Ο διάλογος Αναστασιάδη – Ερντογάν στην ολιγόλεπτη συνάντησή τους

0
78
Ο Νίκος Αναστασιάδης, αριστερά, ενώ συνομιλεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία: https://www.mononews.gr/

Αναστασιάδης και Ερντογάν είχαν μία ολιγόλεπτη συνάντηση στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου της Πράγας. Σύντομη συνομιλία, που κράτησε μόλις μερικά λεπτά, είχε ο Νίκος Αναστασιάδης με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο των συναντήσεων στο πλαίσιο της συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα της Τσεχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, πέρα από τις φιλοφρονητικές αναφορές, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε στον κ. Ερντογάν ότι το Κυπριακό πρέπει να λυθεί και να γίνει επιστροφή στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού. Ο κ. Ερντογάν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συμφώνησε πως πρέπει λυθεί το Κυπριακό, ωστόσο είπε πως δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να δουν το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, αν και οι δύο ηγέτες συμμετείχαν σε συζητήσεις με αντικείμενο τη θεματική “ειρήνη και ασφάλεια”, συμμετείχαν σε ξεχωριστές συναντήσεις. Οι 44 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας συμμετείχαν σε ομάδες των 11 σε δύο πάνελ για την ειρήνη και την ασφάλεια, και σε δύο για τη θεματική “οικονομική κατάσταση, ενέργεια και κλιματική αλλαγή”.

Πηγή: https://www.mononews.gr/

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.