ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης το βράδυ της Κυριακής 13ης Νοεμβρίου 2022 διοργάνωσε στο ομογενειακό κέντρο «The Venetian» στο Γκάρφιλντ τον 38ο  ετήσιο χορό στο πλαίσιο του οποίου βράβευσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και απένειμε τις καθιερωμένες δωρεές και τις υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, ο πρόεδρος του Παν Γκριγκόριαν Αμερικής, Δημήτρης Καφχίτσας και οι πρόεδροι των υπολοίπων Πανγκριγκόριαν καθώς επίσης και εκπρόσωποι της οργανωμένης ομογένειας της τριπολιτειακής περιοχής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας (Chairman of the Board) Νικόλαος Κάλλας καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και εστίασε την προσοχή του στην πολυδιάστατη προσφορά του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος.   

Ο γραμματέας του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Σάββας Τσίβικος, ο οποίος ανέλαβε και τον ρόλο του παρουσιαστή της βραδιάς αναφέρθηκε εκτενώς στην ζωή και το έργο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και εστίασε την προσοχή του στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει μετά την ενθρόνισή του και την ανάληψη των καθηκόντων του.

Εκτενή αναφορά έκανε στα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής, στην Θεολογική Σχολή της Βοστώνης, στο συνταξιοδοτικό ταμείο καθώς επίσης και στην ανέγερση του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης.

Αμέσως μετά ανέγνωσαν τα μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου για την βράβευση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Δέσποινα Κολοκυθά, Άλεξ Θεοδοσίου, Ζωή Κύρκου, Αντωνία Μπλετσάκη και Σάββας Τσίβικος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Οι πρόεδροι της εταιρείας του Παν Γκριγκόριαν και του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος, κ.κ. Μιχάλης Ζαβόλας και Άλεξ Θεοδοσίου, αντίστοιχα κάλεσαν τον συνιδρυτή της εταιρείας Τζον Κάλλα και απένειμαν από κοινού την τιμητική πλακέτα στον Αρχιεπίσκοπο και ως αντίδωρο της αγάπης του μια αρχιερατική ράβδο.

Ο κ. Ελπιδοφόρος δεν αρκέστηκε μόνο με την γραπτή προσφώνησή του στην αγγλική γλώσσα, αλλά μίλησε και στα ελληνικά και μεταξύ άλλων τόνισε: «Στο πρόσωπό μου τιμάτε την Εκκλησία της Αμερικής με τα 100 χρόνια ιστορίας.

Εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα μεγάλο ελάττωμα, να είμαστε χωρισμένοι, εσείς όμως καταφέρατε να το ξεπεράσετε. Είστε ένα λαμπρό παράδειγμα του τι μπορούμε να πετύχουμε ενωμένοι.

Τα συμβούλια του Παν Γκριγκόργιαν σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους φοιτητές που βραβεύτηκαν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Μετά τις οικονομικές επιτυχίες, πρώτα ευχαριστούμε τον Θεό και μετά δίνουμε πίσω σε όσους έχουν ανάγκη ένα μέρος των χρημάτων που έχουμε αποκτήσει, όπως εσείς κάνετε και όπως μας διδάσκει ο Χριστός. Να είστε πάντα καλά και ο Θεός να σας ευλογεί».

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, τόνισε «Οι συνέπειες της πανδημίας, το ενεργειακό πρόβλημα και τόσα άλλα έχουν δραστικά αλλάξει τις κοινωνίες. Εξαίρεση σε όλα αυτά τα δεινά το φιλανθρωπικό έργο του ιδρύματός σας που πάντα με προθυμία βοηθάει όσους έχουν ανάγκη, έργο το οποίο εύχομαι να συνεχίζεται για πολλά ακόμα χρόνια».

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, συνεχάρη τα στελέχη και τα μέλη του Παν Γρκιγκόριαν και εστίασε την προσοχή του στην εγγραφή των ομογενών στους εκλογικούς καταλόγους, ούτως ώστε να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα από τον τόπο διαμονής τους. Παράλληλα κάλεσε τους ενδιαφερόμενους για περισσότερες πληροφορίες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου και του Γενικού Προξενείου.

Στιγμιότυπο από την απονομή της δωρεάς στο Ταμείο Κυπριοπαίδων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Ο πρόεδρος του φιλανθρωπικού ιδρύματος ΠανΓκριγκόριαν, Άλεξ Θεοδοσίου, ευχαρίστησε θερμά όλους τους καλεσμένους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται.

«Στη διάρκεια των χρόνων έχουμε δωρίσει πάνω από 2.200.000 δολάρια σε ιδρύματα, νοσοκομεία, εκκλησίες, ορφανοτροφεία και αλλού, δωρεές που θα συνεχιστούν για πολλά ακόμα χρόνια» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠανΓκριγκόριαν, Μιχάλης Ζαβόλας, ανέφερε ότι η επιτυχία του οργανισμού επί 38 χρόνια οφείλεται σε αμέτρητο αριθμό ανθρώπων που έχουν προσφέρει εθελοντική εργασία και χρήματα.

Από αριστερά διακρίνονται οι Σάββας Τσίβικος Μιχάλης Ζαβόλας, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφρος και ο Άλεξ Θεοδοσίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

«Τα χρόνια αυτά αποδεικνύουν ότι η σκληρή εργασία και η αφοσίωσή οδηγούν στην επιτυχία. Το όραμα του ιδρυτή μας, του αειμνήστου Γεωργίου Μανωλιού, έγινε πραγματικότητα», είπε.

Δωρεές και υποτροφίες

Οι δωρεές του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης είναι αέναες και μέχρι στιγμής έχουν προσφέρει πάνω από 2.5 εκατομμύρια δολάρια από τα οποία τα 2.2 εκατομμύρια έχουν προσφερθεί σε ευαγή ιδρύματα, καθώς επίσης και φιλανθρωπικά και εκπαιδευτικά ταμεία  της ομογένειας και της Αμερικής, ενώ τα υπόλοιπα σε συνανθρώπους που έχουν πράγματι ανάγκη.

Οι δωρεές του έτους 2022 ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκατό χιλιάδες δολαρίων.

Στιγμιότυπο από την δωρεά της ποιμαντικής ράβδου στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Κατά τη διάρκεια του δείπνου προσφέρθηκαν στη Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου ($10.000), στην Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης ($10.000), στο Ελληνικό Τμήμα του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ  ($5.000), στο Ταμείο Κυπριοπαίδων ($5.000) στο Ταμείο της Έδρας Ελύτη του Πανεπιστημίου Rutgers ($ 5.000), στο Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης ($ 5.000), καθώς επίσης και με πέντε χιλιάδες δολάρια εκάστου στις κοινότητες του Αγίου Δημητρίου στο North Wildwood, της Νέας Ιερσέης, στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Ατλάντικ Σίτι, καθώς επίσης και στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Τρέντον της Νέας Ιερσέης, η οποία εορτάζει την 100ή επέτειο της ιδρύσεώς της.

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν υποτροφίες της τάξεως των $2.000 έως και $5.000 συνολικής αξίας $20.000 σε επτά ομογενείς φοιτητές και φοιτήτριες.

Στο βήμα ο πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Παν Γκριγκόριαν Άλεξ Θεοδοσίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Ο γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Ο πρόεδρος της εταιρείας του Παν Γκριγκόριαν, Μιχάλης Ζαβόλας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο γραμματέας του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης Σάββας Τσίβικος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο αρχιδιάκονος Διονύσιος Παπίρης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης Νικόλαος Κάλλας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.