Την Παρασκευή η κηδεία του ομογενή που «έσβησε» λόγω έλλειψης οξυγόνου στην Χίο

0
Ο Γεώργιος Λιος και η σύζυγός του Γεωργία στην πρόσφατη γιορτή της Αγίας Μαρκέλλας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Δημητρίου Α. Γωνιά.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η χαροκαμένη σύζυγος Γεωργία Λιου και τα παιδιά της Σοφία και Μιχάλης το βράδυ της Τρίτης αφίχθησαν στη Νέα Υόρκη με την ίδια πτήση με την οποία έγινε και η διακομιδή της σορού του άτυχου Γεωργίου Λιου που όπως αποκάλυψαν οι «Αναμνήσεις» απεβίωσε στη γενέτειρα λόγω έλλειψης οξυγόνου στο Αγροτικό Ιατρείο της Παρπαριάς Χίου

Τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στο σπίτι τους στο Μπέλμπορ του Λονγκ Αϊλαντ τους περίμεναν οι συγγενείς και γείτονες, οι οποίοι του συλλυπήθηκαν και τους περιέβαλαν με σεβασμό και αγάπη.

Η σορός του αύριο, Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 3.00 – 9.00 θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών Clair S. Bartholomew & Sons Funeral Home στη διεύθυνση 302 Bedford Ave, Bellmore, N.Y., 11710.

H νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου 2019 (ώρα 12.00) στον ιερό ναό της Αγίας Μαρκέλλας στη διεύθυνση 1960 Jones Ave, Wantagh, NY, 11793.

Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Γεωργία το γένος Κανέρη, τα παιδιά του Μιχάλη Λιο, Σοφία και Νικόλαο Κριμήτσο, τα εγγόνια Γιώργο, Μαρκέλλα και Νικολέτα Λιου, Ειρήνη Γεωργία και Αλεξάνδρα, τον αδελφό Στέλιο Λιο, τα γυναικάδελφα  Ειρήνη Γωνιά και οικογένεια, Ιωάννη Κανέρη και οικογένεια, Μαρία Κοβορού και οικογένεια , Παναγιώτη Κανέρη και οικογένεια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

O Γεώργιος Λιος σε παλαιότερη φωτογραφία.

Ο Γεώργιος Λιος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ του Σαββάτου 24 Αυγούστου 2019 καθ’ οδών από το Αγροτικό Ιατρείο της Παρπαριάς, προς το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Βολισσού και όταν το ασθενοφόρο έφτασε στο ιατρείο ήταν πλέον αργά.

Το μοιραίο βράδυ

Ο Γεώργιος Λιος προ τριών περίπου μηνών ξεκίνησε από Μπέλμορ του Λονγκ Αϊλαντ για τις Τρύπες της Χίου προκειμένου να φτιάξει το σπίτι του και να υποδεχτεί τα παιδιά και τα εγγόνια του, χωρίς ποτέ του να υποψιαστεί ότι το προσκύνημα που ονειρευόταν για πάνω από μια δεκαετία θα έληγε τόσο άδικα και απρόοπτα.

Και ενώ όλα κυλούσαν όπως τα είχαν προγραμματίσει, το βράδυ του Σαββάτου, στις 24 Αυγούστου, τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Την ώρα που επέστρεφε από το καφενείο του χωριού για το σπίτι του αισθάνθηκε δυσφορία.

Σταμάτησε στο σπίτι της ανιψιάς του, Δέσποινας Μαλαφή, αλλά δεν χόρταινε ανάσα.  Η σύζυγός του Γεωργία και οι γαμπροί του Παναγιώτης και Γιάννης αποφάσισαν να τον μεταφέρουν στο κοντινότερο αγροτικό ιατρείο, σε εκείνο της Παρπαριάς.

Στο ιατρείο, όπως δήλωσε στις «Αναμνήσεις» ο Δημήτρης Ανδρέου Γωνιάς, ανιψιός του εκλιπόντα δεν υπήρχε γιατρός. Και σαν μην αρκούσε αυτό οι  τρεις φιάλες του οξυγόνο που βρίσκονταν στο Αγροτικό Ιατρείο ήταν παντελώς άδειες.

Μην έχοντας άλλη επιλογή επικοινώνησαν με το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Βολισσού όπου υπήρχε γιατρός και το οποίο αποφάσισε να στείλει ασθενοφόρο.

Επειδή η κατάστασή του χειροτέρευε σε συνεννόηση με τον ιατρό του κέντρου η σύζυγός του Γεωργία και οι γαμπροί του Παναγιώτης και Γιάννης Κανέρης μπήκαν στο αυτοκίνητό τους προκειμένου να μοιραστούν το δρόμο με το ασθενοφόρο. Το ασθενοφόρο τον διακόμισε στο Ιατρείο Βολισσού, αλλά ήταν πλέον αργά.

Ο ιατρός που τον εξέτασε, όπως επεσήμανε ο κ. Γωνιάς, διαπίστωσε ότι εάν του παρέχονταν εγκαίρως οξυγόνο δεν θα έσβησε τόσο πρόωρα και άδικα.

Ο γιος του Μιχάλης και ο ανιψιός του Δημήτρης Α. Γωνιάς ξεκίνησαν εκστρατεία ενημέρωσης για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Αμανής, διότι ο πατέρας και θείος τους είναι το έκτο θύμα της ολιγωρίας των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

Αμερικανικό όνειρο

Ο αείμνηστος γεννήθηκε προ 79 ετών στις Τρύπες της Χίου. Οι αείμνηστοι γονείς του Μιχάλης και Κυριακούλα Λιος έφεραν στον κόσμο τρία αγόρια, τον Γεώργιο, τον Στέλιο και τον Γιάννη (που απεβίωσε προ ενός έτους) και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Ο Γεώργιος Λιος χόρεψε τον χορό του Ησαϊα με την Γεωργία το γένος Κανέρη και έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά τον Μιχάλη που γεννήθηκε στην Χίο και τη Σοφία που γεννήθηκε στην Αμερική.

Το ζεύγος ήρθε στην Αμερική το 1974 και κατάφερε να ζήσει στο ακέραιο το αμερικάνικο όνειρο. Ο αείμνηστος εργάστηκε στα εστιατόρια και με την πάροδο του χρόνου απέκτησε τη δική του καντίνα και τις δικές του επιχειρήσεις.

Ο Γεώργιος και η Γεωργία γαλούχησαν τα παιδιά τους με τις καλύτερες αρετές και την αγάπη για την ομογένεια. Η οικογένειά τους συνδέθηκε με την κοινότητα της Αγίας Μαρκέλλας και με τον Σύλλογο Τρυπουσίων Χίου «Άγιος Συμεών».

Ο Μιχάλης, όπως επεσήμανε ο κ. Γωνιάς στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας είχε διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Τρυπουσίων Χίου.

Οι Αναμνήσεις εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην χαροκαμένη σύζυγό του, τα παιδιά, στα εγγόνια και στους λοιπούς συγγενείς και φίλους.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.