Ο Δήμαρχος Έρικ Ανταμς στην ερανική εκδήλωση του «Holy Cross Brooklyn Outreach Center»

0
Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του π. Ευγενίου Πάππα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης; Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς το βράδυ της Δευτέρας, 14ης Νοεμβρίου 2022 παρέστη στην ερανική εκδήλωση του Πανορθόδοξου Χριστιανικού Κέντρου Φιλανθρωπίας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν «Holy Cross Brooklyn Outreach Center» που έλαβε χώρα στο φιλόξενο «Cebu Bar & Bistro» στο Μπέι Ριτζ και εξήρε την προσφορά τους.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα έναν περίπου χρόνο μετά τα εγκαίνια του του Πανορθόδοξου Χριστιανικού Κέντρου Φιλανθρωπίας του Τιμίου Σταυρού και συν τοι άλλοις είχε επετειακό χαρακτήρα.

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου Τεντ Νάγκετ και Μάικ Εσποζίτο άνοιξαν διάπλατα τις πύλες του και υποδέχτηκαν τους ομογενείς και τους λοιπούς συμπολίτες τους που τα τελευταία χρόνια ενέτειναν την φιλανθρωπική τους δράση και προσφέραν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα στις οικογένειες που έχουν πράγματι ανάγκη και ζεστό φαγητό στους άστεγους του Μπρούκλιν και του Μανχάταν.

Ο ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν. Π. Γεράσιμος Μακρής, η πρόεδρος του Κέντρου Μαρία Βασάκα – Μονιούδη, η αντιπρόεδρος Ζωή Κουτσουπάκη και ο ευεργέτης Σάντυ Βάλλας ήταν επί ποδός και κατάφεραν να διοργανώσουν μια μοναδική και ανεπανάληπτη βραδιά.

Το Κέντρο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου στην διεύθυνση 6022 της 4ης Λεωφόρου στο Μπρούκλιν και άνοιξε τις πύλες του τον Απρίλιο του 2021 και τον Ιούνιο του ιδίου έτους τελέστηκαν με μεγαλοπρέπεια τα εγκαίνιά του.

Η παρουσία του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας των Τριών Ιεραρχών, π. Ευγενίου Παπαγιαννάκη και των άλλων Ορθόδοξων Ιερέων του Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν υπενθύμισε σε όλους ότι στο θέμα της φιλανθρωπίας δεν υπάρχουν όρια και ότι ο Τίμιος Σταυρός είναι το σύμβολο του μαρτυρίου και συνάμα του θριάμβου.

Η πρόεδρος Στέλλα Καυκή, κέντρο, με α άλλα στελέχη του Αδελφάτου της Αγίας Μαρκέλλας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης; Τσάκας.

Η πρόεδρος του Κέντρου Μαρία Βασάκα – Μονιούδη καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του Κέντρου και τόνισε ότι το 2008 ήταν έτος ορόσημο, διότι ο π. Γεράσιμος Μακρής συνέλαβε την ιδέα και με την βοήθεια και την γενναιοδωρία των μελών και των στελεχών της κοινότητας κατάφεραν να ιδρύσουν το Κέντρο και το πιο σημαντικό να δώσουν την ευκαιρία στη νέα γενιά να προσφέρει θαλπωρή στους άστεγους και στους ανθρώπους που έχουν πράγματι ανάγκη.

Η αντιπρόεδρος Ζωή Κουτσουπάκη, παρουσίασε τους προσκεκλημένους μεταξύ των οποίων και τον δήμαρχο Έρικ Ανταμς και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους οικοδεσπότες που φιλοξένησαν την εκδήλωση, καθώς επίσης και τους χορηγούς μεταξύ των οποίων και τον Στέφανο Τσερπέλη και κάθε δολάριο που προσέφεραν οι ομογενείς θα διατεθεί για την εκπλήρωση της αποστολής του Κέντρου.

Ο Δήμαρχος Έρικ Άνταμς σε μια αναμνσητική φωτογραφία με τους ομογενείς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης; Τσάκας.

Στην συνέχεια απένειμαν τιμητικές διακρίσεις στην Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Κοίμησης της Θεοτόκου, στην Χιακή Αδελφότητα της Αγίας Μαρκέλλας, στην Λέσχη «Fort Hamilton High School Reach-out Club», στους ιδιοκτήτες του εν λόγω εστιατορίου Τεντ Νάγκετ και Μάικ Εσποζίτο, στον πρόσκοπο Αλέξανδρο Κούτρα και στην εθελόντρια Neeta Burgos.

Τους τιμώμενους συνεχάρη και τους απένειμε επαίνους και ο πολιτειακός βουλευτής του Μπούκλιν και του Στάτεν Άϊλαντ Μιχάλης Ταννούσης.

Ο Δήμαρχος Έρικ Άνταμς συνεχάρη τους διοργανωτές και την ηγεσία του ιδρύματος και τόνισε ότι του υπενθυμίζει την παιδική του ηλικία και τους καλούς Σαμαρείτες που συμπαραστέκονταν στην μητέρα του και στα ανήλικα αδέλφια του.

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του π. Ευγενίου Πάππα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης; Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την είσοδο του Δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης; Τσάκας.
O ομογενής πολιτειακός βουλευτής Μιχάλης Ταννούσης, ο π. Γεράσιμος Μακρής, η Μαρία Βασάκα – Μονιούδη και η Ζωή Κουτσουπάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης; Τσάκας.
Οι μαθήτρις του Λυκείου Φορτ Χάμιλτον που βραβεύτηκαν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης; Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι π. Γεράσιμος Μακρής, Αλέξανδρος Κούτρας, Μαρία Βασάκα – Μονιούδη, Ζωή Κουτσουπάκη, Σάντυ Βάλλας και Μιχάλης Ταννούδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης; Τσάκας.
Οι μαθήτρις του Λυκείου Φορτ Χάμιλτον που βραβεύτηκαν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης; Τσάκας.
rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrΑπό αριστερά διακρίνονται οι π. Γεράσιμος Μακρής, Στέλλα Καυκή, Μαρία Βασάκα – Μονιούδη, Ζωή Κουτσουπάκη, Μιχάλης Ταννούσης και Σάντυ Βάλλας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης; Τσάκας.
Η Μαρία Καλογήρου, η οποία παρέλαβε το βραβείο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης; Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Μαρία Ωασάκα – Μονιούση, Ζωή Κουτσουπάκη, Neeta Burgos, Σάντυ Βάλλας και Μιχάλης Ταννούσης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης; Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την βράβευση των ιδιοκτητών του εστιατορίου Τεντ Νάγκετ και Μάικ Εσποζίτο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης; Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την παρέμβαση της αντιπροέδρου Ζωής Κουτσουπάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης; Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις ομιλίες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης; Τσάκας.
Οι ομογενείς οι οποίοι συμμετείχαν στην ερανική εκδήλωση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης; Τσάκας.
Η Ζωή Κουτσουπάκη όρθια με την πρόεδρο και τα στελέχη της Αδελφότητας της Φιλοπτώχου της κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης; Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.