ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης και διακεκριμένος ογκολόγος – χειρουργός, Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας αποδέχτηκε την πρόταση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων της Νέας Υόρκης και ανέλαβε και επίσημα πλέον τα καθήκοντά του, ως συμπροέδρου της επιτροπής παρελάσεως.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Πέτρος Γαλάτουλας κατά τη διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης που διοργανώθηκε και το βράδυ της Πέμπτης, 14ης Φεβρουαρίου 2019 προκαλώντας την ευαρέσκεια του ακροατηρίου.

Ο κ. Γαλάτουλας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τον Δρα Τσιούλια, όχι μόνο διότι αποδέχτηκε τη πρόταση, αλλά και διότι ξεκίνησε το έργο προσφέροντας εξ ιδίων δύο χιλιάδες δολάρια για την ενίσχυση του Ταμείου της παρελάσεως.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=1Vwd8j1Cf58&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

Η συμμετοχή των ομογενών στη συγκέντρωση αν και ήταν η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική και απέδειξε ότι με τη πάροδο του χρόνου αυξάνεται το ενδιαφέρον των ομογενών για την παρέλαση για την 198η επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας που θα λάβει χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 14 Απριλίου 2019 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Γενική άποψη της αίθουσας όπου κάθε Πέμπτη συνέρχονται οι πανομογενειακές συγκεντρώσεις.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου καλωσόρισε τον Δρ. Τσιούλια και κάλεσε τους ομογενείς να ενταχτούν στις τάξεις των εθελοντές και να προωθήσουν την πώληση λαχείων και των καταχωρήσεων του λευκώματος, διότι αποτελούν τους βασικούς πόρους.

Η πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής Αυγερινή Κατέχη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων και τόνισε ότι η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων θα ανοίξει το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2019 με την καθιερωμένη εκδήλωση που θα διοργανώσουν η πρόεδρος της Κομητείας του Κουίνς Μελίντα Κατζ και οι ομογενείς πολιτικοί Μιχάλης Γιάνναρης, Αραβέλλα Σιμωτά και Κώστας Κωνσταντινίδης στο Σταθάκειο Κέντρο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακηρυχτεί ο Μάρτιος ως Μήνας Ελληνικής Κληρονομιάς για το Κουίνς και θα τιμηθούν ομογενείς.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 16 Μαρτίου 2019, θα λάβει χώρα στο Σταθάκειο Κέντρο ο διαγωνισμός γνώσεων και ομορφιάς για την ανάδειξη της Μις Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Στο διαγωνισμό, όπως επεσήμανε η κ. Κατέχη, συμμετέχουν ελληνικής καταγωγής κορίτσια ηλικίας 16-25 ετών. Οι υποψήφιες πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής έως και την 8η Μαρτίου 2019.Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 24 Μαρτίου 2019 θα διοργανώσουνστο Σταθάκειο και μια βραδιά όπερας αφιερωμένη στο Μάρκο Μπότσαρη.

Η β΄ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νομική Καστανά, η οποία ηγείται της επιτροπής για την τελετή έπαρσης της σημαίας στην Πλατεία Αθηνών επεσήμανε ότι η συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μαντζάρου, του αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, καθώς επίσης και των χορευτικών από την Ελλάδα και την ομογένεια προεξοφλούν την επιτυχία.

Ο ταμίας της επιτροπής παρελάσεως Δημήτριος Παλιούρας κάλεσε τους ομογενείς να σπεύσουν τόσο για τις πωλήσεις του λαχείου, όσο και για το λεύκωμα.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και εστίασε την προσοχή του στην κινητοποίηση των κοινοτήτων.

«Οι κοινότητες θα παρελάσουν οργανωμένα με τα σχολεία και όλες τις οργανώσεις και θα διατρανώσουν την αποφασιστικότητά τους να διατηρήσουν τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα και να βοηθήσουν την πατρίδα.

Ο Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του προέδρου του ιστορικού Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης Δρ. Παναγιώτη Μανώλα και τόνισε ότι ζούμε ιστορικές στιγμές και ότι όλοι είμαστε συναγωνιστές σε έναν τιτάνιο αγώνα για να διατηρήσουμε τις μνήμες ζωντανές.

Αναφερόμενος στην παρέλαση τόνισε ότι είναι αφιερωμένη στην 100ή επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, καθώς επίσης και στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ.

«Δε θα ενδώσουμε στις αποφάσεις μιας Βουλής που δεν έχει τη νομιμοποίηση του ελληνικού λαού», επεσήμανε ο Δρ. Τσιούλιας υπενθυμίζοντας ότι η κατοχύρωση και διασφάλιση της ψήφου των Αποδήμων ήταν και παραμένει μείζον θέμα για την ομογένεια. 

Ο Πέτρος Γαλάτουλας παρουσίασε τη αφίσα της παρελάσεως και ανακοίνωσε ότι το συμβούλιο αποφάσισε να μην στείλει προσκλήσεις στους βουλευτές και στην κυβέρνηση διότι υπέγραψαν και επικύρωσαν την Συμφωνία των Πρεσπών και αγνόησαν τη βούληση της πλειοψηφίας του λαού.

«Δεν προσκαλούμε πολιτικούς, δεν είμαστε ούτε φερέφωνα και ούτε θεραπαινίδες κανενός» επεσήμανε ο κ. Γαλάτουλας εκφράζοντας την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι εγγράφουν τους μετανάστες στους εκλογικούς καταλόγους και αρνούνται την παροχή του δικαιώματος ψήφου στους ομογενείς.

Ωστόσο έχουν σταλεί προσκλήσεις στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργο Πατούλη,  στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας λόγω του Σκοπιανού και στο δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο ως αντιπρόεδρος των Δημάρχων της Ευρώπης (Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης).

Αναφερόμενους στους εκφωνητές επεσήμανε ότι θα είναι τέσσερις μεταξύ των οποίων και οι Δημήτρης Φιλιππίδης, Ανθούλα Κατσιματίδη και Πέτρος Φουρνιώτης.

Η υπεύθυνη του Λαχείου Σοφία Στρουμπάκη επεσήμανε ότι η επιτροπή εργάζεται πυρετωδώς και κάλεσε τους ομογενείς να συμβάλλουν στην πώληση των λαχείων.

Ο πρόεδρος του 25ου Τμήματος της AHEPA Λου Κάτσος αναφέρθηκε στην παρέλαση και τόνισε ότι δεν είναι μόνο ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της ομογένειας, αλλά και των φιλελλήνων και των Αμερικανών.

Απαντώντας σε ερώτηση του ακροατηρίου για τους τελετάρχες ο κ. Γαλάτουλας επεσήμανε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και ότι θα κοινοποιηθούν μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.