινό της Αστόριας, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι παρέχουν το έναυσμα και σε άλλες εθνικές ομάδες να αξιοποιήσουν την Πλατεία Αθηνών για την προβολή του δικού τους πολιτισμού.

Οι Ελληνικές Βραδιές θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Το βράδυ της Τρίτης, 10ης Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. οι ομογενείς θα παρακολουθήσουν αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο με χορηγό τον Γεώργιο Αλεξίου και το Alexiou Realty.

Οι ομογενείς ενώ ξεφαντώνουν με την ορχήστρα “Μικρόκοσμος”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το βράδυ της Τρίτης, 17ης Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ τη σκηνή θα μοιραστούν ο Χρήστος Κωσταράς και η Geo Events και το χορευτικό Noora Belly Dancers. Χορηγός της βραδιάς είναι ο Ηλίας Ρίζος.

Οι ελληνικές βραδιές θα λήξουν την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. με τη συναυλία της χορωδίας «Long Island Voices Choir». Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το University Orthopedics και ο ιστορικός Σύλλογος Αθηναίων της Νέας Υόρκης. 

Πλατεία Αθηνών

Η Πλατεία Αθηνών, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ανήκει στην Υπηρεσία Παρκών του Δήμου της Νέας Υόρκης, ενώ οι προτομές, τα αγάλματα και οι μαρμάρινες κολώνες θα συντηρούνται από την εν λόγω Υπηρεσία, διότι για κάθε έργο υπάρχει ξεχωριστό αποθεματικό ταμείο.

Οι ομογενείς και άλλοι Αστοριείς ενώ παρακολουθούν τη συναυλία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Πλατεία Αθηνών βρίσκεται στη συμβολή της 30ής Λεωφόρου και της 30ής Οδού στην Αστόρια. Στην είσοδό της υπάρχει άγαλμα της θεάς Αθηνάς, ενώ στο βάθος υπάρχουν κολώνες παρόμοιες με εκείνες των Δελφών και κοντά τους, το άγαλμα του Σωκράτη. Στην αριστερή γωνία είχε τοποθετηθεί η προτομή του Αριστοτέλη, ενώ στη δεξιά γωνία της Πλατείας έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του Σοφοκλή.

Ο Δήμος της Νέας Υόρκης έχει αναγνωρίσει τον ρόλο της Διοικούσας Επιτροπής και της Ομογένειας στη δημιουργία της Πλατείας Αθηνών και το 2015 αποφάσισε να μετονομάσει την 30ή Λεωφόρο μπροστά στην Πλατεία Αθηνών σε «Οδός Ντένη Συντήλα» («Dennis Syntilas Way») τιμώντας έτσι την μνήμη του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Πλατείας, του αειμνήστου Ντένη (Δημοσθένη) Συντήλα.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την ελληνική βραδιά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.